Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wonen en werken als digital nomad op Fuerteventura

Waar ik aanvankelijk voor een korte workation naar Spanje zou gaan werd ik per toeval een digital nomad die maar liefst 8,5 maand woonde en werkte in het zonnige zuiden.

Het Spaanse leven beviel wel en is aan ieder, die vanaf een laptop kan werken, aan te raden. Want zeg nou zelf, mede door de pandemie hebben we allemaal gezien dat we prima ergens anders kunnen werken.

We hebben geen zin meer in lange dagen op dat kantoor waarin we met regelmaat ongeïnspireerd voor ons uit zitten te kijken. 

We hangen het liefst die 9 tot 5 mentaliteit aan een boom en proberen alternatieven te zoeken om ons leven wat minder voorspelbaar te maken.

Het is daarbij menselijk dat we steeds iets nieuws willen en laat het ‘digital nomad’ leven, waar je van plek naar plek hopt, daar nou perfect bij aan sluiten.

Digital nomad leven in Spanje

En dan zijn natuurlijk de grote hoeveelheid aan zonuren en de lage kosten van levensonderhoud in Spanje alleen maar fijne meegenomen extra’s.

Maar waar moet je nou precies naar toe als je even jouw Nederlandse kantoor wilt inruilen voor een kantoor in de zon?

Wat betreft het digital nomad leven in Spanje zijn er verschillende opties. Het jaargetijde wanneer je als digital nomad wilt werken is een belangrijk element om te beslissen welke plaats in Spanje de beste keus voor jou is.

Wil je in de wintermaanden op pad dan zijn de Canarische Eilanden een hele goede optie. Vooral het eiland Fuerteventura, waar watersport gecombineerd kan worden met wonen en werken, groeit steeds meer uit als de winter digital nomad hotspot van Spanje.

Digital nomad hubs op Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is verdeeld in noord en zuid, het noorden is daarbij ongerepter in vergelijking met het zuiden.

Dit maakt het zuiden (waar je prachtig stranden en ook veel toeristen) aantrekkelijker voor de vakantieganger (vooral Duitsers!), terwijl de watersporters en digital nomads liever naar het noorden trekken.

De drie grootste digital nomad hubs op Fuerteventura, in het noorden, zijn Lajares, Corralejo en El Cotillo.

Lajares

Lajares, is hip en happening. De trendy digital nomads vind je dan ook hier. Ze huren een huis of verblijven bij de Surf Escape.

 • Lajares is een authentiek dorp met hippe cafe’s en winkels. Het is vernieuwend en dit trekt een bepaald soort, noem het de early adopter, reiziger aan.
 • Het dorp ligt precies tussen de twee surfspots Corralejo en El Cotillo in. Het maakt niet uit waar de goede golven zijn, want je bent namelijk overal even snel. Zit je in Lajares dan heb je de voordelen van beide plekken, alleen moet je daar wel even voor rijden.
 • In Lajares is onlangs een nieuwe coworking spot geopend genaamd de Surf Escape. Lees daar meer over hier.
 • Doordat het dorp klein, maar wel erg populair, is zijn de huizen en accommodatie prijzen aan de hogere kant.
 • Het openbaar vervoer, en dan vooral in de avonden, op Fuerteventura is slecht. Wanneer je in Lajares verblijft ben je daarom afhankelijk van een auto. Vooral als je meer van het eiland wilt zien en of vaker in de avond een drankje wilt drinken in de uitgaansspot Corralejo is het hebben van een auto aan te raden.
 • Lajares ligt niet aan de zee, waardoor je niet even tussendoor snel een duik in het water kan nemen. Wandelmogelijkheden zijn er daartegenover genoeg.

El Cotillo

El Cortillo adement natuur en is de digital nomad hub voor wanneer je opzoek bent naar rust, ruimte en wilt disconnecten van het drukke stadse leven.

 • El Cotillo is een relatief rustig authentiek dorp aan de zee. Het is groter dan Lajares, maar kleiner en authentieker dan Corralejo. Ondanks dat het meer voorzieningen heeft dan Lajares heeft het wel zijn lokale vibe behouden.
 • Ruige ongerepte stranden, maar ook kleine strandjes vind je in de buurt van El Cortillo. Mijn favoriet is La Concha.
Digital nomad hub op Fuerteventura - Spanje/El Cortillo La Concha strand
 • De beste restaurants van Fuerteventura, zoals La Vaca Azul en Olivo Corso, liggen in El Cortillo.
 • Eind 2021 werd hier coworking spot Cocoworking geopend. Deze coworking spot is iets duurder in vergelijking met Surf Escape, maar is wel een stuk moderner. Daarnaast voelt deze plek meer als een ‘echt’ kantoor waar je ook voor langere tijd een bureau kan huren.
 • Er is niet echt een uitgaansleven in El Cortillo, hiervoor moet je naar Corralejo. Zoals hierboven al vernoemd is het openbaar vervoer, vooral in de avonden, niet zo goed. Als je uit wilt en je woont in El Cortillo ben je dus afhankelijk van een auto.
Lees ook:  El Hierro: mooiste plekken, bezienswaardigheden en tips

Corralejo

De bekendste en populairste digital nomad hotspot van Fuerteventura is Corralejo.

 • Alles is te vinden in Corralejo. Er zijn meerdere supermarkten, er is een groot uitgaansaanbod, restaurants, twee taalscholen en verschillende co-working spots. De meest bekende coworkingspot is Surfing Colors.
 • Je hebt in principe geen auto nodig, omdat, vooral wanneer je in het centrum een appartement/kamer huurt, alles op loopafstand is.
Digital nomad hub op Fuerteventura - Spanje/ Corralejo ervaringen
 • Door bovenstaande voordelen is de stad redelijk toeristisch (ook met veel vakantiegangers!). Het is in vergelijking met dorpen als Lajares en El Cortillo veel minder authentiek. Wil je meer een lokale digital nomad ervaring kies dan voor El Cortillo of Lajares.

Wonen, werken en een beetje vakantie in Corralejo

In 2021 heb ik zelf drie maanden als digital nomad geleefd op Fuerteventura. Per toeval kwam ik in Corralejo terecht en bleef er door de gunstige omstandigheden hangen.

Arena Beach Hotel (El Campanario) was toentertijd omgebouwd als de digital nomad place to be en bood appartementen aan voor maar 22,50 euro per nacht.

wonen en werken op Fuerteventura digital nomad leven in Spanje - tips

Helaas is dit digital nomad aanbod niet meer geldig en zijn de appartementen inmiddels flink duurder geworden. Een goed alternatief is Surfing Colors (centrum) of Buendía Corralejo NoHotel (centrum).

wonen en werken op Fuerteventura digital nomad leven in Spanje - tips De eilanden van de eeuwige lente is de bijnaam van de Canarische Eilanden. Het is er constant zo’n 22 graden (in de wintermaanden wordt het bijna nooit kouder dan 18 graden) en er waait altijd een lekker briesje.

wonen en werken op Fuerteventura digital nomad leven in Spanje - tips Iedere ochtend als ik mijn balkondeur open maakte werd ik begroet door een blauwe lucht en de zon. Ik kan je uit ervaring alvast verklappen dat dat een mens enorm gelukkig maakt. 

Cafe’s om te werken in Corralejo

In de ochtend startte ik meestal met een kopje koffie op mijn balkon om vervolgens de eerste mails weg te werken. Als ik zin had in een ander behangetje koos ik er voor om naar een van mijn mijn favoriete werkplekjes te lopen.

Zoals hierboven al beschreven zijn er diverse mogelijkheden wat betreft co-working spots. Het is fijn om te weten dat die mogelijkheden er zijn, maar zelf merkte ik toch dat ik beter werkte in mijn appartement of in een cafe.

Bakkerij en cafe Trigo

Mijn favoriete spot voor ontbijt is Trigo. Handig om te weten is dat Corralejo opgedeeld is in het centrum en het El Campanario gedeelte. El Campanario ligt iets wat uit het centrum. Groot voordeel van dit gedeelte is dat het er wel rustiger is en dichterbij Flag Beach (kitesurf strand) ligt.

Bakkerij en cafe Trigo El Campanario digital nomad Fuerteventura

Trigo serveert betaalbare ontbijtjes en daarnaast vind ik het een hele fijne spot om te werken. Let er wel op dat Trigo geen eigen WIFI verbinding heeft.

Vanuit het winkelcentrum El Campanario is er een WIFI verbinding die je, als je binnen werkt, op kan vangen. Voor mij was dit voldoende. Moet je echt van call naar call dan is deze plek niet aan te raden.

Ugu Uga Café

Trigo sluit om 15:00, dus als ik in de middag even mijn appartement wilde ontvluchten koos ik voor Ugu Uga Café.

Dit cafe ligt in het centrum (vanaf El Campanario is het zo’n 35 minuten lopen) aan het water. Je kan hier lekker lunchen voor een vriendelijke prijs.

Uga Uga cafe Corralejo digital nomad Fuerteventura

Daarnaast heeft Ugu Uga Café super snelle WIFI verbinding. Groot voordeel is het terras, waar je, in het zonnetje met uitzicht op het water, altijd kan genieten van een fijne pauze.

Opzoek naar de leukste restaurants of lunchplekken? Lees dan het artikel: Beste restaurants op Fuerteventura in het noorden

De mooiste stranden in het noorden

Wanneer ik in de middag of soms de hele dag vrij was ging ik naar het strand.

Flow Beachbar 

Een van mijn favoriete strandtentjes om heen te gaan was altijd Chiringuito Entubadera. Ik huurde hier met regelmaat een strandbedje of dronk een wijntje op het terras (met de voetjes in het zand). 

Helaas is deze plek gesloten, maar Flow Beachbar op 5 minuten afstand is een goed alternatief om heen te gaan. Let op: wanneer het hard waait in de wintermaanden kan je hier niet liggen. 

Lees ook:  Vakantie Noord Tenerife: de mooiste plekken in 2023

Piedra Playa

Aan de El Cotillo kant ligt Piedra Playa, de meest bekende surfspot van Fuerteventura. 

Piedra Playa mooiste strand El Cortillo Fuerteventura surfen digital nomad

Op dit strand werden regelmatig, vaak na het surfen of werken, strandborreltjes georganiseerd. De zonsondergang is hier namelijk prachtig.

De week afsluiten met leuke mensen, een biertje, goede muziek en dit alles terwijl de zon langzaam ondergaat. Geloof mij dit gaat de beste vrimibo worden die je ooit hebt gehad.

Playa del Medio

Wanneer ik klaar was met werken, maakte ik met regelmaat een avondwandeling over het Playa de Medio om in het centrum wat te eten of te drinken. 

Mooiste stranden Corralejo Fuerteventura Playa del Medio

Terug lopen in de avond gaat trouwens prima (Ik heb mij totaal niet onveilig gevoeld op Fuerteventura), maar een taxi van het centrum naar El Campanario is ook zeker betaalbaar.

Kiten en surfen op Fuerteventura

De Canarische Eilanden staan bekend om de grote hoeveelheid zonuren. Fuerteventura in het algemeen staat bekend om de watersport.

In de wintermaanden is dit de nummer 1 surfbestemming van Europa. Maar ook kitesurfers (vooral in de zomer als het harder gaat waaien) kunnen hun hart op dit eiland ophalen.

Kiten en surfen op Fuerteventura digital nomad hub

Tijdens mijn digital nomad tijd op Fuerteventura nam ik een aantal kitesurf lessen op Flag Beach. Wil je daar meer over weten? Lees dan het artikel: Kitesurfen op Fuerteventura: kitespots en wind tips.

Spaans leren op Fuerteventura

Na ongeveer een maand kreeg ik het idee om Spaanse les op Fuerteventura te gaan volgen. Hoe leuk is het om de taal van de plek waar je woont te leren? Qua taalscholen zijn er twee opties. Spanish & Surf school en Academia Kunz.

Spanish & Surf school

Spanish & Surf biedt echt pakketten aan waar ook overnachting bij in is begrepen. En omdat ik zelf meer opzoek was naar losse lessen besloot ik voor Academia Kunz te gaan.

Academia Kunz

Je kan er voor kiezen om privé of groepslessen te boeken. Een groepsles kost 13 euro per uur en voor privé lessen betaal je 35 euro. Omdat ik flink bij wilde leren nam ik drie keer per week les. 

Ik sprak geen woord Spaans in het begin van de cursus en moet zeggen dat ik flink wat bij het geleerd.

Mijn eigen digital nomad ervaring

Zelf kijk ik met heel veel plezier terug op mijn digital nomad ervaring op Fuerteventura. Ik kwam er bij toeval terecht en moet eerlijk bekennen dat het anders nooit in mij op was gekomen om op dit eiland te gaan women en werken.

De diversiteit van de Canarische eilanden ontdekken 

Vanuit Nederland zijn Tenerife en Gran Canaria de meest bekende Canarische eilanden, maar er is zoveel meer. 

Zo heb ik bijvoorbeeld een uitstapje gemaakt naar Isla de Lobo (klein eilandje bij Fuerteventura) en maakte ik ook een tripje naar het meest onbekende Canarische eiland El Hierro.

Gelijkgestemden ontmoeten 

Corralejo geeft het gevoel van een kleine stad en trekt daardoor veel digital nomads aan (die vaak alleen komen). Hierdoor ontmoet je snel nieuwe mensen.

Toen ik op een van de eerste dagen bij cafe Uga Uga zat kwam ik al snel in gesprek met Anouk, een meisje die ik half kende vanuit Nederland. 

Zij verbleef al langer op het eiland en introduceerde mij in no-time met een enorm leuke digital nomad groep. 

Juist omdat iedereen alleen komt is contact maken (vooral als je naar de bekende cafeetjes/of coworking spots gaat) hartstikke makkelijk.

Vamos! De Spaanse podcast

Wil je meer weten over het digital nomad leven op Fuerteventura? Luister dan naar Vamos de Spanje podcast waar ik met Marlies Duquesnoy in gesprek ga over dit hele avontuur. 

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *