Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fuerteventura: Playa de Cofete & Villa Winter bezoeken

Op het eerste oog lijkt Fuerteventura niet meer dan een droge woestijn en als je ook niet verder kijkt dan je neus lang is bestaat de kans dat je de mooiste plekken van Fuerteventura overslaat.

Wandelen naar Playa de Cofete vanaf Morro Jable vakantie Fuerteventura 2024 tips Zonde, want Fuerteventura heeft zoveel mooie, vaak minder ontdekte plekjes. Het kost even tijd om sommige plekken te bezoeken, maar geloof mij je zou van het bezoeken van de mooiste plekken op Fuerteventura zeker geen spijt krijgen.

Playa de cofete, alle tips voor een bezoek ‘Waar moet je nou echt heen wanneer je op vakantie naar Fuerteventura gaat?’ is een vraag die mij meerdere malen tijdens mijn tijd op Fuerteventura gesteld werd.

Playa de Cofete: mooiste plek op Fuerteventura

De mooiste plek, waar ook meteen het mooiste strand van Fuerteventura te vinden is, is Cofete (Playa de Cofete).

Cofete is het meest zuidelijke plekje op het eiland en het bereiken ervan is niet altijd even makkelijk. Maar ga je op vakantie naar Fuerteventura, dan moet je hier gewoon geweest zijn.

Villa Winter - mysterieuze nazi Villa op Fuerteventura

Nabij Cofete ligt Villa Winter (zie foto hierboven). Villa Winter wordt ook wel de ‘mysterieuze nazi’ villa van Fuerteventura genoemd, welke volgens locals dateert uit de Tweede Wereldoorlog. 

Hoe bereik je Playa de Cofete?

(Playa de) Cofete ligt in het zuiden van Fuerteventura en is vanaf het noorden (bijv. Corralejo) zo’n 2,5 uur rijden. Ga je met eigen vervoer rijd dan via de FV-2 naar Morro Jable om vervolgens via een onverharde weg richting (playa de) Cofete te rijden.

Met eigen auto naar Playa de Cofete

Vanaf Morro Jable is het nog +/- een uur naar Cofete. De weg is onverhard en er liggen veel stenen.

Al doen veel mensen het toch, zou ik het niet aanraden om met een kleine huurauto over deze weg te rijden. Wil je toch met een huurauto naar Cofete check dan goed van te voren of je verzekerd bent op onverharde wegen.

Heb je geen goede auto tot je beschikking, huur dan een SUV bijvoorbeeld via SunnyCars. Niet met de auto naar Cofete? Gelukkig zijn er meer opties om Cofete te bereiken.

Wandelroute naar Playa de Cofete

Vanaf N28 03.799 W14 22.578 loopt een fantastische wandelroute naar Playa de Cofete.

Leuk om te vermelden is dat deze route voor een lange tijd de enige weg was naar Cofete.

startpunt wandelroute naar Cofete

→ Lees ook het artikel: Wandelvakantie op Fuerteventura 

Bij de start van de hike is een gratis parkeerplaats waar je je auto kan parkeren.

Wandelen / hiken naar Playa de Cofete tijdens een vakantie op Fuerteventura in 2024

De hike naar Cofete duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur en daarna is het ook weer 1,5 uur tot 2 uur terug. Je bent dus in totaal zo’n 4 uur onderweg. Let op: wanneer het waait op Fuerteventura, waait het op de top van de berg nog harder (zie foto). 

Hike planning tip: start om 10:30 met de wandeling om vervolgens rond 12:30 uur te gaan lunchen bij het restaurant in Cofete. Relax op het strand, bezoek Villa Winter en hike rond de klok van 4 weer terug. Je hebt gegarandeerd een fantastische dag!

Met de bus naar Cofete

Een iets minder aantrekkelijke, maar zeker mogelijke, optie is Cofete bezoeken met de bus.

Vanaf Moro Jable gaat twee keer per dag een bus naar Punta de Jandia (10:00 en 14:00). Op de weg vanaf Punta Jandia terug naar Moro Jable maakt de bus een omweg naar Cofete.

Lees ook:  SeaSide Palm Beach resort; luxe hotel aan het strand van Maspalomas

bus tijden naar Playa de Cofete vanaf parking Morro Jable naar Cofete in 2024 Fuerteventura De bus zou ook een optie kunnen zijn als je bijvoorbeeld alleen naar (playa de) Cofete wilt wandelen en terug graag met de bus wilt gaan.

bus tijden naar Playa de Cofete vanaf parking Morro Jable naar Cofete in 2024 Fuerteventura Meestal gaat de bus rond 12:30 en 16:30 vanaf het enige restaurant in Cofete terug naar Morro Jable. Wil je zeker zijn van de vertrektijd check dan het tijdschema van de bus op hun website.

Met de bus naar Cofete Goed om te weten is dat de bus ook stopt op de parkeerplaats van het startpunt van de Cofete hike. Wil je hier uitstappen, meld het dan van te voren aan de buschauffeur.

Uitzichtpunt Playa de Cofete

Besluit je om met de auto Cofete te bezoeken dan raad ik je aan om een korte stop te maken bij Punto de vista sobre puerto de montaña. Vanaf dit punt heb je een prachtig uitzicht over Playa de Cofete.

Uitzichtpunt Cofete

Vanaf dit punt is het nog ongeveer 25 minuten rijden naar het strand en Villa Winter.

Villa Winter op Fuerteventura bezoeken 

De Nederlandse schrijfster Janneke van Oorschot, die sinds een paar jaar op het eiland woont, raakte zo in de ban van Villa Winter dat ze er een boek over schreef.

Wat is Villa Winter?

Villa Winter is een mysterieuze ‘nazi’ villa op Playa de Cofete. De Villa werd gebouwd door ingenieur Gustav Winter.

Villa Winter op Playa de Cofete bezoeken tips voor bezienswaardigheden op Fuerteventura in 2024 Er wordt gezegd dat deze plek een geheime uitvalbasis voor Hitler was en dat hij na de oorlog naar Argentinië via dit huis zou hebben willen vluchten.

Wanneer is Villa Winter gebouwd?

Over wanneer de villa nou precies gebouwd is en voor welk doeleinde het werd gebruikt heerst nogal wat discussie.

Volgens de Spaanse autoriteiten is de villa na de oorlog gebouwd, terwijl de huidige bewoner Pedro Fumero beweert dat het huis er al voor de oorlog (1936) stond.

museum bezoeken Villa Winter, nazi Fuerteventura Hitler Overigens beweerde Gustav Winterin in een interview met het Duitse tijdschrift Stern in 1971 dat hij de villa pas eind 1958 had gebouwd.

Wanneer Villa Winter nou echt is gebouwd kunnen we helaas aan de oorspronkelijke bouwer niet meer vragen. In datzelfde jaar stierf Gustav Winter in Las Palmas op 78-jarige leeftijd. museum bezoeken Villa Winter, nazi Fuerteventura Hitler In de jaren ’50 kwam Gustav Winter regelmatig naar de villa. Maar, volgens de locals heeft hij nooit echt in Villa Winter gewoond.

Wie is Pedro Fumero? 

Op een dag hoorde Gustav Winter dat een gezin uit Morro Jable geen dak boven het hoofd had. Hij bood daarom zijn varkensstal aan als onderdak.

De bewoners van Villa Winter Gustav Winter - Agustín Matos Viera

Tot de dag van vandaag woont een van de zoons genaamd Agustín Matos Viera (meest rechter op bovenstaande foto) met zijn neefje Pedro Fumero in de villa.

Villa Winter Fuerteventura van binnen En ondanks dat Villa Winter sinds 1996 is verkocht aan Lopesan, kan er pas gebouwd worden wanneer alle nabestaanden zijn overleden.

Pedro Fumero wil niets liever dan dat Villa Winter intact blijft en doet er alles aan om de onderste steen boven te halen. Want, Villa Winter is toch veel meer dan alleen een boerderij?

Lopesian trail against Pedro - Villa Winter informatie voor een bezoek Jarenlang verzamelde Pedro bewijsstukken om aan te tonen dat Villa Winter geen boerderij is, maar een geheime nazi bunker was. Van Villa winter maakte hij een klein museum en geeft nu, aan mensen die geïnteresseerd zijn in zijn verhaal, rondleidingen.

Lees ook:  Leren surfen, coworking en overnachten bij Surfescape

Wat is de entree voor een bezoek aan Villa Winter?

Pedro wordt niet gesteund door de nieuwe eigenaar Lopesan en of de overheid. Desondanks wordt er geen entree voor Villa Winter gevraagd. Het gaat puur op basis van donaties. Echter zit er iemand voor bij de poort en zonder donatie (die jezelf kan bepalen) mag je niet naar binnen. 

Wat zijn de openingstijden van Villa Winter?

Wanneer het museum Villa Winter nou precies geopend is, is nogal vaag. Het beste kun je van te voren even een berichtje sturen naar de Casa Winter Facebook

Villa Winter Fuerteventura van binnen - Hitler Deze pagina wordt beheerd door Pedro en hij geeft via deze weg aan wanneer er een rondleiding ingepland kunnen worden. Houd er rekening mee dat Pedro alleen Spaans spreekt. 

Wil je liever op pad met een Nederlandse gids dan kan ik Hans, de vriend van Janneke aanbevelen. Hij doet excursies naar Playa de Cofete en Villa Winter.

Het intrigeert mij enorm hoe iemand zo in de ban kan raken van een bepaald huis. Al moet ik ook toegeven dat na een bezoek aan Villa Winter ikzelf ook wel enorm de drang voelde om meer te weten te komen.

Uiteindelijk dwaalde ik meer dan 4 uur door de villa en of Hitler hier wel of niet is geweest, een ding weet ik zeker deze villa is veel meer dan een boerderij. Maar wat het is dat weet uiteindelijk maar een iemand echt zeker, en die is er niet meer.

Villa Winter, Nazi villa op Fuerteventura bezoeken

Aan de rondleidingen van Pedro zou het zeker niet liggen. Verhalen vertellen, dat kan hij als de beste!

Playa de Cofete

Uitgekeken in Villa Winter? Neem dan sowieso nog even de tijd om een strandwandeling te maken over het prachtige Playa de Cofete of ga lokaal lunchen in het enige restaurant van Cofete.  

Playa de Cofete bezoeken - mooiste strand Fuerteventura Op Playa de Cofete is naakt recreatie (nudisme) toegestaan.

Zwemmen bij Playa de Cofete

Hoe aantrekkelijk zwemmen bij Playa de Cofete er ook uit ziet, doe het niet.

Playa de Cofete bezoeken - mooiste strand Fuerteventura Zwemmen is vanwege de hoge golven en verraderlijke stromingen niet veilig. Ook surfen op Playa de Cofete wordt sterk afgeraden.

Zonsondergang Playa de Cofete

Bezoek je Playa de Cofete met eigen vervoer dan kan ik het aanraden om de zonsondergang hier te bekijken. 

kerkhof op Cofete - mooiste plek Fuerteventura

Als laatste: naast Villa Winter ligt nog een klein kerkhof ligt, wat een bezoek aan deze plek extra spannend maakt. 

Booking.com

Binnenkort op vakantie naar Fuerteventura? Check dan ook het artikel: Fuerteventura: 30 mooiste plekken en bezienswaardigheden.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

 

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *