Noord Goa: De party bestemming van India. Dit zijn de tips!

Goa, de kleinste deelstad van India met de hoofdstad Panaji, waar de hippies zich in de jaren 70 vestigde en welke inmiddels is uitgegroeid tot de meest toeristische plek van India. Door het toenemende aantal toeristen is Goa ook de Westerse plek van India. Goa is volgens Indiërs daarom ook zeker niet het echte India, dus be prepared als je daarna nog de andere delen (bijvoorbeeld de Varanasi) van India gaat bekijken. Ben je op zoek naar de winterzon en wil een keer is wat anders dan een vakantie naar Bali (wat iedereen tegenwoordig doet), dan kan ik zeker een vakantie naar Goa aanraden.

Ondanks dat Goa een kleine deelstaat is kent het een duidelijke noord en een zuid kant. Het noorden van Goa is ongerept en hier vinden de grote dance en house feesten plaats terwijl het zuiden meer gericht is op yoga en meditatie.

Noord Goa is de party bestemming van India, Dit is Vagator beach vanaf W Goa India

Noord Goa heeft verschillende stranden en in 2017 bezocht ik zelf Vagator Beach. Dit strand is inmiddels uitgegroeid tot het Ibiza van India. Jarenlang vond het grootste elektronisch muziek festival van Azië genaamd Sunburn, waar grote namen als Martin Garrix, Hardwell, David Guetta and Armin van Buuren optraden, op Vagator Beach in Goa plaats. In 2016 verplaatste het festival van het strand richting de bergen in Pune (dichtbij Mumbai), maar dat maakt Vegator beach zeker geen mindere (party) bestemming.

Waar ligt Noord Goa in India?

Tijdens mijn India reis in 2017 besloot ik na een paar dagen Mumbai twee dagen Goa te bezoeken. Ik had geen idee wat mij te wachten stond en wist niks van deze staat af (eerste keer India). Als ik toen had geweten hoe divers Goa is, dan was ik zeker langer gebleven. Om een lang verhaal kort te maken; twee dagen naar Goa is echt veel te kort. Dit vooral omdat het aan te raden is om bijvoorbeeld een paar dagen Vagator beach (Noord India) te combineren met een bezoek aan andere plaatsen in het zuiden van Goa zoals Palolem en Agonda beach.

Vliegen naar Noord Goa

Goa ligt in het zuiden van India op ongeveer een uurtje vliegen vanaf Mumbai. Maar liefst vijf keer per dag vliegt Jet Airways direct van Mumbai naar Goa. De prijzen voor een ticket variëren tussen de 70 a 100 euro. Vanaf het vliegveld is het ongeveer een uur en 20 minuten naar Vagator Beach. Boek je een overnachting bij W Goa Resort dan wordt je opgehaald bij het vliegveld.

Het is ook mogelijk om met de bus of de trein van Mumbai naar Goa te reizen. De reistijd met de bus of trein is ongeveer 15 tot 17 uur.

Noord Goa is de party bestemming van India, Dit is Vagator beach

Goa kent een tropisch savanneklimaat en heeft daarom een droge en natte periode. Met name in de zomer valt er veel regen, maar in de wintermaanden is het vrijwel droog. De temperatuur is constant boven de twintig graden waardoor het een ideale bestemming is om de winterzon op te zoeken. Houdt er rekening mee dat het vanaf eind mei gaat regenen (de bekende moesson periode in zuid India) en dat dit door gaat tot en met eind augustus. Bezoek van juni tot en met september daarom Goa niet! De meeste restaurantjes en winkels zijn rond deze periode ook gesloten.

De stranden van Noord Goa zijn lang, breed en omgegeven door palmbomen. Het wordt gekenmerkt door kliffen, landtongen, veel groen en het zandstrand. Vergeet niet dat koeien heilig zijn in India en je deze dus regelmatig kunt tegen komen op het strand.

Noord Goa is de party bestemming van India, Dit is Vagator beach, ongerepte natuur, groen en zandstranden

 W GoaNoord Goa is de party bestemming van India, Dit is Vagator beach, ongerepte natuur, groen en zandstranden

Noord Goa is de party bestemming van India, Dit is Vagator beach, ongerepte natuur, groen en zandstranden

Overnachten en feesten in Noord Goa

De deelstaat Goa (en met name Noord Goa) omarmt het echte dna van het W hotel merk. Dit is ook de reden dat W Resorts haar eerste hotel van India in Goa besloot te openen. W Goa ontvangt mensen die op zoek zijn naar luxe, maar er ook van houden om buiten de lijntjes te kleuren en te dansen tot in de late uurtjes.

De entree bestaat uit twee grote deuren (die altijd open staan) waarna je binnen komt in de lobby, die je even in Ibiza doet wanen. Bij de receptie word je verwelkomd door een kunstwerk van M Narayan, die op zijn eigen manier Goa met ogen dicht heeft geschilderd. Het is dus echt een feestje om binnen te treden in het eerste W Resort van India.

Een vakantie naar Goa, Noord India - W Goa resort op Vagator Beach India

Een vakantie naar Goa, Noord India - W Goa resort op Vagator Beach India

Maar er is meer te zien bij W Goa. Naast de twee zwembaden en het Spice Traders restaurant, waar je zowel Westerse als Indiase maaltijden kan eten, vind je in het resort ook de Rock Pool. Rock Pool is een beach club gebouwd in amfitheater-stijl, welke uit een rots is gesneden. Tijdens de eerste dag nam ik een bezoekje aan Rock Pool en stond ik er echt letterlijk met open mond er naar te kijken. Deze plek is waanzinnig!

Een vakantie naar Goa, Noord India - W Goa resort op Vagator Beach India Rock Pool

Noord Goa is de party bestemming van India, Dit is Vagator beach, ongerepte natuur, groen en zandstranden W Goa

Bovenstaande foto geven het boven aanzicht weer vanuit de Rock Pool op Vagator Beach in Noord Goa.

Luxe overnachten bij W resort Goa

W Goa beschikt over 160 kamers, die verdeeld zijn in de categorieën Wonderful, Fabulous, Spectacular, Marvelous Suite, Wow Villas en Extreme Wow Villa. Wij sliepen een nachtje in de Fabulous kamer en jemig wat was dit fantastisch. De kamers zijn enorm groot en van alle gemakken voorzien, een must-go om te boeken dus. Al is het maar voor een nachtje. Boek hier een luxe nacht in W Goa.

Een vakantie naar Goa, Noord India - W Goa resort op Vagator Beach India
Een vakantie naar Goa, Noord India - kamers in W Goa resort op Vagator Beach India

Wil je bezoek aan Noord Goa compleet maken? Bezoek de leukste plekken van noord Goa.

 De leukste plekken in noord Goa

Baga Beach

Een dagje strand met een feestje combineren? Ga dan naar Baga Beach. Clubbing tips: ga naar Club Tito of Café Mambo.

Saturday Night Market in Arpora

Ben je in het weekend in Goa? Breng dan een bezoek aan de zaterdag avond markt in Arpora. De markt begint om 6 uur en duurt tot in de late uurtjes. Op de markt vind je kleding, schoenen, sieraden en leuke souvenirs. Daarnaast zijn er ook diverse restaurants. Hierdoor is een bezoek aan Arpora in een echte avond uit in noord Goa. Lekker gegeten en gewinkeld en wil je daarna nog op stap? Neem dan een kijkje bij de nachtclub Cubana.

Anjuna flea market

Anjuna is de bekendste badplaats van Goa. Eigenlijk een beetje gek, want het strand is niet eens zo mooi. Waarom het dan bekend is? Vanwege de vlooienmarkt die hier elke woensdag van 9 tot 6 uur wordt gehouden. Helaas heb ik zelf geen bezoek kunnen brengen aan de markt, maar van horen zeggen is het een must-do wanneer je Goa bezoekt. Anjana fleamarket ligt op ongeveer 10 minuten rijden van Vagator beach.

Een vakantie naar Goa, Noord India -De leukste plekken in Noord India Anjuna flea market

Een vakantie naar Goa

Ik kan een vakantie naar Goa in de wintermaanden zeker aanraden. Ondanks dat het toerisme (vooral gericht op yoga in het zuiden van Goa) begint aan te trekken vind je nog steeds ongerepte natuur in het noorden van Goa. Daarnaast is het nog lang niet zo toeristisch als bijvoorbeeld Thailand of Bali. Hierdoor zijn de prijzen over het algemeen lager. In het zuiden at ik bijvoorbeeld een acai bowl voor nog geen 3,5 euro.

Boek je een vakantie naar Goa dan adviseer ik wel om langer te blijven en te gaan reizen door India. Er zijn zoveel mooie plekken in India. Zo kun je een vakantie naar Goa  combineren met een houseboat tour over de backwaters in de deelstaat Kerala, een tempeltocht door Hampi of een bezoek aan de heilige stad Varanasi. In alle eerlijkheid zou ik veel eerder deze drie plekken in India adviseren dan de standaard Golden Triangle route van Delhi, Agra en Jaipur. Al moet je natuurlijk ooit in je leven de Taj Mahal hebben gezien.

Een vakantie naar Goa, Noord India - W Goa resort op Vagator Beach India

Ben je van plan om een reis te boeken naar Goa? Boek dan voordeling een accommodatie hier. Vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP