Numerologie voor beginners: nummers liegen niet!

Zoals eerder al bleek, ben ik geen wiskundige, of boekhouder maar verdiep ik me wel in numerologie… Hoe zit dat dan? 

Mijn eerste aanraking met numerologie was ergens in 2012, waarin ik met mijn toenmalige vriend het inmiddels niet meer bestaande restaurant Bo Cinq uit ging testen tijdens de Amsterdamse restaurantweek. In de rokersruimte kwamen we in aanraking met een Canadees die verkleed was als waarzegger, of in ieder geval, een goede poging deed om zo over te komen, en hij kon voor ons een levensprofiel maken. Dat wilden wij wel. Ik checkte in die tijd wel eens mijn Elle daghoroscoop, maar ik merkte vaak genoeg dat het mij niet de diepgang bood die ik zocht. Iets met, Wie te algemeen blijft, heeft het altijd bij het juiste eind. (Achelle, 2020) 

Numerologie ‘De leer der getallen’.

De waarzegger in kwestie maakte onze profielen aan op basis van onze namen en geboortedata, en kwam zo op onze ‘levenspaden’ uit. SPOT ON mensen, ik herhaal, SPOT ON was wat hij zei. En hij bleef niet in algemeenheden hangen. Zo vroeg hij hoopvol of wij daar ‘Als-je-blieft als broer en zus waren’, aangezien onze paden dezelfde intensiteit toonden, maar dan precies omgekeerd.

Dus als ik een hoogtepunt zou beleven, hij een dieptepunt en andersom. Ook gold dat mijn levenspad om creativiteit draaide, en zijne om geld en status. Mijn pad (dat van een 3) zou van toevalligheden aan elkaar komen te hangen, terwijl zijn pad (een 8) niets met geluk te maken had, maar met planning en hard werken.

numerologie uitrekeningen, levenspad en betekenis door Achelle Koonings

Je kan je voorstellen dat die relatie niet echt voor optimaal geluk zorgt bij beide partijen, maar als je zoiets hoort van een ‘waarzegger’ is ‘Oh nou, in dat geval, tabee en tot nooit meer ziens, klojo!,’ niet het antwoord dat je kiest. 

Hij vertelde dat hij uit Canada kwam en numerologist was, iemand die de filosofie aanhing van dat je naam en geboortedatum zijn gekozen door of voor je ziel, en dat die gegevens je veel kunnen vertellen over wie je bent, hoe je over komt op anderen en over wat je hier op aarde komt doen. Aangezien dat allemaal iets te veel was om te verwerken op dat moment, zochten we er niet veel achter, was het vooral lachen gieren brullen in een restaurant dat we eigenlijk niet konden betalen, en gingen we daarna weer vrolijk door.

Het zal je dan ook niet verbazen dat net als het restaurant, onze relatie een tijdje later ook failliet ging. In die periode erna heb ik vaak aan het moment in de rokersruimte terug gedacht. Had ‘ie dus toch gelijk. 

Lees ook:  Mediteren veranderde mijn 'te drukke' leven.

Wat betekent numerologie? En hoe is het ontstaan?

Zoals het woord al zegt, is Numerologie ‘De leer der getallen’. Alleen dan over de symbolische betekenis. Dat biedt perspectief, want eerlijk gezegd snap ik nog steeds niets van dit leven. Numerologie gaat uit van een aantal basisaannames en biedt daarnaast methodes om inzichten in je zelf en je levenspad te berekenen, en toe te passen. Vergelijkbaar met astrologie, wordt het ook wel omschreven als occulte wetenschap.

Voor wie nu ‘occult’ gaat googelen; dat betekent dus alles wat te maken heeft met het onverklaarbare, het bovennatuurlijke, ‘een geheime wereld’.

numerologie uitrekeningen, levenspad en betekenis door Achelle Koonings

Al in Babylonië paste men numerologie toe, en als je het mij vraagt hadden die Babyloniërs heel goed door wat ze deden, van hangende tuinen tot het bouwen van een toren, van wat zij wisten, is nu veel kennis verloren. Maar goed, numerologie dus.

Volgens Wikipedia zoekt een numeroloog naar de samenhang der dingen door het getal (als versleuteld symbool van verborgen kennis) als uitgangspunt te nemen. Vergelijkbaar met je horoscoop dus. 

Hoe kun je zelf aan de slag met numerologie?

Het is heel simpel. Je neemt je geboortedatum, telt alle cijfers bij elkaar op tot je op een getal uit komt binnen 1-9 en dat is je levenspad. Optellen gaat iets anders dan je op school hebt geleerd, maar blijft binnen de cyclus van 1 tot 9. Ter illustratie: 22 wordt dan 2 + 2 =  4. Ieder getal van 1 tot 9 staat voor een bepaald levenspad, waarin specifieke talenten en thema’s de boventoon voeren, en die brengen op hun beurt weer bepaalde uitdagingen met zich mee. Zo blijf je leren en kan je in mijn eigen woorden, van level naar level. Want dat het leven draait om groeien, kunnen we toch eens zijn met elkaar.

Kerngetallen 

Maar je kan hierin veel verder gaan dan alleen het ontcijferen van je levenspad. Zo kan je je naam ook vertalen naar cijfers, A = 1, B=2, C=3, enzov. Zo kan je je eerste naam ‘becijferen’ en zo ontcijferen hoe anderen jou zien. Dit geldt ook voor je tweede naam, die meer laat zien over wat je hier op aarde nou echt komt doen, en zo heb je ook nog je familienaam/achternaam die een verbindende factor laat zien die al generaties lang mee gaat. Dit noemt men ‘kerngetallen’. 

numerologie uitrekeningen, levenspad en betekenis door Achelle Koonings

Lees ook: Tarotkaarten: wat moet je ermee?

Zo komt in mijn geval mijn eerste naam uit op een 1, wat staat voor leiderschap en individualiteit, mijn tweede naam komt uit op een 7, wat staat voor iets als een spirituele missie en mijn familienaam komt uit op een 5 en dat staat voor uitdaging en balans vinden tussen vrijheid en verplichtingen. Maar je kan ook eens kijken naar de symbolische betekenis van je lievelingsgetal, of een terugkerend getal in je leven. Voor wie goed kijkt, zijn overal boodschappen te herkennen. 

Lees ook:  Ayahuasca ceremonie. Heeft dit medicijn een blijvend effect?

Wat heeft numerologie gebracht?

Numerologie heeft mij, eigenlijk net als tarotkaarten en astrologie, inzichten gebracht in mijn onderzoek naar mezelf. Het heeft me een extra ‘bril’ gegeven om naar de realiteit te kijken. Ik geloof heilig dat er veel meer bestaat dan wij kunnen registreren, en ook dat eigenlijk alles logisch te verklaren is, als je maar af en toe de tijd neemt om er van een afstand naar te kijken. Verbanden leggen en zien dat toeval niet bestaat, is misschien wel één van mijn favoriete bezigheden.  

Hoe bereken je je eigen numerologie?

Tijd voor jou om meer over jezelf te weten te komen. Chapeau voor de gene die inmiddels handmatig zijn getallen / numerologie heeft uitgerekend en in combinatie met de term ‘numerologische betekenis’ heeft ingevoerd bij Google. Jij hebt niemand meer nodig. Maar voor degene die nu wacht op gouden tips, ben ik er ook.

Numerologie online

Zo is een makkelijke manier om meer te weten te komen je naam en getallen invoeren op deze website. Door je naam en geboortedatum in te voeren krijg je een makkelijk te verteren numerology report in video vorm. Kosteloos uiteraard.

Rapport van een erkende numeroloog

Ook kan je je eigen zoektocht starten en door erkende numerologen een rapport aan laten maken, vergelijkbaar als met een horoscoop laten maken.

Deluxe Numerology Report

Ik heb ooit een Deluxe Numerology Report aangeschaft voor zo’n $25,- en dit heb ik nog steeds niet geheel samengevat aangezien het zo’n uitgebreid rapport is. Dit was 3 jaar geleden en er bestonden toen nog niet veel kosteloze alternatieven, maar tegenwoordig heb je ook veel goede gratis websites en apps. Ook op Youtube kan je je lol op.

Numerologie apps

Voor apps raad ik aan om te kijken naar de ‘Complete Numerologie Horoscoop Gratis Naam Analyse’ van Touchzing Media en ‘Numerology & Biorhytm – Hidden Meaning in Numbers’ van CrazyBee. 

Vergeet trouwens niet naar je geboortetijd te kijken, ik ben bijvoorbeeld geboren om 15.30 (3.30) en ben een 30/3. Toeval? Dacht het niet! Over synchroniciteit en de betekenis van terugkerende getallenreeksen later meer. Enjoy!

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Achelle Koonings

Achelle (28) is na 10 jaar Amsterdam en een jaar Utrecht terug in ’t Gooi. Na haar studie Nederlandse Taal aan de UvA werd ze aangenomen aan een Fine Arts Master in Acting For Film in Los Angeles, maar uiteindelijk besloot ze om geen gigantische schuld aan te gaan voor deze hele onderneming. Van haar eerste expositie als kunstenaar tot een opname in een afkickkliniek, is ze nu volledig in haar spirituele kracht gaan staan om haar passie voor tekst en kunst te vervolgen. Voor DailyNonense.nl schrijft Achelle over kunst, culuur en spiritualitiet. Ze gaat opzoek naar interessante gadgets, deelt oefeningen om meer tot en bij jezelf te komen en checkt de leukste evenementen die te maken hebben met kunst en spiritualiteit. Wilt u graag uw gadget gericht op kunst, cultuur of spiritualiteit onder de aandacht brengen of lijkt het u wat als Achelle verslag komt doen van uw evenement of expositie? Dan is in overleg, ‘niets te gek’. Enthousiast geworden? Stuur ons gerust een mailtje!

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wauw, die reading was bizar. Bijna alles omschreef perfect hoe ik ben en wat ik het meest belangrijk vind. Echt mindblowing.

    1. @Marisa, de app ‘Angel Numbers’ zegt over nummer 46: ” De engelen zeggen tegen je, houd de focus in je gedachten op je spirituele zelf en op jouw heilige bron voor alles. Geef alle materiële zorgen aan je engelen.”

  2. Hoi, ik heb de reading gedaan. Ik had een vraagje, stuurt de website de reading ook door naar jou mailbox?
    Bedankt!