De Olymps PEN 17 mm lens is een perfecte toevoeging als je meer wilt dan snapshots

OLYMPUS PEN E-PL7 17MM lens

Sinds een aantal jaar ben ik een grote fan van mijn Olympus PEN E-PL7 camera. het is mijn baby geworden en ik neem hem overal mee naar toe. De camera is compact, waardoor je hem makkelijk in je tas mee kan nemen en een extra lens meenemen in je tas is ook geen probleem. Een paar weken geleden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse nam ik bijvoorbeeld de camera mee om mijn arm en had ik een extra lens in mijn jaszak (ideaal). In deze post wil ik jullie graag meer vertellen over mijn nieuwe lens. De lens die ik sinds kort in mijn bezit heb is de  Olympus PEN 17MM lens welke perfect is te gebruiken voor dit soort gelegenheden (vierdaagse etc). Nu zou je vast denken: waarom heeft ze nou een andere lens nodig als ze al drie verschillende lenzen heeft. Voordat ik meer vertel over mijn nieuwe lens eerst een korte uitleg over de lenzen die ik al in mijn bezit heb.

Since  a couple of years I am a huge fan of the Olympus PEN E- PL7 camera. It has become my baby and I take the camera everywhere. It’s super compact, which is ideal when you take the camera in your bag and even bringing a extra lens is no problem. For example; A couple of weeks ago during the Nijmegen Marches , I took my camera with me on the arm and an additional lens in my pocket, perfect! Last week I decided to take my new lens with me. My new lens is the 17MM lens which is perfect to use during this kind of occasions. Now you probably think; why do you need another lens when you already have 3 different lenses. Let me explain it to you but first a small explanation of the other lenses. 

Pancake lens (zie bovenstaande foto) 

Dit is de standaard lens (14-42 mm +diafragma 3.5-5.6) welke ideaal te gebruiken is voor film en foto snapshots (bijvoorbeeld tijdens vakanties).  Met het juiste licht is deze lens ideaal (in Kaapstad, gebruikte ik deze lens meer dan dat ik andere lenzen gebruikte). Echter als het licht weg valt of wanneer het donker wordt kies ik toch liever voor een andere lens.
This is a standard lens (14-42 mm + aperture 3.5-5.6) which is ideal to use for film and photo snapshots (for example during a holiday). With good light, this lens is ideal (in Cape Town, I used this lens more than my other lenses). However, when the weather is not that good or it gets dark, I rather use another lens.

OLYMPUS PEN E-PL7 17MM lens

45 MM lens (aperture 1.8)

Na een tijdje wilde ik een extra lens besloot ik de 45MM lens aan te schaffen. Dit is een relatief goedkope lens en een perfecte koop als je net iets meer wilt doen met fotografie. Voor een lange tijd gebruikte ik alleen de 45MM lens voor mijn outfit foto’s en nog steeds neem ik deze mee als ik moet fotograferen op drukke locaties. Waarom? Dat lees je hier.
After a while I started to work with an extra lens and I decided to use the 45 MM. This lens is relatively cheap and a good buy if you just want to do something more with photography. For a long time I only use the 45 MM lens for my outfit pictures and I still bring this lens when I have to photograph on busy location or while traveling. Why? That you can read here.

75MM lens

Toch miste ik iets en was ik niet altijd tevreden met de 45 MM lens en besloot daarom gebruik te gaan maken van de 75MM lens. Deze lens geeft de foto’s net iets meer dat scherpte/diepte effect. Als je de camera op manual modus draait en dan de diafragma op 1.8 zet krijg je een mooie wazige achtergrond (LIKE). Een nadeel aan deze lens is wanneer je een object van top tot teen wilt fotograferen je ver weg moet gaan staan. Heb je de ruimte? Dan is het resultaat fantastisch! Benieuwd naar meer, lees dan alles erover in dit artikel hier.
At one point I wanted upgrade my pictures and I decided to use 75MM. This lens gives the pictures a little more depth of field effect. Put the camera in manual mode at 1.8 then the background is blurred (which I really like). But there is one problem with this lens. When you want to photograph the object from head to toe you have to stand pretty far. But if you have the space, the result is stunning. Curious for more, read everything about this lens here

OLYMPUS PEN E-PL7 17MM lens

Nog steeds miste ik iets in mijn lenzen collectie en toen ik andere bloggers met de 17MM lens zag fotograferen raakte ik meteen enthousiast. Ik wilde deze lens ook proberen!! De lens is compact en ergens lijkt hij op de pancake lens. Maar niets is minder waar, de 17MM heeft een brandpunt en een diafragma van 1.8. Dit zorgt ervoor dat je prachtige foto’s kan maken met een wazige achtergrond zonder dat je enorm ver weg van het object moet staan. Perfect toch?

Still, I missed something in my lenses collection and when I saw other bloggers shooting with the 17 MM I directly know that I wanted to try out this lens. The 17MM is compact and somehow it looks like the pancake lens. But the 17 MM has a clear focus and an aperture of 1.8. This allows you to take beautiful pictures with a blurred background without having to be very far from the object. PERFECT right?

So where is the 17MM ideal for? waarvoor adviseer ik de 17MM lens?

1. In een menigte wanneer je bijvoorbeeld een groep wilt fotograferen (je hebt weinig ruimte nodig voor een mooie foto met een wazige achtergrond) – In a crowd if you want to photograph a group (You just need little space while you still get the blurry background)

2. Tijdens een city trip en je een all-round lens  wilt gebruiken (outfit, bezienswaardigheden, eten etc). (het is wel lastig om een selfie te maken met deze lens, omdat dan je gezicht te dicht bij de camera is) – When you are on a city trip and you just want to use one lens for everything (outfit, buildings,food etc). (please note: It is hard to make a selfie with this lens, because then you face is to close to the camera)

Why I still use the 75MM lens?  Waarom toch de 75 MM lens?

Op een of andere manier geeft de 75MM lens in mijn ogen de foto net dat ene extra. Het is moeilijk om te omschrijven, maar de 75MM lens geeft de foto echt dat tijdschrift foto gevoel. Snappen jullie wat ik bedoel? Nu ben ik natuurlijk enorm benieuwd wat jullie denken van de 17MM lens en of jullie al de OLYMPUS PEN E-PL7 camera gebruiken. Als jullie vragen hebben of iets anders, laat het mij weten. Voor nu geniet van de vakantie. Liefs X

For some reason in my eyes the 75MM lens gives the pictures that extra thing. I find it hard to describe, but the 75MM lens really gives the picture the magazine picture feeling. Do you know what I mean?
I am super excited what you think of the 17MM lens and if you already using the Olympus PEN E-PL7 camera. If you have question or whatever please let me know. Enjoy the holiday season. Love X

 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

5 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP