Hypnotherapie: wat is dat? + mijn ervaring

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij hypnose wordt toegepast. Het klinkt wellicht spannend, maar hoe heftig is het daadwerkelijk? Laat ik beginnen dat hypnose tijdens hypnotherapie simpelweg een vorm van ontspanning is. Tijdens een sessie ben je volledig bewust van wat je zegt en van wat er gebeurt.

Zelf had ik al meerdere keren thuis vooraf opgenomen hypnotherapie sessies uitgeprobeerd. Dit beviel me goed, het bracht me in een ontspannen toestand. Veel wist ik er echter nog niet van en ik sta altijd te springen om iets nieuws uit te proberen. Daarbij zat ik in een fase waarbij ik wel wat ondersteuning kon gebruiken, dus waarom niet een keer hypnotherapie uitproberen?

Hypnotherapie de betekenis

De betekenis van hypnotherapie en vooral wat is het precies? Tijdens hypnotherapie wordt je in een trance-achtige toestand gebracht waardoor je onderbewustzijn aangesproken wordt. En dat is handig, aangezien 95% van onze patronen en overtuigingen komen vanuit het onderbewuste. Je wilt dus je onderbewustzijn aanpakken om voor blijvende verandering te zorgen.

Fysieke en psychische klachten oplossen

Hypnotherapie is er om zowel psychische als fysieke klachten op te lossen. Je kan hierbij denken aan burn-out klachten, laag zelfbeeld, angstklachten, trauma’s, maar hypnotherapie kan ook helpen bij allergien, verslavingen of zelfs stoppen met roken.

Met hypnotherapie omzeil je het kritisch brein en ga je direct naar de kern. Hypnotherapie kan je zien alsof jij op reis gaat, en de hypnotherapeut gaat mee. Maar vergeet niet dat jij het kan sturen en dat jij bepaalt. 

Hypnotherapie in Amsterdam

Een paar weken geleden ging ik in hypnose tijdens een sessie gegeven door Juliette Verweij. Juliette Verweij is opgeleid als hypnotherapeut en is gespecialiseerd in negatief zelfbeeld, onverklaarbare klachten en trauma, maar heeft ook ervaring met uiteenlopende andere thema’s.

Haar praktijk is gevestigd in Amsterdam en een afspraak maken gaat heel makkelijk via deze link.

Voorafgaand had ik een telefoongesprek met Juliette waar ik al meteen alles op tafel gooide. Ik zat met nogal wat dingetjes in de knoop en hulp was zeer welkom. Er waren meerdere onderwerpen die we aan konden vliegen, maar al snel merkten we dat mijn onzekerheid over mijn volgende stap in het leven de belangrijkste was.

Mensen hopen vaak op een quick fix, maar helaas is dit niet hoe het werkt. Een probleem dat vaak diep geworteld zit kost tijd om op te lossen. Gun jezelf ook die tijd. Ga dan ook uit van een hypnotherapie traject, 3 sessies is gangbaar. Voor mij bleken twee sessies voor nu voldoende. Beide sessies gingen we behoorlijk diep.

Mijn eerste sessie hypnotherapie

Toen we de hypno-sessie begonnen kwam er al snel een beklemmend gevoel in mijn borst en keel opzetten. Wat was dit? We gingen terug naar het moment wanneer ik dit gevoel voor het eerst voelde.

Lees ook:  Mijn eerste bezoekje aan de cosmetisch arts was uit onzekerheid

Terug naar je innerlijke kind trauma

Juliette vuurde een aantal vragen op me af. Hoe oud was ik op het moment dat ik dit voor het eerst voelde? Welke mensen waren erbij? In wat voor omgeving bevond ik me? Het kwam langzaam allemaal boven drijven en voor ik het wist was ik mijn driejarige zelf, wat gepaard ging met veel emotie. Ik heb altijd de overtuiging gehad dat ik aan iets moest voldoen om goed genoeg te zijn, om gezien te worden, en dit is op jonge leeftijd ontstaan.

Lisa als kind

Het bijzondere aan de hypnose is dat ik opeens alles kon uitspreken wat ik als driejarig meisje destijds niet uit heb kunnen spreken. Dit was enorm bekrachtigend en ik merkte dat ik bepaalde dingen weer vanuit een nieuw perspectief kon zien. Ik gaf namelijk pijn terug die niet van mij was en dat voelde al een verlossing.

De tweede sessie hypnotherapie

De tweede sessie was echt een verschil van dag en nacht met de eerste sessie. Er was vrij veel gaande in mijn leven, vlak voor de tweede sessie ben ik uit een relatie gestapt en vlak na de tweede sessie durfde ik mijn baan eindelijk te verlaten. Dit speelde tijdens de sessies dus allemaal mee.

Meer rust en focus verleggen naar positieve dingen 

Ik zat gevoelsmatig midden in een achtbaan, maar tegelijkertijd wist ik ook dat ik met het juiste bezig was. Voor de tweede sessie was me heel duidelijk dat ik weer helemaal in mezelf mag gaan geloven. Om de volgende stap te zetten had ik behoefte aan rust, zelfvertrouwen en focus verleggen naar de positieve dingen.

We werkten met een tijdlijn waarbij we met nu en de toekomst aan de slag gingen. Ik laadde langzaam op met energie en uiteindelijk mocht ik weer helemaal contact maken met mijn hart. Dit gaf mij zoveel rust en vertrouwen. Het moment dat ik weer in mijn hart stapte was echt een kippenvel moment, er kwam een enorme energie vrij en ik voelde de shift in mezelf.

Duur van een hypnotherapie sessie

Een gemiddelde hypnotherapie sessie duurt zo’n 1 à 2 uur en ik kan je vertellen, dat is een bijzondere ervaring. Samen met Juliette ging ik op reis in mijn onderbewustzijn en de sessies brachten veel waardevolle inzichten.

Door hypnotherapie kon ik hardnekkige, diepe overtuigingen en bepaalde energie die niet van mij was, teruggeven. Dit zorgde voor een bevrijdend gevoel.

Hypnose inzichten verwerken

De inzichten die ik tijdens de sessies verkreeg wilde ik graag meteen uitschrijven, echter remde Juliette me hier in af. Na een hypnotherapie sessie is het veel beter om even niks te doen en de inzichten te laten bezinken.

Lees ook:  Mijn burn-out herstel ging veel sneller door deze 5 tips!

Ik besloot het advies op te volgen, deed rustig aan, dronk veel water en ging op tijd naar bed. De weken erna merkte ik duidelijk dat het werk wat we tijdens de sessies hadden verricht me ondersteunde in waar ik op dat moment doorheen ging.

Kosten en vergoeding door GGZ

Een hypnotherapie sessie bij Juliette Verweij kost 100 euro. Hypnotherapie is erkend als evidence based therapie en wordt ook door de reguliere zorg steeds meer omarmt en ingezet. GGZ en zorgverzekeringen vergoeden in sommige gevallen de kosten.

Zou ik hypnotherapie aanbevelen?

Gedrag en patronen komen voor 95% voort vanuit ons onderbewustzijn en ik geloof heilig in het werken met het onderbewustzijn. Hypnotherapie was voor mij nieuw en ik zou het zeker aanraden.

Juiette Verweij - hypnotherapie Amsterdam - wat is dat - ervaring

Juliette heeft een sterk ontwikkelde intuïtie, waardoor ze snel kan schakelen. Ze is zelfverzekerd in haar handelen en dit klinkt door in haar stem tijdens de sessies, wat enorm veel vertrouwen opwekt.

Door haar passie en focus konden we al de eerste sessie meteen heel diep gaan, op een level wat ik niet had verwacht. Belangrijk om te vermelden is dat hypnotherapie je enorme inzichten kan geven, maar dat de persoon zelf die inzichten moet gaan toepassen in het dagelijks leven. Ik geloof heilig dat iedereen daar toe in staat is. 

Lees meer gerelateerde artikelen

 Zweethut: een ritueel van overgave en wedergeboorte 

→ Women’s circle: dichterbij elkaar en verbinden met elkaar 

→ Forest Bathing: tot jezelf komen in de natuur

 Kambo: kijkekrgif medicijn uit de Amazone. Dit is mijn ervaring! 

Handige boeken tips voor bij dit artikel 

Heb je nog vragen over hypnotherapie, na het lezen van dit artikel? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram. 

Meer van Lisa zien? Volg Lisa’s avonturen dan via haar Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Lisa Wadle

Met haar bedrijf Elisabeth Eva Healing & Coaching brengt Lisa (29) mensen terug naar hun essentie en opent ze voor de magie van het leven. Je kunt haar vinden op @_elisabeth.eva waar ze regelmatig inzichten en tips deelt om het contact met jezelf en je lichaam te herstellen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.