Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kambo: kikkergif medicijn uit de Amazone. Dit is mijn ervaring!

[adrotate banner=”7″]

Een paar maanden geleden viel het me voor het eerst op – rijtjes aan ronde kleine littekens bij iemand op de bovenarm.  Mijn nieuwsgierigheid was gewekt dus vroeg ik ernaar. De littekentjes zijn overblijfselen van een Kambo behandeling, werd mij toen verteld.

Wat is Kambo?

Kambo is een natuurmedicijn afkomstig van een giftige kikker (de Phyllomedusa bicolor) uit de Amazone.

De Kambo kikker ©ondrejprosicky - stock.adobe.com

Lees ook: Mediteren veranderde mijn ‘te drukke’ leven.

Tijdens een Kambo ceremonie of Kambo healing worden plekjes in de huid gebrand, waarna het giftige kikkerslijm in de brandplekjes wordt aangebracht. Na het aanbrengen volgt een vrij onprettige fysieke reactie – de meesten moeten er namelijk heftig van overgeven. Wait whut?! Waarom zouden mensen dit doen, ja ik hoor je denken.

Positieve effecten

Er zijn verschillende reden om mee te doen aan een kambo ceremonie – zowel fysiek als mentaal. Kambo geeft je immuunsysteem een boost. Het is sterk antibiotisch, heeft ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen. Het wordt bijvoorbeeld ook toegepast voor de behandeling van (chronische) ziektes zoals bijvoorbeeld Lyme.

Niet enkel bij lichamelijke maar ook mentale klachten kan Kambo voor verlichting zorgen. Kambo zou kunnen helpen bij verslavingen, depressies en een energetische reiniging bewerken. 

Negatieve effecten

Tijdens een Kambo ritueel brandt een sjamaan plekjes in de huid waarna het medicijn wordt aangebracht (zie foto hieronder. Deze foto is gemaakt net na de Kambo).

Kambo healing / ceremonie - ervaringen, gevaren en effecten van dit medicijn

Bij de ontvanger wordt dit vaak gevolgd door een niet al te prettige fysieke reactie – het wekt vaak misselijkheid op – gevolgd door overgeven, het uitbreken van zweet, verkramping van spieren, het opzwellen van je gezicht, en ook duizeligheid of zelfs flauwvallen. 

Is Kambo dan niet gevaarlijk?

Kambo is niet zonder risico en dat mag niet onderschat worden. Kambo mag onder andere niet gebruikt worden bij hartaandoeningen of als je geschiedenis hebt met beroertes. Het is belangrijk om voor de behandeling eventuele gezondheidsaandoeningen (ook mentaal) met de behandelaar te bespreken. Er wordt ook naar medicijngebruik gevraagd.

Daarbij is het is belangrijk dat je Kambo doet bij iemand die er verstand van heeft – het gaat om een gif wat je aanbrengt. Wanneer dit in te grote hoeveelheden gebeurt kan dit tot orgaanfalen leiden. Het is dus niet iets wat je zomaar even doet. De ervaring is ook echt geen walk-in-the-park zeg ik je en dient met respect te worden benaderd. 

Lees ook:  Engelengetallen: toevallig terugkerende getallen?

Mijn eerste Kambo healing

Je kan Kambo in een ceremonie setting doen met een groep mensen of individueel. Ik heb de behandeling samen met een vriendin gedaan.

Voorbereiding

De behandeling gebeurt op een lege maag en vooraf moet er veel water gedronken worden. Ik dronk voorafgaand aan de behandeling ongeveer twee liter. Ook tijdens de behandeling blijf je water drinken. Voordat de behandeling begint is het goed om een intentie te zetten. Voor mij was dat ‘accepteren wat komt’. Dit hielp mij om het gewoon over me heen te laten komen en me niet teveel te verzetten. 

De Kambo ceremonie

De behandelaar bepaalde eerst hoeveel en waar de Kambo aangebracht ging worden. Vervolgens werd er met een stokje een brandplekje op mijn arm gemaakt waarna de Kambo werd aangebracht.

Kambo healing / ceremonie - ervaringen, gevaren en effecten van dit medicijn

Ik voelde hem vrij snel opkomen. Het is een sensatie die ik nog niet eerder kende en moeilijk kan omschrijven. Ik kreeg een soort drukkend gevoel rond mijn nek en er schoot een soort golf van energie naar mijn hoofd. Al vrij snel daarna volgde bij mij het overgeven, waarna ik ook met mijn emmertje naar de wc strompelde. Het groen-gele slijm kwam er met aardig wat geweld uit. Ik voelde me een paar minuten echt ellendig en gromde tegen mijn vriendin: “Waarom.doen.we.dit?!” 

Zodra ik weer in mijn stoel onderuit zakte werd ik overvallen met rust en gevoel van acceptatie. Dat was het moment dat we verder gingen met het tweede plekje. De avond voor de Kambo ben ik door mijn enkel gegaan en heb daar een flinke kneuzing aan overgehouden. Mijn enkel was nogal kleurrijk en gezwollen (zie foto’s hieronder). Daarom besloten we ook een plekje te doen bij mijn enkel.

Lees ook: Mijn ervaring met Ayahuasca

Deze Kambo ervaring was totaal anders dan die op mijn arm. Ik voelde hoe het echt door mijn enkel trok en circuleerde. Het voelde als een soort aanwezigheid, het was een bijzondere en bijna magische ervaring. Ik moest niet meer overgeven, maar kon met mijn aandacht volledig bij mijn enkel zijn. Het was mega bijzonder om te voelen hoe de Kambo zich op deze plek centreerde.

Lees ook:  Ecstatic Dance: nuchter losgaan op blote voeten

Na de ceremonie stonden er rijstwafels en thee klaar. Ik was behoorlijk uitgeblust maar voelde me ook heel helder en vredig.

Hoe lang duurt een Kambo ceremonie?

De behandeling duurde niet heel lang en het fysiek onprettig voelen duurde misschien twintig minuten. Met de opbouw en ook het narusten waren we binnen ongeveer anderhalf uur klaar.

Hoe vaak kun je Kambo doen?

Het wordt aangeraden om wanneer je begint met Kambo dit drie keer per maancyclus te doen; dus om de 28 dagen een keer (drie keer in drie maanden). 

Mijn Kambo ervaring

De Kambo ervaring was fysiek onprettig, maar spiritueel openend. Ondanks dat de ervaring zo onprettig was wisten we meteen dat we dit weer gingen doen en hebben we over een maand de volgende afspraak staan.

Kambo healing / ceremonie - ervaringen, gevaren en effecten van dit medicijn

Na de ceremonie, dus de rest van de dag waren we allebei heel vermoeid. We hebben allebei overdag een dutje gedaan, terwijl we dat normaal gesproken nooit doen. De volgende dag was mijn enkel een stuk minder blauw en gezwollen en kon ik er alweer normaal op lopen. Dit terwijl dat de dag ervoor echt onmogelijk was. Beide zijn we erg onder de indruk van de Kambo ervaring.

Vragen over Kambo

Ben je benieuwd of Kambo iets is voor jou en zoek je naar een betrouwbare aanbieder? Stuur ons dan een berichtje of plaats een reactie hieronder. Je kan mij ook altijd een vraag sturen via Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

22 reacties

  1. beste,
   mijn zoon frank woont in são paulo en doet deze trip elke 2 maanden met echte familie .hoj spreekt de taal en heef veel ervaring.we hebben reeds gedacht om met een team mensen naar daar te begeleiden ?

 1. Het zou wel netjes zijn als je erbij vermeldt dat alles wat je noemt (antibiotisch, ontstekingsremmend, antiviraal, etc) totaal onbewezen claims zijn. Iedereen mag geloven wat ie wilt, maar wees wel gewoon compleet in je informatievoorziening

 2. Graag zou ik betrouwbare adressen willen weten? Of hoe ik hier achter kan komen of degene betrouwbaaris? Dit voor een vriend van mij die Parkinson heeft

 3. Is het veilig en medisch verantwoord om kambo healing te doen met een nefrotisch syndroom ?(nierfilters te groot waardoor laag albumine in bloed,nb waardes zijn inmiddels royaal verbeterd ) graag reaktie ,mvg Wolfgang

  1. Hoi Wolfgang, dat is een goede vraag, helaas ben ik niet bevoegd hier antwoord op te geven. Ik zou je aanraden om dit bij een kambo practitioner te checken, direct boven je berichtje vind je een lijstje met betrouwbare aanbieders. Heel veel succes!

 4. Ach ach, dan mensen in deze onzin trappen, het enige wat hier gebeurd is jou armer maken en de “sjamaan” rijker.
  Dit is gewoon een business waar veel mensen gewoon opgelicht worden en ze zijn zo in de Ban van deze kwakzalvers dat ze er zelf in gaan geloven. Uiteindelijk kost dit je een vermogen en beter wordt je echt niet, open je ogen zou ik zeggen.

 5. Hallo, ik heb 1 behandeling gehad ik ben nu met ivf bezig.ik wil nu weer een kambo behandeling voordat ik weer met ivf ga Starten. Is het een gied idee? Hoe lang blijft die gif in mijn lijf?

  1. Angevaare, misschien moet je eens nadenken en geen gif in je lijf stoppen. Dit soort kwakzalverij lost niets op, je bent met ivf bezig, Come on zet Verstand eens aan.

   1. Misschien goed om erbij te vermelden dat het Kambo slijm gewonnen wordt uit levend geroosterde wildgevangen kikkertjes….

 6. Kambo is absoluut geen gif! En wanneer je het op de huid aanbrengt is overdoseren nog niet mogelijk gebleken.

  De reden dat Kambo dodelijk kan zijn, is als je het oraal of intraveneus inneemt. Doordat er een stofje inzit dat 5000 keer sterker is dan morfine heb je dan zo een overdosis te pakken.

  Via de huid kan dit niet, omdat het opgenomen wordt via je lymfesysteem en niet in de bloedbaan komt. De receptoren in het brein kennen een verzadiging en nemen niet meer op!

  Dus tijd om je kennis bij te spijkeren. Dit is echt jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *