Engelengetallen: toevallig terugkerende getallen?

Ken je dat? Dat je op de klok kijkt, of liever gezegd, op je smartphone, en het is 22:22. ‘Kan gebeuren’, denk je dan, ‘Tuurlijk’. Ik bedoel, het kon ook 22:23 zijn, of 22:24. Dat maakt voor ons dagelijks schema wellicht geen gigantisch verschil, maar toch zie je de tijd précies als hij 22:22 is. Of 11:11. Of 14:14. En dat al een paar dagen achter elkaar. Wel nu, je bent niet de enige die dat mee maakt. Voor dat verschijnsel bestaat er een naam: het zien van Engelengetallen.

Engelengetallen - de betekenis van bepaalde terugkomende cijfers

Je ziet dezelfde getallen op de klok, op je telefoon, in Excel, ze verschijnen overal. Zo zag ik bijvoorbeeld een tijdje alleen maar kentekens voorbij rijden met 270. Had ik net bij de kassa afgerekend, was het bedrag 2,70. Om vervolgens op mijn bestemming aan te komen en te zien dat het terras waar ik had afgesproken, zich op huisnummer 270 bevond.

De eerste paar keren dat ik dit soort terugkerende getallen ging registreren, hield ik het maar op de visie ‘dat het je alleen opvalt omdat je je er op focust’. Ik haalde na de tiende keer ‘270’ te hebben gezien op één ochtend, mijn schouders op en bestelde nog een cappuccino. ‘Goh. Toevallig.’   

Het ontleden van tijden, tijd en getallen

Ik heb persoonlijk nooit bewust gezocht naar bepaalde getallen. Toch waren er te veel momenten dat er precies als alles fout leek te gaan, of ik even bevestiging nodig had, er weer een 222 verscheen. Of dat ik al een paar dagen 14:14 zag, en toen ik ophing van een heel interessant en ‘toevallig’ telefoongesprek het gesprek precies 14.14 minuten had geduurd.

Lees ook: ‘Numerologie voor beginners: nummers liegen niet!

Toen dit een periode lang zo aanwezig was, en in alles in mijn leven terug kwam, ging ik toch wel even nadenken. Het werd nu toch wel iets te gek – zo veel terugkerende getallen – het werd steeds lastiger om géén verbanden te leggen. 

Engelengetallen - de betekenis van bepaalde terugkomende cijfers

Op een gegeven moment ben ik zelfs nogal doorgedraaid. Ik zag bijna dubbel, omdat ik te veel tijd besteedde aan het ontleden van tijden, tijd in haar algemeenheid, de connectie tussen het kwade en het goede en nog veel meer. Hier over later meer.

Dat werkt nu dan weer in ieders voordeel, aangezien ik er nu voor heb gekozen om dit artikel te schrijven. Anders gezegd; mijn verleden heeft bijgedragen aan het heden. Toch zal ik in dit artikel (nog) niet te veel in gaan op mijn diepe gedachten en de wonderbaarlijke bevindingen en ervaringen die ik heb op gedaan; maar vooral op wat jij kan doen met het tegenkomen van terugkerende getallen.  

Wat zijn Engelengetallen?

Naar mijn mening is het simpel; je ziet bepaalde getallen omdat er voor jou een bepaalde boodschap uit te halen valt. Of je nu uitgaat van de filosofie dat we in een computergame a la de Matrix zitten, een klassieke religie aan hangt, of juist dat je ‘nergens in gelooft’; hoe dan ook is het fijn om te weten dat er complete filosofieën, bewegingen en theorieën bestaan over deze verschijnselen. 

Men noemt deze specifieke en terugkerende cijfers dan ook: Engelengetallen. Ik kan dit persoonlijk niet los zien van de kernbeginselen van theorieën die zich bezig houden met synchroniciteit, maar daarover later meer. 

Een boodschap van de engelen

Want als je niet weet dat iets bestaat, kan je er natuurlijk ook niets mee. En Engelengetallen, of Angel Numbers op het internationale web, ik snap best dat die term niet bij iedereen even goed valt. Maar als je onder die term zoekt, vind je wel de meeste gecentreerde betekenissen die er tot nu toe zijn verzameld.

En een filosofie die ervan uit gaat dat we worden geholpen door engelen, of boodschappen krijgen van ‘hen die boodschappen brengen’ (de betekenis van het woord Engel) vind ik persoonlijk wel een mooie. Dat is verder natuurlijk aan ieder voor zich. 

Van wie zo’n boodschap op welk moment dan komt, kan ik je niet vertellen, want het zou ook heel goed kunnen dat de zender, als die er al is, per persoon of ziel verschilt. De aarde is een plek met een rijke biodiversiteit, dus waarom zou dat anders zijn voor alles wat we niet kunnen zien? ‘The spirit realm’? ‘Engelen?’ ‘Starseeds?’ ‘Aliens?’  ‘Andere versies van jezelf in andere realiteiten?’ – de opties zijn eindeloos. Maar goed. Terug naar de aarde. Als je wil; kan je dus iets met die terugkerende Engelengetallen. 

De betekenis van bepaalde getallen

Dat kan je per moment uiteindelijk zelf het beste bepalen. Soms kan je het opvatten als een warm teken van dat je niet alleen bent, en dat je wellicht wel wordt omringd met eeuwenoude bekenden die je niet kunt zien, overledenen die je erg mist, of het kan je nét de bevestiging geven van het al aanwezige vertrouwen dat je in jezelf had, of juist ervoor zorgen dat je extra waakzaam de straat oversteekt op een bepaald moment.

Dat kan jij uiteindelijk als enige bepalen voor jezelf. Vertrouw daarin op je intuïtie. Let op de gedachten die je hebt als je een bepaald getal ziet. En zoek daarna de betekenis op van dat getal, als je het gevoel hebt dat dat je verder kan helpen. Let maar eens op mensen. Want wie zoekt, die vindt. And when the student is ready, the teacher appears. Hakuna matata

Getalreeksen

Zo kan je dus bepaalde combinaties aan cijfers terugkerend te zien krijgen: op de klok, (aangezien wij digitale klokken uitdrukken in getallen) op kentekens, in Excelbestanden, op bonnetjes, telefoonnummers, ga zo maar door. Als er dan al iets onzichtbaars met ons probeert te communiceren via getallen, hebben ze dat best slim gedaan. Cijfers zijn namelijk overal in onze systemen terug te vinden. 

Aanvoelen wanneer iets ‘geen toeval is’, kan misschien alleen door te starten met het ontcijferen van de boodschappen. Ook hiervoor zijn op het internet de opties eindeloos. Daarom zal ik je nu een korte omschrijving geven van mijn interpretatie, en een goede site waar je elk getal mogelijk kan invoeren. 

111

Wensportaal staat open

222

Alles komt goed, het loopt precies zoals het moet

333

Je wordt begeleid, je bent in goede handen

444

Je bent omringd door engelen, ‘good spirits’, liefdevolle wezens 

Engelengetallen - de betekenis van bepaalde terugkomende cijfers

555

Er komen uitdagingen aan, verandering is onderweg!

666

Refocus, baby. Let even op waar je mee bezig bent.

777

Je bent op het juiste pad, spirituele ontwikkeling is ON

888

Overvloed is onderweg. (Zowel materieel als in liefde)

999

Er worden wat dingen afgerond. 

000

Cirkel volbracht. Next. 

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer getallen. En die zal ik niet allemaal bespreken. Dit is een betrouwbare site die mij altijd verder helpt. Voor wie met deze site niet zo veel voelt, of ‘niet resoneert’, kan men ook heel makkelijk zelf een zoektocht starten door bij Google in te typen ‘Angel numbers [getal in kwestie]’ en te klikken op wat goed voelt. De Google Engelen zijn zeer up-to-date. Ook Youtube staat er vol van. 

Apps en boeken over Engelengetallen

Zelf heb ik de Android App ‘Angel Numbers’ op mijn telefoon, een app waar je gratis 3 cijferige getallen in kunt voelen en direct een korte boodschap krijgt. Die is vooral fijn voor de Snelle Jelles. Als je meer voelt voor een uitgebreidere analyse van bijvoorbeeld 14:14, kan je dus beter bij Sacredscribes terecht. 

Wil je je er iets meer in verdiepen, dan raad ik je het boek Getallen van de engelen aan (13 piek bij bol.com). Geschreven door Doreen Virtue, de meesteres van alle communicatie met Engelen en andere good spirits, je kan haar een beetje zien als de pionier Jomanda van de engelengetallen.

Net na het plaatsen van dit artikel, op 9 september 2020, kwam ik erachter dat Doreen Virtue zich compleet van de New Age Card Decks heeft afgehaald, ik ben in SHOCK. Ze heeft een verklaring afgelegd dat haar energieveld is geïmpregneerd en dat voor haar bedoeld als heilige middelen zijn geïnfecteerd door misbruik van de massa. Blijf dus altijd zelf na denken en voelen lieve mensen. Ik geloof (samen met Estella Bijpost) dat juist doordat zij zich nu van haar eigen decks heeft afgezet, het energieveld van al haar werk nu juist geïmpregneerd kon worden.

Lees ook: Tarotkaarten: wat moet je ermee?

Vragen over Engelengetallen?

Heb je na het lezen van de tekst hierboven nog vragen over Engelengetallen? Of is er een getal wat steeds terugkeert op jouw pad? Stel en noem ze gerust hieronder in de reacties.

Heb je op of aanmerkingen? Laat het ons dan ook weten. Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Achelle Koonings
Achelle Koonings

Achelle (28) is na 10 jaar Amsterdam en een jaar Utrecht terug in ’t Gooi. Na haar studie Nederlandse Taal aan de UvA werd ze aangenomen aan een Fine Arts Master in Acting For Film in Los Angeles, maar uiteindelijk besloot ze om geen gigantische schuld aan te gaan voor deze hele onderneming. Van haar eerste expositie als kunstenaar tot een opname in een afkickkliniek, is ze nu volledig in haar spirituele kracht gaan staan om haar passie voor tekst en kunst te vervolgen. Voor DailyNonense.nl schrijft Achelle over kunst, culuur en spiritualitiet. Ze gaat opzoek naar interessante gadgets, deelt oefeningen om meer tot en bij jezelf te komen en checkt de leukste evenementen die te maken hebben met kunst en spiritualiteit. Wilt u graag uw gadget gericht op kunst, cultuur of spiritualiteit onder de aandacht brengen of lijkt het u wat als Achelle verslag komt doen van uw evenement of expositie? Dan is in overleg, ‘niets te gek’. Enthousiast geworden? Stuur ons gerust een mailtje!

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP