Trauma release: door lichaams en ademwerk leren loslaten

In mijn tienertijd kwam ik voor het eerst bij een psycholoog. Hier leerde ik de link te leggen tussen mijn gedrag en bepaalde gebeurtenissen uit mijn jeugd. Het lukte me echter niet om bepaalde schadelijke patronen te doorbreken en tot blijvende verandering te komen. Dat de echte doorbraak uitbleef frustreerde enorm.

De afgelopen jaren kwam ik in een zoektocht terecht waar ik enorm veel heb mogen leren en nog steeds leer over het lichaam, het onderbewustzijn en energie. Ik ontdekte onder andere dat als je tot blijvende verandering wilt komen je alle aspecten van jezelf dient te integreren – mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel.

elisabeth-eva-healing-coaching - Lisa Wadle

Mijn persoonlijke ervaring is echter dat de meeste therapieën zich richten op 1 aspect, namelijk het cognitieve. Gesprekstherapie is enorm waardevol, sterker nog, ook enorm nodig, maar toch bleef ik keer op keer weer tegen datzelfde plafond aanbotsen. Een van de tools waarmee ik dat plafond kon doorbreken was trauma release lichaamswerk en ademwerk.

Energetische blokkades en patronen doorbreken

Wanneer heftige gebeurtenissen (trauma) niet goed verwerkt worden kunnen deze zich vastzetten in je lichaam en je vervolgens onbewust blokkeren. Dit kan zich uiten in allerlei klachten zoals depressie, angst, stress, lichamelijke pijntjes, onrust, slechte slaap en vermoeidheid. Doordat je met deze energetische blokkades rondloopt kan het voor jezelf onmogelijk lijken om bepaalde patronen te doorbreken.

Er zijn verschillende manieren om in het onderbewustzijn te komen. Hypnotherapie is bijvoorbeeld een manier, maar ook het plant medicijn ayahuasca. Een iets wat onbekendere, maar zeer effectieve manier is Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) lichaamswerk in combinatie met specifiek ademwerk. 

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT)

BRTT lichaamswerk is een serie aan oefeningen waarmee we de spier van de ziel triggeren. Deze spier, ook wel stressspier of de psoas genoemd, loopt langs je heupen, over je buik door naar de achterkant van je ribben. Het is de plek waar emoties worden opgeslagen. Met BRTT gaan we op zoek naar vastzittende energie, ook wel tremor genoemd, die we vervolgens het lichaam ‘uit trillen’. Hierbij kunnen oude emoties loskomen, zoals onverwerkt verdriet of woede.

De kracht van ademwerk

Ademwerk wint de laatste tijd enorm aan populariteit, omdat het echte transformatie teweeg kan brengen. Met bepaalde ademhalingstechnieken activeer je het parasympathische zenuwstelsel, ook wel het rest-and-digest zenuwstelsel. Hiermee kom je in een diepe ontspanning en vindt diep herstel plaats.

Lees ook:  Numerologie voor beginners: nummers liegen niet!

Er zijn ook ademhalingstechnieken waarbij je lichaamseigen DMT (DMT zit ook in ayahuasca en is nauw verwant aan serotonine) kunt opwekken en het ego bewustzijn (je denkende brein) daardoor even kunt uitschakelen. Je komt vanuit hier in een bewustzijnstoestand waar heling op een heel ander niveau kan plaatsvinden. 

Trauma’s fysiek verwerken en blijvende verandering

Met deze vorm van lichaamswerk en specifieke ademhalingstechnieken breek je door tot het lichaamsgeheugen en kan oud zeer wat niet goed verwerkt was aan de oppervlakte komen. Doordat we in diepere lagen van bewustzijn werken kan dit voor een doorbraak en blijvende verandering zorgen. Je levensenergie begint letterlijk weer te stromen en wie wil dat nou niet?

Retreat to Release – One day retreat

Enthousiast geworden en zou je hier meer van willen weten? Dan heb ik goed nieuws! Samen met Andrea Davelaar van Oh My Goddess organiseer ik op zondag 24 oktober Retreat to Release – one day retreat. Tijdens deze retreat gaan we samen met 12 andere vrouwen werken met BRTT en in dit artikel beschreven specifieke ademhalingstechnieken.

Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) - Oh My Goddess

Andrea begeleidt vrouwen in het ontwaken van hun seksualiteit, terwijl het mijn missie is om mensen weer in contact te brengen met hun essentie. Andrea en ik zijn beiden opgeleid in trauma release lichaamswerk en ademwerk via Inner Journey. Ben jij klaar om de diepte in te gaan, om onverwerkte stukken te doorvoelen en eindelijk los te laten? Meld je dan snel aan!

Boeken en docu tips

  • Super aanrader is het boek Traumasporen’ van Bessel van der Kolk
  • Wil je liever iets kijken? Kijk dan naar de documentaire ‘Wisdom of Trauma’ van bestseller auteur Gabor Maté. Gabor schreef ook verschillende interessante ontwikkelingstrauma helende boeken.

Lees meer gerelateerde artikelen

 Zweethut: een ritueel van overgave en wedergeboorte 

→ Women’s circle: dichterbij elkaar en verbinden met elkaar 

→ Forest Bathing: tot jezelf komen in de natuur

 Kambo: kikkergif medicijn uit de Amazone. Dit is mijn ervaring! 

Heb je nog vragen, na het lezen van dit artikel? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Enthousiast geworden over mijn verhalen? Volg mijn avonturen ook via Instagram!

Lees ook:  Zweethut: een ritueel van overgave en wedergeboorte

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Lisa Wadle

Met haar bedrijf Elisabeth Eva Healing & Coaching brengt Lisa (29) mensen terug naar hun essentie en opent ze voor de magie van het leven. Je kunt haar vinden op @_elisabeth.eva waar ze regelmatig inzichten en tips deelt om het contact met jezelf en je lichaam te herstellen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.