De drie restaurants in Parijs waar je gegeten moet hebben

restaurants in Parijs stadsgids Sabrina Beek

De stadsgids van Parijs 

Parijs: stad van de liefde, de mode en de vaste trekpleisters als de Eiffeltoren en de Champs-Elysees, waar je op de één of andere manier altijd maar weer naartoe gaat. Het barst van de mensen, waardoor je vaak geërgerd en moe uiteindelijk maar neerstrijkt op een van de terrassen waar je achttien euro voor een cola neer mag leggen. (Tevens één van de redenen waarom Chloe geen fan is van de stad.) Ik heb echter compleet andere ervaringen met Parijs en met de Fransen; wij snappen elkaar namelijk.

Op mijn drieëntwintigste ging ik voor het eerst naar Parijs. Ja, toen pas, want ik heb lange tijd vastgehouden aan het idee dat wanneer ik de stad zou bezoeken, ik dat zou doen met de liefde van mijn leven.

Echter was op mijn drieëntwintigste de maat vol en besloot ik samen met een vriendin een paar weken een artiest zijn studio te betrekken aan de Rue de Saint-Denis (door ts liefkozend ‘Rue de Putes Vintage’ genoemd, omdat de buren oudere vrouwen van lichte zeden waren die graag in ons trappenhuis le petit mort beleefden.) Dit alles op loopafstand van de Sacre Coeur. Ik was op slag verliefd op de stad, de musea, het eten, de wijn en bovenal: de mannen.

restaurants in Parijs stadsgids Sabrina Beek

Bijna iedere zomer daarna vertrok ik wederom naar Parijs om mijn romantiek-quota weer aan te vullen, nieuwe vintage winkeltjes te ontdekken; te eten in kleine, verstopte restaurantjes, en perfecte #nofilter Instagrams te maken in één van de mooiste parken die ik ooit heb gezien.

Zodoende is het ook voor jullie verleden tijd om de standaard toeristische plekken te bezoeken: Chloe stuurde mij namelijk naar Parijs om wederom een andere kant van de stad verder te bezoeken. Drie dagen ben ik in touw geweest om de leukste spots voor jullie te ontdekken. Want bij welke restaurants in Parijs moet je nou echt een keer gegeten hebben?

 De drie restaurants in Parijs waar je gegeten moet hebben

 

Restaurant Maguey.

Laat ik beginnen met vertellen dat dit geen goedkoop restaurant is, maar wel bijzonder en echt heel erg goed! Je kiest hier meerdere woorden van de kaart, en aan de hand van jouw gekozen woorden maken ze een speciaal driegangen-diner voor je (eventueel met customized drankjes). Ik at hier een tonijnsteak die lichtjes geroosterd was, met wasabi en sesam room, tezamen met een sake die gemixt was met wasabi en wodka. Ik ben normaliter geen groot fan van tonijn, maar dit was echt fantastisch. Mocht je een avondje redelijk lavish uit eten willen gaan (menu is 45 euro, of 68 euro met drankjes), dan kan ik Maguey van harte aanbevelen. Dit restaurant in Parijs is echt een favoriet onder Parijzenaren.

restaurants in Parijs stadsgids Sabrina Beek

Restaurant Le Petit Rose des Sables.

Dit is een klein restaurantje (vijf tafeltjes!) in het tweede arrondissement van Parijs. Het wordt gerund door Madame ZouZou en haar echtgenoot Christian. Een beetje Frans spreken is hier wel van belang, want wanneer je hier eet is de ervaring misschien wel het belangrijkste op het menu. Het stel geeft je het gevoel dat je op bezoek bent bij je Franse opa en oma, die je volstoppen met gratis, zelfgestookte ‘afrodisiac’ likeur, sangria en (ok- niet alles is gratis) wijn en authentieke Franse cuisine.

Hier staat coq au vin bijvoorbeeld op het menu en de boeuf bourguignon, wat ze echt geperfectioneerd hebben. Het eten is te gek, je gaat met een tas vol souvenirs naar huis en een hele hoop kennis over het leven van de eigenaren, want die laten je met liefde alle oude familiefoto’s zien. Voor twee menu’s van drie gangen, een karaf wijn, een karaf sangria en twee borreltjes hebben we destijds rond de 38 euro betaald. Een echte belevenis die je nooit meer vergeet.

restaurants in Parijs stadsgids Sabrina Beek

Restaurant Chez Jeannette.

Overdag een plek om te eten, ’s avonds transformeert dit eetcafé in een plek waar de hipsters samen komen om te drinken. Dit is geen plek waar toeristen komen, dus verwacht authentiek Frans eten en jonge hippe Parisians die wijn gorgelen alsof het mondwater is. Neem je camera mee en zorg dat je insta-game on point is, want deze plek is zo fotogeniek dat je er naar van wordt. Denk Twin Peaks diner, maar dan gevuld met hipsters in kleding van Acne en The Kooples. Als je graag een avond voor local door wilt gaan: Chez Jeanette.

restaurants in Parijs stadsgids Sabrina Beek

Heb jij nog tips voor leuke en lekkere restaurants in Parijs? Laat het dan vooral weten hieronder in de reacties.

Sabrina (29) is gastschrijver voor www.chloesterk.nl en woont in Amsterdam met kat Jacques. Ze heeft kortstondig aan de kunst- en modeacademie gestudeerd om uiteindelijk toch bij de Universiteit van Amsterdam terecht te zijn gekomen. Ze is single, en momenteel een boek aan het schrijven over daten in Amsterdam. (Oh, en ze zoekt nog een leuke baan!). 

De reis werd georganiseerd door Office de Tourisme Paris

Avatar
Sabrina Beek

Sabrina (29) woont in Amsterdam met kat Jacques. Ze heeft kortstondig aan de kunst- en modeacademie gestudeerd om uiteindelijk toch bij de Universiteit van Amsterdam terecht te zijn gekomen. Ze is single, en momenteel een boek aan het schrijven over daten in Amsterdam.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP