Leren surfen, coworking en overnachten bij Surfescape

Het hippe Lajaras, in het noorden van Fuerteventura, is volgens velen de ‘place to be’. Dit kleine dorpje ligt tussen de bekende surfspots El Cortillo en Corralejo in waardoor het de ideale plek is voor surfers om te verblijven.

Niet gek dus dat Marco (eigenaar van Surfescape) na het openen van Surfescape Zanzibar in 2015, afgelopen jaar besloot uit te bereiden naar Fuerteventura, beter bekend als de beste kitesurf, windsurf en surf winterbestemming van Europa.

the surfescape coworking space Fuerteventura

Surfescape is het eerste, zoals we dat vandaag de dag noemen, digital nomad hotel op Fuerteventura welke van alle gemakken is voorzien. Naast hotelkamers biedt de Surfescape yoga lessen, coworking spots, surf en kite lessen en kun je er in het weekend heerlijk brunchen. Wat wil een mens nog meer zou je zeggen? In februari 2020 kreeg ik de kans om een paar nachtjes bij Surfescape te logeren. Lucky me!

Coworking space op Fuerteventura

Waar Surfescape vooral bekend om staat is hun coworking space. Voor 7 euro per dag, 20 euro per 3 dagen, 30 euro per 5 dagen, 40 euro per week en 150 euro per maand, kun je als digital nomad werken en gelijkgestemde ontmoeten bij Surfescape.

Coworkers mogen onbekend gebruik maken van koffie en thee en als ze willen kunnen ze ook een duik nemen in het zwembad. Uiteraard is voor hotelgasten werken in de coworking space geheel gratis.

Leren surfen op Fuerteventura

Het eiland Fuerteventura is de nummer 1 watersport bestemming in Europa en met name surfers houden van dit eiland. Je kan Fuerteventura dus echt niet verlaten zonder te leren surfen, of ten minste een surfles te hebben genomen. Ik heb leren kitesurfen in Tarifa en was daarnaast ook wel nieuwsgierig naar surfen op Fuerteventura.

Dus waarom dan niet een keer een surfles meepakken als ik bij de surfescape, het surfhotel in Lajaras, verblijf. Dus zo gezegd zo gedaan. Handig om te weten: voor een surfles van +/- 4 uur betaal je 55 euro.

Surfcamp: meerdere dagen surfen

Je kan er ook voor kan kiezen om meerdere dagen te leren surfen op Fuerteventura. Surfescape biedt hiervoor diverse surfles pakketten aan.

Leren surfen op Fuerteventura the surfescape

Een 3-daagse surfcursus kost 310 euro (3 nachten – 2 dagen surfles ) en een 7-daagse surfcursus kost 605 euro (7 nachten-5 dagen surfles). Het gebruik van materiaal, overnachtingen bij de Surfescape, ontbijt en diner zijn bij de prijs inbegrepen.

Brunchen bij de Surfescape

In het weekend kun je in de tuin van Surfescape heerlijk brunchen. Je kan kiezen uit diverse gerechten  en broodje avocado met een gepocheerd eitje is mijn favoriet. Op zondagen is er ook vaak live muziek.

Brunchen bij de Surfescape Lajaras Fuerteventura

Naast bovenstaande biedt de Surfescape ook dagelijks diverse yoga, meditatie en pilates lessen aan. Wekelijks wordt het schema veranderd, dus check voordat je gaat het huidige schema.

Overnachten in Lajaras

Enthousiast geworden en wil je wel een paar nachtjes bij de Surfescape in Larajas overnachten? Dan nog kort wat extra informatie over de kamers. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, er is goede WIFI en hebben alle een heerlijk eigen terras op balkon.

Overnachten in Lajaras - Surfescape Fuerteventura

Meer weten over Fuerteventura? Lees dan het artikel: Fuerteventura: 29 mooiste plekken en bezienswaardigheden. Enthousiast geworden en wil je een kamer bij de Surfescape boeken? Boek dan voordelig jouw volgende digital nomad / surfvakantie hier.

Heb je nog vragen over een vakantie naar Fuerteventura na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.