Bij Hacienda De Abajo op La Palma kom je echt tot rust.

Als je aan de Canarische Eilanden denkt, denk je waarschijnlijk aan Gran Canaria, Tenerife of Fuertenventuara. Maar wist je dat deze eilandengroep uit maar liefst zeven eilanden bestaat. Deze zijn minder toeritisch, maar minstens net zo mooi of soms mooier.

Een paar weken geleden bezocht ik het eiland La Palma gelegen op vier en half uur vliegen vanaf Amsterdam. La Palma is een vulkanisch eiland en staat bekend om haar prachtige natuur. Het eiland is klein en heuvelachtig. Wil je veel van het eiland zien, huur dan sowieso een auto. De diverse haarspeldbochten en adembenemende vergezichten maken de routes avontuurlijk, maar ook lang. Zonder dat je het door hebt ben je zomaar een uur onderweg van A naar B.

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Het eiland kent een constant klimaat en over het algemeen is de temperatuur aangenaam. Het westelijke deel van het eiland kent de meeste zinuren dus ben je opzoek naar de winterzon kies dan een accommodatie op dit deel van eiland

Het eiland kent een constant klimaat met meer dan 3000 zonne-uren

Een tip op dit deel van La Palma boek is hotel Hacienda De Abajo. Bij Hacienda De Abajo kom je geheel tot rust en eerlijk na vier weken hectisch India had ik dat wel even nodig. Het hotel heeft 32 kamers, alle prachtig gedecoreerd met kunstwerken uit de 1e tot de 20e eeuw, de meeste met balkon, terras of tuin. Ik sliep vier nachten in een deluxe kamer met een eigen tuin. Daarnaast heeft het hotel een eigen zwembad met ligbedden, spa met sauna en stoombad, restaurant en prachtige tuin waar je uren door heen wilt dwalen.

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Hotel Hacienda de Abajo is het resultaat van een zorgvuldige renovatie van een oude suikerplantage uit de 17e eeuw. Hacienda de Abajo is het eerste hotel dat in de stad is gebouwd en is officieel erkend door hun classificatie als het eerste “Emblematic hotel” op de Canarische Eilanden – een categorie die alleen bestaat op de eilanden die de mooiste historische gebouwen markeren.

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Wij verbleven op basis van half pension en dit vond ik heerlijk. Iedere dag is er keus uit een drie gangen keuze menu met smaakvolle (inter)nationale gerechten. Verblijven op basis van half pension klinkt misschien saai, maar ik vond het echt genieten. In de ochtend verkende wij meestal het eiland, waarna we vervolgens op een bedje bij het zwembad neerplofte. Hier bleven we vaak nog tot laat in de middag of zelfs begin van de avond relaxen.

Verblijven op basis van half pension klinkt misschien saai, maar ik vond het echt genieten

Een boekje lezen, genieten van het zonnetje of we doken even de spa in. Daarna gingen we douchen om vervolgens rond de klok van half acht aan te schuiven aan tafel. Het is stiekem dan heerlijk dat je niet meer de deur uit hoeft. Grappig feitje: we lagen iedere avond enorm vroeg in bed om gewoon een boek te lezen of nog wat te werken. Je komt om een lang verhaal kort te maken dus echt tot rust. Foto’s zeggen vaak meer dan woorden, dus hieronder nog een aantal foto’s.

Hacienda De Abajo La Palma

bla blaHacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Hacienda De Abajo La Palma

Voor nu ben ik benieuwd jij weleens op de Canarische eilanden bent geweest en wat je er van vindt. Ik kijk uit naar jullie reacties.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=y1_85Ay190I&width=450&height=253&loop=1[/embedyt]

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.