Mihir Garh India: het mooiste hotel waar ik ooit geslapen heb

Soms kom je op van die plekken waar je mond open valt en je jezelf even moet knijpen. Zo’n plek is Mihir Garh.

Mihir Gahr is een hotel in de Indiase Rohet, een plaatsje in de woestijn ten zuiden van Jodhpur.

Laat ik beginnen, bij het begin van dit sprookje. Mijn hart begon, ondanks dat ik geen idee had wat ik kan verwachten, harder te kloppen, toen ik een uitnodiging kreeg om in dit sprookjesachtige fort te overnachten. Na een twee dagen in de blauwe stad Jodhpur te hebben verkend pakten ik samen met Max de taxi naar Mihir Garh. We reden door verschillende dorpjes en op een gegeven moment zagen wij alleen nog maar zand, waar gingen wij uitkomen? En toen opeens doemde er in de woestijn een zandkasteel op.

Beste boutique hotel (2013) van de wereld

Mihir Garh, in 2013 uitgeroepen tot het beste boutique hotel ter wereld, is een passie project. In twee jaar tijden bouwde Prins Siddharth (Thakur Siddharth) en zijn vrouw Rashmi samen met 100 lokale werklieden aan een fort waarin negen suites, ingericht in Jodphur stijl, van 150 vierkante meter met een eigen zwembad te vinden zijn.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Bij aankomst word je ontvangen door traditioneel gekleed personeel die je met kleine parasolletjes binnen halen. En dan bij binnenkomst waan je, je echt in een paleis en voel je je even een prinses.

Negen suites van 150m2 met eigen zwembad 

Mihir Garh heeft negen royale suites. Deze zijn elegant ingericht met houten meubilair, zachte aardse tinten en kleurrijke details als turkooizen en gouden kussentjes. Wij sliepen een nachtje in een Alishaan suite, welke naast een slaap- en badkamer ook een tuintje en een eigen plungepool heeft. De Shandaar suites op de eerste verdieping hebben een groot terras met jacuzzi en een prachtig uitzicht op de woestijn.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Naast de prachtige suites biedt Mihir Garh een restaurant, diverse lounge gedeeltes en een infinity pool die je uitzicht geeft over uitgestrekte woestijn.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Neem plaats op een van de lichtbedden met een cocktail in je hand terwijl je pauwen, herten, antilopen en ijsvogels voorbij ziet komen. Stiekem wilde ik de hele dag blijven liggen en nooit meer weg gaan.

Lees ook:  Ik voelde tranen van angst voordat ik in de Indiase nachtbus stapte.
Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Deze plek is gewoon echt magisch!

De omliggende dorpen en hun verhaal

Naast dat je bij Mihir Garh onderdompelt wordt in luxe, krijg je ook de kans om kennis te maken met het leven in de regio. Wij kozen voor een village safari per jeep en maakten kennis met bewoners uit twee verschillende dorpen. We werden enorm hartelijke ontvangen en dit was echt een ervaring die ik nooit meer zou vergeten. Een goed punt: een deel van de opbrengst wordt geïnvesteerd in de omliggende dorpen.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

In Rajasthan heb ik meerdere malen gehuild. Tranen van vreugde, maar ook van ongeloof. Tijdens de village safari werd ik enorm vriendelijk en met open armen ontvangen door de lokale bevolking.

Het zorgde ervoor dat ik mij nogmaals besefte dat familie, vrienden en gelukkige momenten enorm belangrijk zijn in het leven. In Westerse landen zijn regelmatig mensen enorm ontevreden over het leven wat zij leiden, wat echt onnodig is. Waardeer wat je hebt, heb respect voor elkaar en verzamel zoveel mogelijk gelukkige momenten.

Paardrijden door de Rohet woestijn

Maar er is meer te doen en te zien bij Mihir Garh. Op loopafstand van het fort ligt een manage waar Marwari paarden worden gefokt. Met deze zeer sterke en goed getrainde paarden kunnen tochten door de woestijn worden gemaakt. Het paardenras komt alleen voor in de regio Rajasthan en stond vroeger bekend als een uitmuntend krijgspaard.

Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Daarnaast is het ook mogelijk om te gaan picknicken, te dineren onder de sterren of mee te doen aan een Indiase kookworkshop. Na een actieve dag toe aan wat ontspanning? Dan kun je heerlijk tot rust komen in de Mihir Garhs Tulsi Spa. Net voor vetrek (terwijl wij eigenlijk heel weinig tijd hadden) besloot ik nog even op een Marwari paard te klimmen. En het gevoel om na al die jaren (toen ik jong was heb ik paard gereden) weer op een paard te zitten is niet in woorden te beschrijven.

Dineren onder de sterrenhemel

In de avonden wordt Mihir Garh omgetoverd tot een ‘1001 nacht’ fort. Door het hele fort branden duizenden kaarsjes en er wordt Indiase muziek gespeeld. Daarnaast vindt er op het binnenplein iedere avond een traditionele ceremonie plaats.

Lees ook:  Noord Goa: De party bestemming van India. Dit zijn de tips!
Mihir Garh Boutique Hotel House of Rohet Rajasthan India

Na deze ceremonie is het tijd voor het diner. Rondom het zwembad zijn alle tafels romantisch gedekt en wordt men verwelkomd door muziekanten die Indiase muziek spelen. Die avond tijdens het diner had ik echt even het gevoel dat ik een een sprookjes was beland.

Het is onbeschrijfelijk wat mijn bezoek aan Mihir Garh heeft losgemaakt. De combinatie van het sprookjesachtige fort en een bezoek aan deze regio is echt wat een verblijf bij Mihir Garh zo uniek maakt. Een ding is zeker, niemand kan deze ervaring van mij meer wegnemen. Bedankt Mihir Garh en Relais & Chateaux, ik hoop ooit nog eens bij jullie terug te komen.

NOORD INDIA VIDEO:

Heb je vragen na het lezen van dit artikel over dit artikel ? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes en of heb je extra tips? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

1 Reactie

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.