Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Door Firenze4Ever by LUISAVIAROMA veranderde de mode-industrie

Van 2013 tot en met 2016 reisde ik twee keer per jaar naar Florence voor het #Firenze4Ever event. Dit event was een van de eerste waar internationale (fashion)bloggers samen kwamenHieronder vind je in een foto verslag meer informatie over de Italiaanse winkel LuisaViaRoma, het event en ontdek je hoe dit alles een impact heeft gehad op de huidige mode-industrie.

Wanneer ik terugdenk aan mijn modeblog periode, komt altijd LuisaViaRoma en hun befaamde #Firenze4Ever events in Florence naar boven.

FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE 2013 - Boboli Fontana Dell’Sola

De winkel LuisaViaRoma werd in 1929 opgericht door Olga en Lido Panconesi en werd vernoemd naar Olga’s moeder, Luisa Jaquin, die de oorspronkelijke ondernemer van de familie was.

Ikzelf, Chloe Sterk, voor de LuisaviaRoma winkel in Florence

Deze luxury boetiek is vandaag de dag nog steeds gevestigd op Via Roma en is niet meer weg te denken uit de mode-industrie.

Voorloper in de digitale wereld met LUISAVIAROMA.com

De huidige eigenaar Andrea Panconesi zag als een van de eerste de kracht van het internet. Hij was een pionier in de digitale wereld.

De winkel LuisaViaroma in Florence - Over The Rainbow

In 1999 lanceerde hij samen met zijn team als een (webshop) platform genaamd LUISAVIAROMA.com, waardoor internationale klanten online konden winkelen. Ze waren hiermee de voorlopers in de modebranche.

#Firenze4ever: het mode-event waar fashion-bloggers erkenning kregen

Dat ze echt early adopters zijn bewezen ze nog geen 10 jaar later. In 2010, om 10 jaar e-commerce te vieren, lanceerden zij het #FIRENZE4EVER event.

Robert Cavali, Tina Chen Craig (toentertijd bekend van Bagsnob) en Nicole Warne (bekend van Gary Peppergirl) op het Firenze4Ever event in Florence Juni 2013

Verschillende fashionbloggers (oa. Chiara Ferragni), vrienden van, mediarelaties en dergelijke werden uitgenodigd.

Daria Shapovalova from Kiev, Candela Novembre and Eleonora Carisi at Firenze4ever event Luisaviaroma

Terwijl velen, lees: vooral de traditionele media, het vreemd vonden dat LuisaViaRoma al die ‘nietszeggende’ bloggers liet invliegen, heeft hun vooruitziende blik een blijvende impact gehad op de mode-industrie.

Together with Julie Sarinana *bekend van SincerelyJules at Firenze4ever event by Luisaviaroma

Je kunt nu namelijk wel zeggen dat de manier waarop de mode-industrie omgaat met digitale influencers en online aanwezigheid hierdoor voorgoed veranderd is.

Editie juni 2013 in Giardino di Boboli 

Twee keer per jaar voor de Pitti Uomo vond midden in Florence #Firenze4ever plaats. Voor het sluitingsdiner van juni 2013 editie kreeg ik een uitnodiging.

LuisaViaroma Firenze4ever event in Florence 2013

Het event vond plaats in de tuinen van Boboli. Bij de entree kregen we wat hapjes en drankjes en ik weet nog goed dat ik mijn ogen uit keek.

LuisaViaroma Firenze4ever event in Florence 2013

Voor als je je afvraagt met wie ik er was? Ik ging dus alleen, wat ik wel vaker deed. Dit maakte het eigenlijk nog spannender, maar aan de andere kant maak je daardoor wel sneller contact.

LuisaViaroma Firenze4ever event in Florence 2013 met Tiany Kiriloff

En wist je dat even uit die comfortzone stappen, vooral tijdens zakelijke evenementen, echt in je voordeel kan werken. Wanneer je namelijk alleen ergens heen gaat maak je makkelijker contact (als je dus even door die zure ‘angstige’ appel heen bijt), waardoor je relatief sneller een netwerk opbouwt.

LuisaViaroma Firenze4ever event in Florence 2013

Zes keer was ik aanwezig bij het Firenze4Ever by LuisaViaRoma event, maar de eerste editie blijft voor mij toch wel echt de bijzonderste editie.

Lees ook:  Mijn favoriete ski-outfit voor aankomend wintersportseizoen
FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE 2013 - Boboli Fontana Dell’Sola

Het diner vond plaats in Boboli Fontana Dell’Sola en deze locatie was geweldig. Mijn mond viel letterlijk open toen ik aan kwam lopen en het gevoel wat ik toen kreeg is in eigenlijk in geen woorden te omschrijven.

FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE 2013 - Boboli Fontana Dell’Sola

De tafels waren rondom de fontein gedekt en de grote kandelaren maakte het plaatje compleet. Aan mijn tafel zaten de Nederlandse Louis Leeman en zijn vrouw Erica Pelosini (inmiddels bekend van Emily in Paris).

FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE samen met Tiany Kiriloff, Bryan Grey Yambao (Bryan Boy) en Caroline

Ook Tiany Kiriloff, Bryan Grey Yambao (Bryan Boy), Tina Chen Craig (toentertijd bekend van Bagsnob) en Nicole Warne (bekend van Gary Peppergirl), waren van de partij!

FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE 2013 - Boboli Fontana Dell’Sola
FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE 2013 - Boboli Fontana Dell’Sola

Na het 4-gangen diner en een dansshow was het tijd voor het spectaculaire feest met de band Goose, welke gehouden werd op een groot veld achter Boboli Fontana.

Editie januari 2014 in Teatro Della Pergola

In januari 2014 bezocht ik voor de tweede keer het Firenze4Ever event, welke dit keer plaats vond in Teatro Della Pergola. Dit is de oudste operazaal van de wereld.

LuisaViaRoma Firenze4ever event - Editie januari 2014 in Teatro Della Pergola

Tijdens deze editie gaf zangeres Azealia Banks een gastoptreden, die oa. met projectoren op de loges werd uitgevoerd.

Hierboven een aantal foto’s van het Firenze4Ever by LuisaViaRoma event februari 2014 editie.

Editie juni 2014 in Manifattura Tabacchi Firenze

In juni 2014 besloot LuisaViaRoma haar Firenze4ever sluitingsdiner te houden in het leegstaande Manifattura Tabacchi Firenze.

LuisaViaRoma Firenze4ever event - Editie juni 2014 in Manifattura Tabacchi Firenze

De tafels waren wederom weer prachtig gedekt, maar ik moet zeggen dat ik zelf deze locatie wat minder qua sfeer vond. Singer-songwriter Chris Cab verzorgde dit seizoen het gastoptreden.

Firenze4ever event by Luisaviaroma - Editie juni 2014 in Manifattura Tabacchi Firenze
Together with Tina of Bagsnob and Daria Shapovalova from Kiev at Firenze4ever event Luisaviaroma

Leuk om te vermelden is dat inmiddels Manifattura Tabacchi Florence uitgegroeid is tot een groot complex bestaande uit 16 gebouwen, die gevuld zijn met winkels, bistro’s, cafes, ateliers en conceptstores.

Together with Matteo Baldi at Firenze4ever by Luisaviaroma event
Alessandro Enriquez and Filippo Fiora at Firenze4ever event by LuisaviaRoma

Hierboven nog een aantal foto’s van het Firenze4Ever by LuisaViaRoma event juni 2014 editie.

Editie januari 2015 in Manifattura Tabacchi

De editie van januari 2015 was dubbel bijzonder. Ten eerste omdat het de 10de editie van Firenze4Ever by LuisaViaRoma was. Ten tweede, omdat ik ook een uitnodiging kreeg voor StyleLab.

StyleLab Firenze4Ever by LuisaViaRoma wearing D&G

Tijdens het StyleLab mag je dus al fashionblogger de prachtige kleding van LuisaviaRoma stylen.

Van de gestijlde outfits werden tijdens een fotoshoot op het dak, met een betoverend uitzicht op de Duomo, foto’s gemaakt. Een fantastische ervaring!

Alle foto’s van StyleLab  heb ik gebundeld in een artikel, die je hier kunt bekijken!

Het sluitingsdiner vond wederom plaats in Manifattura Tabacchi Florence met dit keer als thema Gold Obsession.

Firenze4ever by Luisaviaroma met Maarten 10th anniverary

Voor het eerst ging ik samen met Maarten naar Florence, een vriend die ik tijdens mijn studie mode management op TMO heb ontmoet. 

Firenze4ever by Luisaviaroma Adenorah blogger Paris - Anne Laure Mais

Tijdens dit seizoen legde ik meer de focus op YouTube en Instagram, waardoor ik veel minder foto’s heb gemaakt. Ben je benieuwd naar de VLOG van dit seizoen? Klik dan hier!

Lees ook:  Dit draag je tijdens het buitensporten in de wintermaanden

Editie juni 2015 in Manifattura Tabacchi Firenze

Vanaf de 10e editie ging LuisaViaRoma steeds meer met thema’s werken. In juni 2015 was het thema “Over the Rainbow” en My Little Pony. Niet alleen #Firenze4ever, maar ook de hele winkel stond in het teken hiervan.

Doordat LuisaViaRoma ieder seizoen van thema wisselde, was het ook voor consumenten een feestje en een echte belevenis om de winkel te bezoeken.

Doordat LuisaViaRoma ieder seizoen van thema wisselde, was het ook voor consumenten een feestje en een echte belevenis om de winkel te bezoeken.

De outfit van Firenze4Ever over the rainbow - impact bloggers op de mode-industrie door LuisaViaRoma

Waar veel bloggers het thema niet zo serieus namen, besloot ik helemaal uit te pakken.

De outfit van Firenze4Ever over the rainbow - impact bloggers op de mode-industrie door LuisaViaRoma

Tijdens het event had ik drie rokjes in verschillende kleuren over elkaar aangetrokken.

Daarnaast was ik helemaal crea-bea gegaan en besloot van een My Little Pony knuffel en speeltje een ketting en tas te maken. You love it or you hate it, laten we maar zeggen. 

LuisaViaRoma Over The Rain it's magic Fashionista Chloe My Little Pony LVRovertherainbow Firenze4ever

Tijdens het feestje draaide Giorgio Moroder, een invloedrijke Italiaanse producer, DJ en songwriter die onder andere samengewerkt heeft met Britney Spears, Kylie Minogue en Daft Punk.

De Firenze4Ever editie bekijk je hier!

Editie jan 2016 in Manifattura Tabacchi Firenze

Voor deze editie heb ik alleen een vlog gemaakt en een paar foto’s op Instagram gedeeld.

Bloggen zoals het ooit is ontstaan (het constant delen van korte berichten op een website) begon te veranderen, doordat Instagram steeds populairder werd.

Hierboven twee foto’s die ik deelde tijdens het Firenze4Ever by LuisaViaRoma event januari 2016 editie.

De rechterfoto werd gemaakt tijdens het fotograferen van mijn StyleLab. Alle foto’s van dat StyleLab kun je hier bekijken.

Rondom deze tijd veranderde, zoals eerder beschreven, veel in het bloggerslandschap. Er kwamen nieuwe gezichten bij en de manier van content maken onderging een ware transformatie.

FIRENZE4EVER BY LUISAVIAROMA FLORENCE 2013 - Boboli Fontana Dell’Sola

En zo nam ook LuisaViaRoma een andere koers en zette een punt achter Firenze4Ever zoals we het kenden.

Firenze4Ever een onvergetelijk hoofdstuk uit mijn leven

Nu, bijna tien jaar later, kijk ik met een overvloed aan liefde terug op die bijzondere periode en het unieke event. Soms moeten we afscheid nemen van het oude om ruimte te maken voor het nieuwe.

StyleLab Firenze4Ever by LuisaViaRoma wearing D&G

Maar dat betekent niet dat we de kostbare momenten niet meer hoeven te koesteren. Daarom verdient deze periode wat mij betreft ook zo’n uitgebreid artikel op deze website. Het vertegenwoordigt namelijk een belangrijk en onvergetelijk hoofdstuk uit mijn leven.

Heb je nog vragen? Stel ze dan gerust in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *