Waarom de 9 – 18 mm lens een toevoeging is aan mijn olympus pen lenzen assortiment

OLYMPUS PEN LENZEN ASSORTIMENT

WAAROM DE M.ZUIKO 9-18 MM LENS EEN TOEVOEGING IS AAN MIJN OLYMPUS PEN LENZEN ASSORTIMENT 
Het is alweer een tijdje geleden dat ik geschreven heb over OLYMPUS PEN. Dus het werd weer eens tijd om daar iets mee te doen. Aangezien we in een nieuw jaar zitten en voordat ik begin over mijn nieuwe lens (waar dit artikel over gaat) eerst even een kleine geheugen op frisser. 
Zoals jullie weten fotografeer ik sinds oktober met de OLYMPUS PEN E-PL8 en had ik al een aantal lenzen in bezit, die ik ook weer voor deze camera kan gebruiken. De lenzen die ik nu het meest gebruik zijn de M.Zuiko 17 MM 1:1.8 lens en M.Zuiko 75 MM 1:1.8 lens.

OLYMPUS PEN LENZEN ASSORTIMENT

M.Zuiko 17 MM 1:1.8 lens 

De 17 MM lens gebruik ik als standaard lens, hiermee maak ik mijn foto’s voor zowel Instagram, Facebook en af toe ook voor mijn blog. Deze lens is ideaal, omdat je dichtbij het object kan staan en snel een kwalitatief goede foto kan maken.

M.Zuiko 75 MM 1:1.8 lens
De 75 MM lens geeft echt dat “editorial” effect. De foto lijkt gewoon uit een tijdschrift te komen, maar dat vergt fotografie skils. Door de lens krijgt de foto een perfect scherpte/diepte effect, maar hiervoor moet je ver van het object afstaan.
Dit kan soms irritatie opwekken als je in een grote stad met veel mensen bent. Vandaar dat ik deze lens alleen gebruik als ik voor mijn blog fotografeer op een rustige plek.

OLYMPUS PEN LENZEN ASSORTIMENT

Mijn nieuwe lens :  M.ZUIKO 9-18 mm lens 
Nog een lens? Waarom is dat nodig? Dat is misschien de vraag die je jezelf of juist de vraag die je nu aan mij stelt. Zoals jullie weten ben ik sinds twaalf weken, wekelijks aan het vloggen (video’s maken). In eerste instantie draaide ik altijd de kit lens op mijn PEN en draaide ik het scherm in selfie stand om zo mijzelf te filmen.
Dit werkte prima, maar toch was ik niet met alles tevreden. De kit lens zoomt naar mijn mening teveel in waardoor mijn hoofd te groot (oops) in beeld komt.
 OLYMPUS PEN LENZEN ASSORTIMENT

Via collega blogger Amandine Hach (bekend van Les Berlinettes) hoorde ik over de M.ZUIKO 9-18 mm lens.  De M.ZUIKO 9-18 mm lens is  een supergroothoekobjectief met een beeldhoek van 100° – 62°. Dankzij het lichtgewicht (280 g) en compacte ontwerp (76 mm lang) neemt je deze lens makkelijk overal mee naartoe. Ideaal!

Ik werd enorm “excited” toen ik Amandine de lens zag gebruiken. Dit wilde ik ook!  Sinds een paar weken film ik met deze lens en ik ben razend enthousiast. Door het groothoek effect krijg ik veel meer in beeld en dat is ideaal wanneer je in selfie stand filmt. Daarnaast wordt het maken van selfies ook een stuk makkelijker. Hey, twee vliegen in een klap dus.

OLYMPUS PEN LENZEN ASSORTIMENT

En nu even terug naar deze post. Hierin laat ik jullie foto’s zien die ik gemaakt heb met mijn OLYMPUS PEN E-PL8 + M.Zuiko 75 MM 1:1.8 lens. Daarnaast zie je op de foto’s de camera + de M.ZUIKO 9-18 mm lens in beeld komen.
Daarnaast deel ik hieronder twee video’s waarin je duidelijk het verschil kan zien in lenzen. Bij de eerste video gebruik ik de kit lens terwijl ik voor de laatste video alleen mijn 9-18 MM lens gebruik. Zien jullie het verschil? Ben  je benieuwd naar meer OLYMPUS PEN, hou dan zeker mijn blog in de gaten. Heb je nog vragen? Laat het mij dan vooral weten. Voor nu Liefs X 

VLOG gefilmd met kit lens (duidelijk te zien vanaf 4.50)

VLOG gefilmd met M.ZUIKO 9-18 mm lens  (duidelijk te zien vanaf 3.50)

Meer weten over OLYMPUS PEN?

Lees meer over de 17 MM lens, en lees in dit OLYMPUS PEN artikel meer over het verschil tussen de 45 en 75 MM lens.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

7 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP