Golfen en zonnen bij Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort

SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE

In het eerste deel van relaxing on Gran Canaria vertelde ik al dat ik samen met mijn moeder een weekje wilde onthaasten (lees deze post nog even snel hier). Een paar weken geleden ging ik op zoek naar hotels. Het hele internet kamde ik virtueel uit. Ik heb alle hotels gezien, diverse reviews gelezen en uiteindelijk viel mijn oog op twee hotels. Vandaag vertel ik meer over het hotel waar wij de laatste drie dagen verbleven; Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort, gelegen hoog op de berg in Salobre (ongeveer 15 minuten van het strand). Na 5 dagen geheel tot rust te zijn gekomen was het tijd om de taxi te pakken naar ons tweede hotel. Het tweede hotel dat wij bezochten ligt landinwaarts en via slingerbochten gingen we steeds hoger de bergen van Salobre in. Meteen viel de prachtige golfbaan op, logisch want deze accommodatie is ook gericht op golfers. Binnen is het groot, maar niet massaal. Onze kamer lag op de negende verdieping en het was even zoeken. We moesten in twee liften om onze kamer te vinden, maar hey dat kon de pret niet drukken hoor. Yes het was het lopen zeker waard. Toen we aankwamen in de kamer viel onze mond even open, het uitzicht over de golfbaan is prachtig en adembenemd mooi.  We zaten in een deluxe kamer met prive terras, badkamer met bad en het was echt van alle gemakken voorzien. Normaal houdt mijn moeder niet van hoogtes, maar deze keer had ze daar niets op aan te merken.

SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE

Nadat we onze spullen op de kamer hadden gezet kon ik niet wachten om naar het zwembad te gaan. Er is een mogelijk om met een gratis pendelbusje naar Amodores Beachclub gebracht te worden, maar omdat het resort zo divers is besloten we gewoon lekker een bedje aan een van de zwembaden te nemen. Zowel op de vierde, vijfde als op de elfde verdieping is een zwembad aanwezig. Hierdoor is er echt genoeg plek voor iedereen. Mijn favoriet ligt op de 11de verdieping waar je vanuit de infinity pool (alleen toegankelijk voor 16+) een adembenemend uitzicht hebt over de kuststrook van het zuidelijke deel van Gran Canaria (zie foto hierboven). Hier vind je ook de sunset bar waar je koffie, cocktails, gezonde sapjes en hapjes kan bestellen. Op de achtergrond van de eerste foto zie je ook cabana’s, deze kunnen voor een meerprijs van 35 euro per dag gehuurd worden. Op de tweede foto ben ik onderweg naar het zwembad. Deze foto deelde ik op Instagram (volg mij via @FashionistaChloe) en ik kreeg een aantal vragen over de bikini en de zonnebrand creme die ik gebruik. De bikini is van Livera (meer hier) en ik draag maat 38, je kan de top ook naar beneden doen zodat je chill kan zonnen zonder dat je een enorme witte bikini op je lichaam hebt staan. Over mijn zonnebrand gebruik; ik begin mijn vakantie altijd met SPF50 en bouw daarna langzaam af naar SPF30 en daarna SPF15. Tijdens het voorseizoen is de zon nog super fel dus ik ga dan absoluut niet met olie of lagere factor de zon in. De laatste paar dagen heb ik wel met Guinot Glamour Sun Gel Satin Touch SPF15 gesmeerd. Dit is een gel die je net die extra glow en bruine teint geeft. Normaal geloof ik er niet in, maar dit werkte echt enorm goed. Aanrader dus!

SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE

We verbleven op basis van logies ontbijt dus konden de volgende ochtend lekker aan het ontbijt aanschuiven. Ik hou echt van een hotel ontbijt, maar op een of andere manier kies ik meestal gewoon voor yoghurt, fruit, muesli en een grote kop koffie (zonder koffie kan ik echt niet wakker worden).  Voordat we de ontbijt zaal inliepen stonden ze met champagne en toen dacht ik: “Chloe, doe eens gek”. Dus begon ik mijn eerste ochtend bij Sheraton met bubbels, vers fruit, yoghurt, een wafel, een donut, verse juice en een eitje. Stiekem hou ik niet van ei en pakte ik die alleen maar voor de instagram foto (shame on me). Na de foto kon mijn moeder er gelukkig wel van genieten en yes, ik heb de rest allemaal netjes opgegeten. Soms kan een donut en een wafel enorm lekker zijn. Snappen jullie wel toch?

SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE

Tijdens onze tweede dag in Sheraton Gran Canaria Salobre resort besloten we de Aloe Spa in te duiken. Het bezoeken van de spa is niet in begrepen in de kamerprijs en kost voor vier uurtjes 25 euro (de fitness/gym en groepslessen zijn wel inbegrepen). In de spa kun je diverse behandelingen boeken, ontspannen in de sauna en van de zon genieten op een bedje bij het zwembad. Dat laatste deden wij en dat was echt top. Ik val in herhaling, maar ook hier was het uitzicht weer prachtig. Zie je mij zitten op de hoek van het zwembad? Daar kon ik wel de hele dag zitten en maar blijven kijken. Oh wat mis ik dit uitzicht en wat mis ik de pizza die ik in de middag bestelde. Na vier uur was het tijd om de badjas aan te doen,  de spa te verlaten en ons op te gaan frissen.

SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE

Na opgefrist te zijn was het tijd om een sportieve outfit aan te trekken en de golfbaan op te gaan. Ik heb mijn GVB, maar moet eerlijk toegeven dat ik geen pro ben. Zes jaar geleden speelde ik voor het laatst en moest dus even wennen. Toentertijd had ik weinig geduld en dat resulteerde in slechte golf resultaten. Dit keer was ik rustiger en ging het stukken beter. Ik ben nog steeds geen pro, maar ik kreeg er plezier en lol in. Hierin speelde het weer en de prachtige baan natuurlijk ook mee, maar ik denk dat ik binnenkort zelf ook weer een keertje de draad ga oppakken. Hoe leuk is het als je goed kan golfen? In de maanden juli en augustus is ongelimiteerd golfen op beide golfbanen (er zijn twee golfbanen bij Sheraton Gran Canaria) bij de kamerprijs inbegrepen. Ik zeg boeken maar!

SHERATON GRAN CANARIA SALOBRE GOLF RESORT TRAVEL BLOGGER FASHIONISTA CHLOE

Ook bij dit hotel heb ik weer een fantastische tijd gehad en heb ik weinig aan te merken. Het tweede hotel was totaal anders als het eerste hotel. Naar SeaSide Palm Beach ga je heen om totaal te ontspannen, terwijl er bij Sheraton Gran Canaria Salobre Golf resort veel meer aan sport en de persoon als individu is gedacht. Iedere dag kan je deelnemen aan verschillende activiteiten (zowel sport/yoga etc.) en er is natuurlijk een golfbaan. Enig nadeel vind ik dat je moet bijbetalen voor de spa en dat er geen bediening is aan het (spa) zwembad. Na precies een week zat mijn Gran Canaria avontuur er al weer op. Mijn moeder en ik zijn echt tot rust gekomen en ik kan dit aan iedereen aanraden. Gran Canaria is een prachtig eiland, heeft een toeristische kant (waar ik niet van hou), een natuur kant in het noorden (helaas niet gezien) en een rust gevende kant (die ik ontdekt heb).

Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort – Urbanización Salobre Golf  – Calle Swing – Maspalomas

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.