El Invernadero: beste ‘vegan’ restaurant op Fuerteventura

Fuerteventura is het eiland waar ik verliefd op werd. Door het fijne klimaat, de mensen, mooie plekken en de chille vibe die er hangt, bleef ik veel langer hangen op dit Canarische eiland dan gepland. Alleen miste ik een ding en dat is verse groente.

Fuerteventura is geen groente eiland. Dit omdat alles geïmporteerd moet worden. In de supermarkt is het lastig om groente te vinden en in de meeste restaurants serveren ze vlees, aardappelen en vis. Ik ben niet vegetarisch of vegan, maar toch, zo na een aantal maanden op Fuerteventura, begon ik steeds meer ‘las verduras‘ te missen.

Vegan restaurant op Fuerteventura

Maar Restaurante El Invernado bood de uitkomst. El Invernado is een vegan restaurant op Fuerteventura, waar de meeste gerechten worden geserveerd met producten uit eigen tuin. Hier moest ik meer van weten en een ding kan ik je alvast verklappen, El Invernadero is met kop en schouders het meest unieke en misschien ook wel het beste restaurant op Fuerteventura.

El Invernadero - beste vegan restaurant op Fuerteventura

El Inverandero werd nog geen jaar geleden geopend door Alexis Morales Torres en ligt net buiten Puerto del Rosario. Als je niet zou weten dat hier het beste restaurant van Fuerteventura ligt dan zou je er zeker voorbij rijden. Maar misschien wordt daardoor het restaurant alleen maar meer bijzonder.

Alexis werkte jarenlang bij een reisbureau, maar de stress van kantoorwerk en de crisis in de reisbureau markt met de opkomst van het internet lieten hem eindelijk doen beslissen om iets anders te gaan doen.

Groente en eetbare bloemen uit eigen tuin

Hij startte ongeveer 8 jaar geleden met biologische landbouw voor zijn boerderij in de LLanos Pelados. In eerste instantie begon hij met groente, eetbare bloemen en aromatische kruiden, maar al gauw breidde hij zijn aanbod uit door jam en zouten toe te voegen die afkomstig zijn van overtollige oogsten.

ECOCENTRO MORALES Fuerteventura
ECOCENTRO MORALES Fuerteventura

Het werd een succes en daarom besloot hij ongeveer een jaar geleden een restaurant te openen in zijn ‘greenhouse‘. Hij was nog geen paar maanden open tot dat de pandemie uitbrak, maar dat liet hem niet uit het veld slaan. Inmiddels zijn we een jaar verder en besloot ik eens langs te gaan.

→ Lees ook het artikel: Fuerteventura: 29 mooiste plekken, bezienswaardigheden en tips!

Bij binnenkomst worden we meteen hartelijk ontvangen. ‘Take a look at our garden’ zegt Alixes. Ik dwaal door de tuin heen die vol staat met diverse groenten en eetbare bloemen. Ik word er helemaal vrolijk van.

El Invernadero - beste vegan restaurant op Fuerteventura

Hierna worden we naar onze tafel begeleid en ligt het menu op ons te wachten.

5 gangen menu voor €19,50

Restaurante El Invernadero serveert een vast 5 gangen menu welke iedere week wordt vernieuwd. Dit menu kost inclusief een ecologisch huiswijntje €19,50 per persoon.

Nu hoor ik je denken, €19,50 voor 5 gangen? Ik dacht precies hetzelfde. Want, eerlijk is eerlijk, €19,50 is echt spotgoedkoop voor wat je hier geserveerd krijgt. In Amsterdam krijg je namelijk voor dit bedrag nog niet eens een kleffe hamburger. Wanneer ik Alexis vraagt naar de goedkope prijs vertelt hij dat iedereen zegt dat hij meer geld moet vragen. Daarom besloot hij ook zijn menu prijs te verhogen van €13,50 naar €19,50. Hoger gaat hij niet, want hij vind het veel belangrijker dat zijn gerechten betaalbaar blijven voor iedereen.

We beginnen met een ecologisch huiswijntje genaamd Blanco Morales seco vegano (voor een fles betaal je €12). Ik besloot een paar maanden even niks te drinken, maar voor deze gelegenheid maak ik graag even een uitzondering. En daar heb ik geen spijt van, want de wijn smaakt verrukkelijk. Vervolgens neem ik een kijkje in de keuken waar Alexis met zijn dochter onze gerechten aan het klaar maken is.

El Invernadero - beste vegan restaurant op Fuerteventura

En dan is het tijd voor het menu. We starten met miniburgers van wortel en havermout geserveerd met een bedje van rucola-knoppen en eetbare bloemen.

El Invernadero - beste vegan restaurant op Fuerteventura  - menu

Het tweede gerecht is een Mexicaanse quinoa salade. Vooral de dressing bestaande uit cayenne, agave siroop, olijfolie, balsamico en peper en zout, is er een om je vingers bij af te likken.

El Invernadero - beste vegan restaurant op Fuerteventura  - menu

We vervolgen met een soep van snijbiet, boerenkool en basilicum met een scheutje kokosmelk. Hierna is het tijd voor het hoofdgerecht met vegetarische kip van Heura die Alexis importeert vanuit Barcelona. De kip is dus vegetarisch, maar smaakt daarom niet minder lekker. We eindigen met een taartje van citrus en amandelen en fruitig ijs.

Aan het einde van de avond weet ik een ding zeker, hier kom ik volgende week, wanneer ze een nieuw menu hebben, gewoon weer terug. Dit is namelijk het meest authentieke, maar ook het beste restaurant op Fuerteventura.

Spaanse live muziek op vrijdag avond

Overigens is het goed om te weten dat het restaurant alleen doordeweeks geopend is voor lunch en diner. Daarnaast is er op vrijdag avond Spaanse live muziek. Uiteraard is reserveren noodzakelijk. Eet smakelijk!

Heb je nog vragen over een vakantie naar Fuerteventura of El Invernadero? Stel je dan gerust in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.