Sea Side Palm Beach resort; het beste hotel van Maspalomas

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

Tegenwoordig hebben mensen het druk met van alles en nog wat. Hier komt stress bij kijken en vaak is een goede balans tussen rust en stress ver te zoeken. Door social media en de constante blootstelling aan allerlei informatie (denk aan alle informatie die wij binnen krijgen door TV, telefoon, krant etc) missen we niks meer, maar krijgen we ook een overvloed aan informatie binnen. Het is enorm belangrijk om eens in de zoveel tijd te onthaasten.  Te wat, zou je nu misschien denken. Samen met mijn lieve moeder wilde ik ook een weekje onthaasten. Hey guys, onthaasten betekent niet niks doen, gewoon even genieten van de zon, een beetje werken en een quality time met jouw dierbaren. Het is natuurlijk april (voorseizoen) dus waar moet je dan naar toe? Mijn moeder houdt er niet van om enorm lang te vliegen dus dan is zon zekerheid lastig. De Caribbean, Kaapverdische eilanden, Dubai en Zuid Afrika kon ik al van het lijstje strepen. “Gran Canaria dan maar?” zei mijn moeder. Eerlijk is eerlijk Gran Canaria had niet mijn voorkeur, want ik heb hier altijd een beetje een all-inclusive gevoel bij. Iedereen zijn eigen liefdes natuurlijk, maar ik hou gewoon niet van massa. Als ik een weekje rust wil, wil ik gewoon niet in de rij gaan staan bij een buffet, vechten om een bedje en ga zo maar door. Een paar weken geleden ging ik op zoek naar hotels. Het hele internet kamde ik virtueel uit. Ik heb alle hotels gezien, diverse reviews gelezen en uiteindelijk viel mijn oog op twee hotels. Vandaag vertel ik meer over het hotel waar wij de eerste vijf dagen verbleven; Sea Side Palm Beach resort, gelegen aan de rand van Maspalomas.

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

De meeste mensen boeken een pakket reis en dit is ook het handigst. Een losse vlucht boeken is naar mijn mening aan de dure kant en Ryanair vliegt maar 1x in de week naar dit eiland. Wij wonen dicht bij de grens dus zelf besloten wij met Ryanair vanaf Weeze te vliegen. Niet mijn favoriete maatschappij, maar we hadden niet echt een keus (vooral, omdat we het last-minute hadden besloten). Anyway, in het begin was het natuurlijk even spannend waar we terecht gingen komen. Maar de spanning was meteen weg toen wij het hotel betraden. Sea Side Palm Beach is een vijf sterren hotel en dat merkte wij meteen. De service is uitstekend!  De koffers werden naar onze kamer gebracht en wij plofte neer op het terras in de zon, De eerste paar dagen was er bewolking voorspeld, maar daar hebben wij geen moment last van gehad. Het was stralend weer met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Het was dus prima vol te houden op het terras, strand bedje, maar je kon ook een duik in het water nemen.

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS
RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

Het zwembad heeft een constante temperatuur van 25 graden. Vind je dit nou te koud, dan kan je ook genieten van het spa thalasso zwembad welke constant wordt verwarmd naar 29 graden. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor de leeftijd 14+. Dus ben je op zoek naar ultieme rust neem dan rond dit zwembad een bedje. Uit eigen ervaring weet ik dat je bij sommige hotels echt op een mierenhoop rondom het zwembad kan liggen. Hier heb ik zelf een hekel aan en besluit daarom vaak naar het strand te gaan. Bij Palm Beach is dit totaal niet het geval, er is handdoek service en voldoende plek (er is zelfs een extra zwembad gericht op kinderen waar ook ligbedden aanwezig zijn). Daarnaast is er bediening aan het zwembad waardoor lunchen op je bedje mogelijk is. Dat is toch puur genieten? Oh en het totaal geen probleem om met je badjas naar het zwembad te gaan. Dat was echt even onthaasten en tot rust komen voor mij, het gevoel dat ik gewoon even niet na hoefde te denken wat ik aan moest trekken was in een woord FANTASTISCH!

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS
RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS
RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

Wij verbleven bij Sea Side Palm Beach op basis van half pension. Ik vind dit altijd wel even tricky, want je van te voren niet of de keuken goed is. Uiteindelijk ben ik erg blij dat we in de avond aan tafel van het hotel konden schuiven. Dit had twee verschillende redenen. De eerste reden is dat Maspalomas naar mijn mening echt een toeristisch plaatst is. Ik ben er even door heen gelopen, maar werd niet heel erg warm van de restaurants. Mijn aandacht werd op een verkeerde manier getrokken (obers die je naar binnen proberen te trekken) door de toeristische eet tentjes (die eigenijk meer Duits waren dan Spaans) en ik had niet het gevoel dat ik nou iets miste als ik in het resort bleef. Ten tweede is de keuken van Palm Beach erg goed. Drie keer in de week is er een wissende BBQ en de andere dagen kan men kiezen uit een keuze menu. Hier had ik echt niks op aan te merken. Er is variantie, genoeg keus, alles is vers en de menu’s zijn divers (ook vegetarisch). Wil je nou toch een keer buiten de deur eten, dan is er een mogelijkheid bij half pension het diner met de lunch te verwisselen. Easy right?

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

En dan de kamer, zoals ik al in mijn eerdere blog vertelde (lees mijn eerste diary hier) verbleven wij op een luxe kamer type C op de 7de verdieping met uitzicht op het strand. Iedere dag stond er vers fruit, met twee flesjes water op de kamer, oh en ook de Nederlandse krant werd bezorgd. Hoe lekker is het om in de ochtend wakker te worden van de zon die naar binnen schijnt. Hierna de gordijnen open te doen en het strand te zien. Oh, ik hou er van hoor!

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS
RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

Naast genieten van de zon is het zeker geen straf om door de tropische tuin van Palm Beach resort te lopen. Hier vindt ook iedere dag Yoga en Tai Chi plaats, zelf vond ik niet de puf om mee te doen maar het zag er uiterst rustgevend uit. Ik heb wel iedere ochtend of avond gesport (meer daar over weten? check dan mijn eerste blog hier).

RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS
RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS
RELAXING ON GRAN CANARIA TRAVEL BLOG SEA SIDE PALM BEACH MASPALOMAS

Als laatste nog een aantal foto’s van het restaurant. Zoals je ziet eet ik met een big smile en die heb ik nog steeds als ik terug denk aan Sea Side Palm Beach. Ik heb echt niks aan te merken op dit resort. Het is namelijk heerlijk rustig (waar wij naar opzoek waren), het eten is heerlijk, de service is perfect en er  zijn diverse sport mogelijkheden. Daarnaast is (met uitzondering van dranken) alles inclusief. Ik word er vaak zo moe van als je bijvoorbeeld geld moet bij betalen voor het bezoeken van de spa, de tennisbaan etcetera. Dit is bij Palm Beach niet het geval. Natuurlijk heb ik ook de mening van andere gepolst. Hier kreeg ik als enig min puntje dat sommige gasten een soort van avond programma in de bar miste. Zelf vind ik dat niet echt nodig en was het voor mij prima om rond 10 uur richting de kamer te gaan. Eind van deze week meer over deze trip in het tweede deel van relaxing on Gran Canaria. In deze post zou ik meer vertellen over Sheraton Salobre Golf & Spa resort. Zijn jullie al weleens op Gran Canaria geweest en wat vinden jullie ervan? Laat mij het weten hieronder in de reacties. Adios!

Sea Side Palm Beach Resort – Avda. del Oasis s/n – Maspalomas – Gran Canaria 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Wat een mooie locatie! Zelf ben ik ook nog opzoek naar een mooi hotel op Gran-canaria. Alleen ben ik (cultuurbarbaar) wel echt op zoek naar all-incl. Die zwembaden zijn ook heel mooi om te zien, wat fijn dat er een ook verwarmt is tot 29 graden, kan je al eerder genieten van het zwemwater.