Dit zijn de plekjes die je moet bezoeken in de hippe Parijse wijk Canal Saint Martin

De plekjes die je moet bezoeken in de hippe wijk Canal Saint Martin in Parijs

De plekjes in de Parijse wijk Canal Saint Martin  

Eerlijk is eerlijk ik ben geen groot fan van Parijs. Waarom? Geen idee. Misschien vind ik het te groot, te massaal, te individueel of misschien vind ik het wel irritant dat als je slecht Frans spreekt (zoals ik) je met de nek wordt aangekeken. Begrijp mij niet verkeerd lieve Parijs fans, ik heb het een aantal keer geprobeerd, maar iedere keer kwam ik van de koude kermis thuis.  Tot een paar weken geleden. Ja, je schrikt misschien nu even, want dit verhaal gaat een andere wending krijgen dan je in eerste instantie misschien had gedacht.

Laten we even bij het begin beginnen. Een paar weken geleden was ik op uitnodiging van Paris Region een paar dagen in de Franse hoofdstad Parijs. Dit in combinatie met een flashtrip naar het zonnige Cannes en Nice. En nu moet ik toegeven, in het programma hadden Cannes en Nice mijn voorkeur en zag ik een beetje op tegen Parijs. Maar hey, ik ben de beroerdste niet en geef alles een nieuwe kans. Dus zo gezegd, zo gedaan. Ik belandde in het 10e arrondissement, op nog geen 5 minuten afstand van het bekende station Gare du Nord.

Volgens mijn grote vriend Google is het 10e arrondissement, de wijk rondom Canal Saint Martin, een bruisende wijk met een multicultureel karakter. Na een dagje achter de groep aan te slenteren in Parijs, besloot ik het heft in eigen handen te nemen en ging ik op onderzoek uit om te kijken of dit ook echt zo is.

De plekjes die je moet bezoeken in de hippe wijk Canal Saint Martin in Parijs De plekjes die je moet bezoeken in de hippe wijk Canal Saint Martin in Parijs

Ontbijten in het 10e arrondissement

De laatste jaren moet je steeds vaker extra betalen voor het hotel ontbijt. Hierdoor kunnen de kosten van je tripje al snel hoog oplopen. Vaak uit gemak boekt men het ontbijt er toch maar bij, maar zit je in een hotel rondom Canal Saint Martin ga dan gewoon lekker op pad en eet je eerste maaltijd van de dag bij een van de volgende tentjes.

 • Pancakes Sisters (3 Rue Lucien Sampaix), de lekkerste en meest diverse pannenkoeken van Parijs
 • Bob’s Juice Bar (15 Rue Lucien Sampaix), heeft naast juices ook heerlijke vegan gerechten.
 • Café Popote (8 Rue Lucien Sampaix), een gezellig cafeetje welke open is voor zowel ontbijt, lunch, brunch en diner. Kortom altijd!
 • Don Antonia (8 Rue de La Grande aux Belles), een bakker met de echte Franse croissants en andere lekkernijen.

Cafe Popote 10e arrondisement Canal Saint Martin ParijsPancake Sisters 10e arrondisement Canal Saint Martin Parijs

Shoppen in het 10e arrondissement (shopping guide)

Hou je van winkelen? Dan kan je jouw hart ophalen bij de vele hippe winkels in de straten rondom Canal Saint Martin. Mijn favoriete straten zijn Rue Beaurepaire en Rue de Marseille. Hier vind je niet alle ketens, maar juist die leuke Parijse spots. Hieronder even snel een lijstje van mijn favo winkels.

 • Bel Air (22 Rue Beaurepaire), in deze winkel wordt de laatste collectie van Bel Air met flinke korting verkocht. Zelf spotte ik een oversized witte blouse voor nog dertig euro. Daarnaast twijfelde ik over een leer jasje voor nog geen 150 euro. Aanrader dus om even langs te gaan en een koopje te scoren.
 • The Kooples (32 Rue Beaurepaire), in dezelfde straat maar dan ietsjes verder. Als ik eerlijk ben ik heb nog nooit zo veel willen kopen, maar het is helaas wel allemaal aan de prijzige kant.
 • Centre Commercial ( 2 Rue de Marseille), een hippe streetwear winkel met diverse kledingmerken, maar waar je ook terecht kan voor accesoires, boeken etc.
 • Les Petites Stock (11 Rue de Marseille), schuin aan de overkant vind je dit leuke winkeltje en omdat het de “stock” winkel is betekent het dat ze hier met flinke korting de collectie van Les Petites verkopen. Inslaan dus!
 • Thank God I’m a Vip (12 rue de Lancry), opzoek naar designer vintage? Dan kan je jouw hart ophalen bij in deze vintage winkel. Je moet er wel even voor omlopen, want het ligt helaas niet op de route.  Een kleine tip let wel even op de openingstijden. Iedere dag opent de winkel pas om twee uur open maar sluit het wel pas om acht uur. 

The Kooples 10e arrondisement Canal Saint Martin ParijsDe plekjes die je moet bezoeken in de hippe wijk Canal Saint Martin in Parijs Centre Commercial 10e arrondisement Canal Saint Martin Parijs

Lunchen, borrelen en dineren in het 10e arrondissement

Waar het s’morgens nog vrij rustig is in de straten rondom Canal Saint Martin, komt het rond de middag echt tot leven. Is het mooi weer en schijnt de zon dan zie je gegarandeerd tientallen mensen picknicken of wijntjes drinken aan de kant van Canal Saint Martin. Geen zin om daar plaats te nemen, dan kan je er natuurlijk ook voor kiezen om te dineren in een van de tientallen spots die de wijk kent. Hieronder mijn favorieten.

 • Hotel Du Nord (102- Quai de Jemmapes), dit is misschien wel het meest bekende restaurantje van het 10e En nee, het is geen hotel, maar zeker wel het bezoeken waard.
 • Siseng (82- Quai de Jemmapes), zin in Asiatisch eten? Ga dan langs bij dit restaurantje.
 • Le Fil Rouge Café (3, Rue Rene Boulanger), stap binnen bij Le Fil Rouge Café en je waant je even in een Amerikaans diner restaurant.
 • Le Comptoir General (8- Quai de Jemmapes), deze plek heeft iets speciaals. Het is het best bewaarde geheim van Parijs en ligt verscholen op een parkeerplaats achter Canal Saint Martin. Wil je het vinden, toets dan het adres in en sla ook daadwerkelijk af als Google maps je dat aangeeft. Want, ja precies daar ligt de “hidden gem”. Bij Le Comptoir General vindt je alles onder een dak. Een bloemen, vintage en boekenwinkel in een. Daarnaast tovert Le Comptoir General iedere zaterdag avond om in een club en kun je tot in de late uurtjes dansen. Oh en blijf je doorgaan tot zondag ochtend? Geen probleem, je kan dan gewoon weer aanschuiven voor de eerste brunch. Gezellig toch?

Hotel du Nord 10e arrondisement Canal Saint Martin ParijsLe Fil Rouge Cafe 10e arrondisement Canal Saint Martin ParijsLe Comptoir General 10e arrondisement Canal Saint Martin ParijsLe Fil Rouge Cafe 10e arrondisement Canal Saint Martin Parijs

Slapen in het 10e arrondissement

Na een hele dag op pad te zijn geweest wil je het liefst neerploffen op je hotelbed. De wijk kent tientallen leuke hotels voor jong en oud en Providence is mijn ultieme favoriet. Uiteraard weet ik dat het leuk is om keus te hebben daarom ben ik de beroerdste niet om nog een aantal leuke slaapplekjes met jullie te delen.

 • Hôtel Providence (90 Rue René Boulanger), is een design hotel waar je hart zeker sneller van gaat kloppen. Het hotel heeft diverse kamers van mini tot junior suites. Bij binnenkomst voelde ik mijzelf meteen thuis in dit hotel en wilde ik niet meer weg. Ga je met je liefje naar Parijs boek dan zeker dit hotel.
 • Citizen hotel (96 Quai de Jemmapes), Wil je uitzicht op Canal Saint Martin, boek  dan een van de 12 kamers in het ultra moderne Citizen hotel.
 • Generator (9 – 11 Place du Colonel Fabien), is niet mijn favoriet, maar ga je nou met een stel vriendinnen richting Parijs check dan even dit hotel. Bij Generator Paris hebben ze namelijk kamers waar je met maar liefst acht mensen kan verblijven. Ideaal voor een meiden weekend in Parijs.

Hotel Providence 10e arrondisement Canal Saint Martin ParijsHotel Providence 10e arrondisement Canal Saint Martin Parijs

Eind conclusie? Het 10e arrondissement heeft mijn hart gestolen. Eerlijk is eerlijk ik voelde mij hier echt thuis. Maar hoe kan dat nou? Ik was toch geen fan van Parijs? Wat heeft mij dan tot die ommekeer gebracht? Na lang nadenken ben ik er achter gekomen dat ik gewoon niet zo van groot en massa hou. In de straten van het 10e arrondissement ligt alles op loopafstand en heb je het gevoel dat je in een klein dorp loopt. Dat is nou juist wat deze wijk zo bijzonder maakt en daarvoor kom ik graag nog een keer terug naar Parijs. Snappen jullie wel toch?

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP