Dit zijn de leukste vintage winkels van Leeuwarden

Als ik aan Friesland denk, denk ik niet direct aan een paradijs voor vintagelovers. Een vintagewalhalla is daarom wat overdreven, maar Leeuwarden heeft zeker een paar te gekke pareltjes! Mijn tips lopen uiteen van een typisch vintage kledingboetiekje tot een winkel met industriële tweedehands meubels. Benieuwd waar je goed kan vintage shoppen in Leeuwarden? Ik laat het jullie graag zien

LIZ Boetiek
(Ossekop 1, Leeuwarden)

‘LIZ Boetiek’ is een schattig kledingwinkeltje met vintage- en tweedehands kleding, schoenen en accessoires. De kleding wordt zorgvuldig gesorteerd in het buitenland en alle kleding is in uitstekende staat. Je vindt er de meest bijzondere vintage items! Het is er niet spotgoedkoop, maar wel betaalbaar. Een aanrader voor als je op zoek bent naar dat ene unieke vintage stuk!

vintage winkels van Leeuwarden

vintage winkels van Leeuwarden

Hardwerk Fogeltje (Zaailand 113, Leeuwarden)

‘Hardwerk Fogeltje’ is een winkel waar ik alleen voor de naam al heen wilde (het bekt gewoon lekker). Je vindt er een mix van unieke industriële tweedehands spullen die ze uit Frankrijk en Polen halen. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze verkopen het bij ‘Hardwerk Fogeltje’. Van dierenkoppen tot tafels en stoelen. Van posters tot spijkerjasjes en vinyl. Wij kochten er wat toffe lp’s van o.a. Elvis en David Bowie. Ga hier zeker langs en laat je verrassen door de prachtige collectie, die elke week wordt aangevuld! 

vintage winkels van Leeuwarden

vintage winkels van Leeuwarden

Madelief (Vijzelstraat 17, Leeuwarden)

‘Madelief’ is een tweedehands dameskledingwinkel wat we per toeval ontdekte! Daardoor was de verrassing des te groter toen we het opmerkte en naar binnen gingen. Wat een leuk boetiekje en wat een enthousiaste eigenaresse! Terwijl de eigenaresse ons uitleg gaf over het ontstaan van haar boetiekje, kregen we een kopje koffie aangeboden. Heerlijk die open sfeer! Bij dit winkeltje ben je op het juiste adres als je van hippe en kwalitatieve merkkleding houdt. Schoenen, tassen en accessoires vullen het mooie assortiment aan. Alles ziet er keurig uit en de prijzen zijn leuk. Een bezoekje waard!

vintage winkels van Leeuwarden

Habbekrats (Voorstreek 17, Leeuwarden)

‘Habbekrats’ is een bijzonder antiekwinkeltje wat je niet moet overslaan als je in Leeuwarden bent. Het oogt wat rommelig, maar als je daar een beetje doorheen kunt kijken staan er interessante stukken binnen. Van grappige schilderijtjes tot die ene toffe sixties stoel die je interieur af kan maken! Ik houd er ontzettend van om zelf op jacht te gaan in dergelijk soort winkel. Het is nog niet voorgesorteerd door een ‘hipster eigenaar’ (jullie snappen wat ik bedoel), maar jij bepaald of het item een nieuw leven waard is. Vandaar ook de leuke prijsjes. Je hebt er letterlijk alles voor een habbekrats!

Lees ook:  LET'S DISCUS: BLACK TIGHTS GO OR NO GO?

vintage winkels van Leeuwarden

Dit waren mijn tips na mijn ‘schatzoektocht’ door Leeuwarden. Ik had nog meerdere adresjes op mijn lijstje staan, maar deze waren helaas alweer weg uit desbetreffend pand. Daarom dit keer geen waslijst lang, maar wel tips waar ik zeer content mee ben!

Wil je er een gezellig dagje uit van maken? Onderstaand heb ik een kaart toegevoegd met daarop een wandelroute langs de tofste vintage- en tweedehands stores van Leeuwarden. Veel shop plezier!

vintage winkels van Leeuwarden

Vergeet niet: ‘Gjin gerop en gjin geklei, op is op en wei is wei’. Vertaling vanuit het Fries: Geen gejammer en geen geklaag, op is op en weg is weg. Laten jullie weten wat je van de winkels vindt? Ik ben benieuwd of jullie net zo enthousiast zijn over bovenstaande shops als ik!

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Maartje van Hout

Maartje (32) is lerares in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en heeft het bruisende Nijmegen verlaten om met haar gezinnetje weer terug te keren naar het mooie Gemert. Ze woont daar samen met haar vriend Geert, haar dochtertjes Loa & Holly en hondje Beer. Ze heeft een grote voorliefde voor unieke vintage vondsten. Kringloopwinkels, rommelmarkten en secondhandshops struint ze af, op zoek naar dat ene pareltje. Haar gouden tips deelt ze graag door erover te schrijven.

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hé Maartje,

    Friesland geen vintage? Haha….kijk maar eens in Workum of in Haskerhorne (de linde) of in Tolbert (de fabriekshal) Je weet niet at je ziet in deze voormalige fabriekshallen!

  2. hoi, liz en habbekrats zijn inmiddels allang niet meer in leeuwarden
    er zijn wel een heleboel nieuwe vintage winkels. Misschien eens een update omdat je google prestaties goed zijn en je elke keer bovenaan staat .
    groetjes gitte