Hier scoor je de leukste Franse mannen in Parijs

Wanneer je in Parijs bent wil je natuurlijk wel de volledige ervaring; je wilt je heel eventjes een echte Parisienne te voelen. Dat ben ik natuurlijk ook niet, maar ik ben erg goed in doen alsof. In deel twee zal ik je een paar leuke brasseries aanbevelen waar je niet alleen leuk kunt lunchen, maar ’s avonds liters Franse wijn achterover kunt gooien (of een gin-tonic, of een Moscow Mule, maar er gaat wat mij betreft niks boven een mooie rode wijn). Bovendien zijn dit de plekken om een Franse man te scoren, voor een avondje, of twee, of misschien zelfs langer. Verwacht gesprekken over kunst, cultuur, boeken.. what you have: als het maar als ‘intellectueel’ gezien kan worden door de (erg!) gevoelige Franse man. Wees voorbereid, deze mannen weten wat romantiek is.

Hier scoor je de Franse mannen in Parijs - stadsgids Parijs

Zo stond ik ooit op kekke jaren zeventig muziek te dansen in Le Baron (helaas nu dicht, merde), toen een bijzonder aantrekkelijke Fransman vanaf de andere kant van de zaal oogcontact met me maakte. Zonder ook maar een seconde oogcontact te verbreken liep hij dwars door de menigte naar me toe, om vervolgens mijn hand te pakken en met me te dansen. Voor ik het wist zaten we met mijn vriendinnen en zijn vrienden in een taxi waar hij sans gene me uitgebreid liet zien waarom zoenen ‘french kissing’ genoemd wordt. Onder het nom van ‘When in Paris’ deed ik maar gezellig mee.

Vervolgens kwamen we terecht op een afterparty bij een een vriend van hem thuis- een regisseur (een bekende, ik noem geen namen maar destijds had hij net een film gemaakt met Diane Kruger). Hij nam me mee naar het balkon (zo’n echte, met van die rode bloemetjes) met uitzicht over heel Parijs en zoende me terwijl de zon opkwam. Nederlandse mannen, leer hiervan.

Hier scoor je de Franse mannen in Parijs - stadsgids Parijs

Tips voor het versieren van een gevoelige Franse man

Mocht je een Fransman willen scoren, vraag dan met een sigaret in je hand: “Pardon, As-tu un briquet?” (‘Sorry, heb je een aansteker?’- spreek uit: briekee) of, als je iemand ziet roken: “Pardon, je voulais de feu”, (Sorry, ik heb een vuurtje nodig’) en als hij jou ook leuk vindt is dat genoeg in Parijs om een gesprek op gang te helpen. Pro-tip van Sabrina: trek een mom-jeans aan en stop een wijd t-shirt erbij in die wellicht een beetje doorschijnt om een kanten brassière te tonen- maar zie er vooral niet uit alsof je daadwerkelijk je best hebt gedaan. De truc is om er een beetje shabby uit te zien, maar toch verzorgd. (De sleutel tot Parisian stijl. Wijde trui? Hoge hakken. Jongensshirt? Grote oorbellen en rode lippenstift. Compres?) Enfin, ook zo’n gevoelige man opdoen? Begeef je naar onderstaande spots.

Op deze plekken scoor je de leukste Franse mannen in Parijs

Le Perle. Dit is een bekende en geliefde brasserie. Toen ik jaren geleden alleen in Parijs was kwam ik hier volledig onwillekeurig terecht (Wàt een early adapter! Le sigh!) voor een kopje koffie in de zon met mijn boek, om later bij ieder bezoek aan Parijs weer terug te keren.Hier scoor je de leukste Franse mannen in Parijs Ook kun je hier meer dan prima eten, maar ’s avonds gaat deze staplein le Marais pas echt leven. Tout hip Parijs strijkt neer op het terras om hun Franse gesprekken op niveau te voeren, onder invloed van meerdere flessen wijn.

Hier scoor je de Franse mannen in Parijs - stadsgids Parijs - Le Perle

Rosa Bonheur sur Seine. Een goede plek waar de Franse vrijmibo (en eigenlijk iedere mibo) heftig gevierd wordt. Het is een boot op de Seine, goedkoop en leuk, met tapas. (Maar ga gerust ergens anders eten. Dit is een plek om te drinken en sjansen.)  Er is ook nog een Rosa Bonheur Buttes, die is bij Parc de Buttes-Chaumont, misschien wel het mooiste park van Parijs. Er is een grot, een waterval, een meertje en een bergje met uitzicht. Als je een goede Instagram foto wilt maken, ga dan hierheen, je hebt geen eens een filter nodig.

Hier scoor je de Franse mannen in Parijs - stadsgids Parijs - Rosa Bonheur

Le Progrès. Zelfde idee als La Perle, maar met een wat moderner publiek. Voor als je liever een reclameman dan een schrijver hebt. Ieder zijn eigen keus natuurlijk.

Volgende keer in het laatste deel van mijn Parijse stadsgids de leukste uitgaansspots van dit moment. Voor nu ben ik benieuwd waar jij graag heen gaat als je Parijs bezoekt. Laat je mij het weten hieronder in de reacties?

Avatar
Sabrina Beek

Sabrina (29) woont in Amsterdam met kat Jacques. Ze heeft kortstondig aan de kunst- en modeacademie gestudeerd om uiteindelijk toch bij de Universiteit van Amsterdam terecht te zijn gekomen. Ze is single, en momenteel een boek aan het schrijven over daten in Amsterdam.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP