Mediteren veranderde mijn ‘te drukke’ leven.

“Sorry, maar ik ga je nek niet eens aanraken”, zegt de grijze fyso quasi nonchalant van achter zijn bril. “Serieus?”. Ik jankt van binnen want ik snak naar een verlossend krak geluid. Of op zijn minst een mini massage. Wat dacht ie wel! “Het ligt aan je ademhaling, door je hoge stresslevel zit je ademhaling veel te hoog en dat zorgt voor je nek en schouderklachten. Doe deze ademhalingsoefeningen maar twee keer per dag en dan zie ik je over 2 weken”.

Dit was precies vijf jaar geleden. De oude man en ik hadden nog geen idee dat dit de ommekeer in mijn leven zou zijn. Na jarenlange reguliere behandelingen had ik deze psychosomatische fysiotherapeut expres opgezocht. Psychosomatisch wil zeggen dat er gekeken wordt naar het verband tussen lichaam en geest. En voordat je denkt dat dit een geitenwollen sok verhaal wordt, lees eerst even verder. Want misschien herken jij jezelf, zoals veel vrouwen in de twintig, in mijn verhaal.

Tot zo’n vijf jaar geleden werkte ik als vertegenwoordigster en visagiste voor een cosmeticamerk. Mijn zogenaamde droombaan dacht ik op dat moment. Voor die zogenaamde droombaan, ja daar had ik alles voor over. Sommige ochtenden begon ik in de auto huilend van de pijn, maar zodra ik de parfumerie binnenkwam, zette ik mijn big and fabulous smile op en deed mijn act.

‘Niet lullen, maar poetsen’, was mijn motto. Mijn focus was een vast contract en nog 10.000 andere mooie toekomstdromen. Want, als ik dat vaste contract had met die leasebak, 10 kilo lichter was, meer geld zou hebben, hippere kleding zou dragen, naar meer feestjes kon gaan, nog een diploma zou halen, dan zou ik echt gelukkig zijn. Mijn geluk lag altijd in de toekomst en in de doelen die ik bleef stellen.

Mijn geluk lag altijd in de toekomst en in de doelen die ik bleef stellen.

Ik bedoel, zo leven de meeste eind twintigers hun leven toch? So far, so good, dacht ik. De lat lag altijd hoog en werd ook steeds hoger. Want als ik iets van mijn never ending to-do lijst kon strepen volgde daarna altijd weer de leegte en onrust. Er moest weer iets nieuw verzonnen worden zodat ik mijn vaste adrenaline shot kreeg! Die had ik trouwens hard nodig voor het onderdrukken van alle emotionele en lichamelijke klachten.

Piekeren, duizeligheid, moeheid, onzekerheid, darmklachten, slaapproblemen, maagzuur, RSI en somberheid waren mijn natuurlijke staat van zijn geworden. Pijn betekende dat ik nog meer diclofinac moest slikken.

Pijn betekende dat ik nog meer diclofinac moest slikken

In het weekend was ik vaak moe en voelde me opgefokt. Ik werd gek van het vele moeten, de ratrace, en de verplichte verjaardagen. Er was altijd wel iets wat moest gebeuren. Ik wilde soms gewoon naar bed, maar mijn innerlijke criticus was de ultieme slavendrijver en ik sleepte mezelf vooruit.

Ergens begon ik in te zien dat er iets moest veranderen. Dit was geen leven. Had dit alles met stress te maken? Het kwartje viel pas na 2 weken braaf ademhalingsoefeningen doen. De nekpijn was voor 70% weg. Ik sliep beter, voelde me blijer, rustiger en zat een stuk beter in mijn vel. Holy shit, als dit mogelijk was, wat is er dan nog meer?, dacht ik. Na dit resultaat besloot ik dat anderen om mij heen dit ook moesten weten en de rest is geschiedenis! Tenminste als je me zou kennen.

Ik besloot mezelf in 2 jaar radicaal om te laten scholen tot Holistisch Coach. Ik leerde dat alle emoties die wij niet durven voelen zich blijven opstapelen en dat daar de meeste klachten vandaan komen. Als je geen negatieve emoties durft te voelen dan kun je ook geen blije gevoelens meer ervaren. Heel veel mensen ontwikkelen dan ook een emotionele dwarslaesie. Dit houdt in dat je zo afgesloten bent van je lichaam en emoties dat al je energie zich in je hoofd verplaatst. Je verliest het contact met je lichaam, intuïtie en gevoel. Je gaat contant nadenken en piekeren. Alles om dat klote gevoel in je lijf te onderdrukken.

Met 10 of 20 minuten mediteren per dag voel je jezelf een totaal ander mens!

Dat onderdrukken lukt vaak een tijdje door je aandacht richten op Netflixen, te veel werken, altijd druk zijn, doelen stellen, teveel drinken, uitgaan of spullen blijven kopen. En met dit alles is niks mis totdat je echt begin te geloven dat jouw rust en geluk in iets buiten jezelf ligt. En het is waar; met 10 of 20 minuten mediteren of ademhelingsoefeningen per dag voel je jezelf een totaal ander mens! Ik heb het zelf ervaren en ik zie het keer op keer bij mijn coach klanten gebeuren.

Inmiddels, 5 jaar en 10.000 mindblowing inzichten verder, is mijn leven getransformeerd. Van ambitieuze stresskip naar spirit Holistisch Coach. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb nog steeds mijn doelen en ben ambitieus, maar ik geef net zoveel aandacht aan mijn binnenkant, daar, waar het echte geluk te voelen is. Ik heb bepaalde tools ontwikkeld dat zodra ik de bocht uitvlieg weet, wat ik kan doen om weer terug te keren naar die magische bron in mezelf en dat voelt heerlijk.

Via mijn artikelen op Daily Nonsense zou ik jullie vanaf nu op de hoogte houden van al mijn spirituele avonturen. Daarnaast zou ik tips delen om meer innerlijke rust en geluk in jezelf te vinden. De volgende keer dat je een vage lichamelijke klacht hebt, stel jezelf dan voor de grap eens de vraag: Wat wil mijn lichaam me vertellen?

Wil je meer weten over dit verhaal of heb  je vragen? Laat dat dan vooral weten dat in de reacties hieronder. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram

Safiya Safiya
Safiya Safiya

Safiya (36) is een urban Spirit life & business coach. Haar hobby’s zijn bewustwording en spiritualiteit maar ze is wel lekker down-to-earth gebleven. Ze heeft co-ouderschap over haar dochtertje Lolea (4) die vernoemd is naar een fles Sangria. Met haar nieuwe vriend Daniel heeft ze een diepgaande spirituele liefdesrelatie waarvan de vlammen je soms om de oren slaan. Gelukkig houden ze ook van shoppen, eten en goede wijn om de balans erin te houden.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP