Mijn favoriete ski-outfit voor aankomend wintersportseizoen

Nog maar een paar dagen en dan zit het (werk)jaar er voor de meeste op. De kerstvakantie is in aantocht. Het ski-seizoen in de alpen is officieel al begonnen, maar tijdens de kerstvakantie wordt altijd de grootste drukte verwacht. En waar het in 2016 in de meeste ski-gebieden groen was en alleen op de piste een streepje witte sneeuw te zien was, is dat dit jaar een totaal ander verhaal. De afgelopen weken is er een pak met sneeuw gevallen in bijna alle ski-gebieden. De sneeuwconditie is perfect (verse sneeuw) en de weersvoorspelling zien er fantastisch uit. Wat wil een mens nog meer?

Een goede ski-outfit vinden is niet makkelijk

Maar wat draag je op piste? Ik moet eerlijk toegeven dat een goede ski-outfit vinden niet makkelijk is. Waar let je nou op bij het kopen van een ski-outfit? Op een of andere manier kiezen mensen vaak voor kleur. “knalt er zo lekker uit op de piste” hoor ik ze dan zeggen. Klopt, maar pas op! De aanschaf van een ski-outfit is prijzig. Dit betekent dat je er meestal maar een of misschien twee ski-pakken koopt. Als je een week gaat skien of snorbaarden draag je dus zeven dagen dit pak. Kleur is dus leuk en valt op, maar de kans bestaat ook dat je snel op dit pak uitgekeken raakt. Let hier dus op!

Hoe zit het met mij? Ik kan echt verliefd worden op van die prachtige ski-pakken die je vaak ziet in de etalages van dure ski-shops in IschglVal Thorens en Megeve. Maar aan zo’n prachtig ski-pak hangt vaak een duur prijskaartje (lees 1000 a 1500 euro voor een pak). Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Protest verkoopt kwalitatief goede skikleding voor een leuk prijsje

Een van mijn favoriete merken is Protest. Dit merk verkoopt kwalitatief goede skikleding voor een leuk prijsje. Tijdens mijn wintersport tripje naar Ischgl droeg ik een totale outfit van Protest. Ik combineerde de zwarte ski-broek (dit model gaat over je ski-schoenen heen – ideaal), met een geprinte blauwe fleece, en zwart/wit gestreept jack. De muts heb ik ooit bij Pieces gekocht en de ski-bril is van Sinner. Ter informatie alle items draag ik in maat S.

Wil je toch een extra touch aan je outfit geven? Combineer dan je basic ski-outfit met een ski-bril met gekleurd glas.

Oh en voordat ik het vergeet, ga je in december skien vergeet dan niet thermo-ondergoed aan te schaffen. Alleen een string dragen onder je ski-broek is een echte no-go. Je hebt dan letterlijk het gevoel alsof je naakt van de piste af gaat. En dit wil je natuurlijk niet.

Nu mijn vraag? Gaan jullie nog op wintersport? Of houden jullie helemaal niet van skien en blijven jullie lekker thuis met de feestdagen? Of misschien heel iets anders, zoeken jullie de winterzon op? Ik ben benieuwd naar jullie reacties. Voor nu tschüß und Auf Wiedersnietzel!

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP