Mihir Garh; het meest adembenemende hotel van India

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Een adembenemende plek midden in de Rohet ststijn

Soms kom je op die plekken waar je mond open valt en je jezelf even moet knijpen. Zo’n plek is Mihir Garh, een hotel in de Indiase Rohet woestijn ten zuiden van Jodhpur. Laat ik even bij het begin beginnen. Het begon allemaal in Mumbai waar ik een bevestigingsmail kreeg voor een overnachting in dit fabelachtige fort. Eenmaal in de taxi richting het fort, wisten we totaal niet wat we konden verwachten. We reden door verschillende dorpjes en op een gegeven moment zagen wij alleen nog maar zand, waar gingen wij uitkomen? En toen opeens doemde er een zandkasteel op in de woestijn. Ik had het gevoel dat ik in een sprookje was beland.

S’werelds beste boutique hotel ligt in India 

Mihir Garh, in 2013 uitgeroepen tot het beste boutique hotel ter wereld, is een passie project. In twee jaar tijden bouwde Prins Siddharth en zijn vrouw Rashmi samen met 100 lokale werklieden aan een fort waarin negen suites van 150 vierkante meter met een eigen zwembad en ingericht in Jodhpur stijl, te vinden zijn. Bij aankomst word je ontvangen door traditioneel gekleed personeel die je met kleine parasolletjes binnen halen. En dan bij binnenkomst waan je, je echt een paleis en voel je je even een prinses.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

De suites van Mihir Garh

Mihir Garh heeft negen royale suites. Deze zijn elegant ingericht met houten meubilair, zachte aardse tinten en kleurrijke details als turkooizen en gouden kussentjes. Wij sliepen een nachtje in een Alishaan suite, welke naast een slaap- en badkamer ook een tuintje en een eigen plungepool heeft. De Shandaar suites op de eerste verdieping hebben een groot terras met jacuzzi en een prachtig uitzicht op de woestijn.

Eenmaal in de kamer aangekomen wil je deze niet snel meer verlaten. Het liefst wil je alleen maar in het zwembad naar het uitzicht kijken, of op het bed neerploffen of gewoon een royaal bad nemen. Het mooie van deze ruime suites is dat het ook mogelijk is om te ontbijten of lunchen in je eigen tuin. Hoe fantastisch is dat?

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Cocktails drinken aan de infinity pool terwijl je pauwen voorbij ziet vliegen 

Naast de prachtige kamers biedt Mihir Garh een restaurant, diverse lounge gedeeltes en een infinity pool die je uitzicht geeft over uitgestrekte woestijn. Neem plaats op een van de lichtbedden met een cocktail in je hand terwijl je pauwen, herten, antilopen en ijsvogels voorbij ziet komen. Stiekem wilde ik de hele dag blijven liggen en nooit meer weg gaan. Deze plek is gewoon echt magisch!

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Kennis maken met de het leven in de regio Rajasthan 

Naast dat je bij Mihir Garh onderdompelt wordt in luxe, krijg je ook de kans om kennis te maken met het leven in de onherbergzame regio ( per jeep of kameel). Wij kozen voor een village safari per jeep en maakte kennis met bewoners uit twee verschillende dorpen. We werden enorm hartelijke ontvangen en dit was echt een ervaring die ik nooit meer zou vergeten. Een goed punt: een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de omliggende dorpen. Meer weten hierover? Bekijk dan de video onder aan de post.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Paardrijden door de woestijn en dineren onder de sterrenhemel

Maar er is meer te doen en te zien bij Mihir Garh. Op loopafstand van het fort ligt een manage waar Marwari paarden worden gefokt. Met deze zeer sterke en goed getrainde paarden kunnen tochten door de woestijn worden gemaakt. Het paardenras komt alleen voor in de regio Rajasthan en stond vroeger bekend als een uitmuntend krijgspaard.

Daarnaast is het ook mogelijk om luxe te picknicken, te dineren onder de sterren of mee te doen aan een Indiase kookworkshop. Na een actieve dag toe aan wat ontspanning? Dan kun je heerlijk tot rust komen in de Mihir Garhs Tulsi Spa. Net voor vetrek (terwijl wij eigenlijk heel weinig tijd hadden) besloot ik nog even op een Marwari paard te klimmen. En het gevoel om na al die jaren (toen ik jong was heb ik paard gereden) weer op een paard te zitten is niet in woorden te beschrijven.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Beland in een 1001 nacht sprookje 

In de avonden wordt Mihir Garh omgetoverd tot een 1001 nacht fort. Door het hele fort branden duizenden kaarsjes en er wordt Indiase muziek gespeeld. Daarnaast vindt er iedere avond een traditionele ceremonie plaats op het binnenplein. Na deze ceremonie is het tijd voor het diner en wat voor een diner. Rondom het zwembad zijn alle tafels romantisch gedekt en wordt men verwelkomd door muziekanten die Indiase muziek spelen. Die avond tijdens het diner had ik echt even het gevoel dat ik een een sprookjes was beland.

Het is onbeschrijfelijk wat mijn bezoek aan Mihir Garh heeft losgemaakt. De combinatie van het fabelachtige fort en een bezoek aan de regio is echt wat een verblijf in dit hotel zo uniek maakt. In Rajasthan heb ik meerdere malen gehuild. Tranen van vreugde, maar ook van ongeloof. Tijdens de village safari werd ik enorm vriendelijk en met open armen ontvangen door de lokale bevolking. Het zorgde ervoor dat ik mij nogmaals besefte dat familie, vrienden en gelukkige momenten enorm belangrijk zijn in het leven. In Westerse landen zijn regelmatig mensen enorm ontevreden over het leven wat zij leiden, wat echt onnodig is. Waardeer wat je hebt, heb respect voor elkaar en verzamel zoveel mogelijk gelukkige momenten. Een ding is zeker, niemand kan deze ervaring van mij meer wegnemen. Bedankt Mihir Garh en Relais & Chateaux, ik hoop ooit nog eens bij jullie terug te komen.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Algemene informatie Mihir Garh

Beste reistijd: December tot en met februari

Kamerprijs: variërend tussen 450 en 650 euro per nacht

dichtstbijzijnde vliegveld: Jodhpur

Transfer vanaf vliegveld: 60 minuten

munteenheid: Indian Rupee

aanbevolen vaccinaties: Buiktyfus, DTP, Hepatitis A, Hepatitis B

Pictures by: Max Raphael 

NOORD INDIA VIDEO:

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (28) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.