Club Atelier: flex-werken, sporten, borrelen en dineren onder een dak

Ik ben misschien niet de grootste festivalganger, maar ook ik miste de afgelopen maanden de sfeer. Biertje in de hand, goede muziek en dansen tot je voeten pijn doen: dat soort dingen. Toen ik het enorme terras van Club Atelier zag, maakte mijn hart dan ook direct een klein sprongetje. Dit was de vibe waar ik aan toe was- en ik denk met mij vele anderen. Benieuwd naar mijn ervaring? Lees dan dit artikel over Club Atelier.

Het is een vrijdag die nog een soort nawee is van de wekenlange hittegolf als mijn vriend en ik richting Club Atelier fietsen. Wel drie keer checken wij de navigatie: zit deze nieuwe hotspot van Amsterdam echt op een industrieterrein naast de snelweg? Het blijkt te kloppen. Club Atelier zit in een voormalige sodafabriek en ligt inderdaad op bedrijventerrein Schinkel. Tijd om de fietstocht vanaf Amsterdam west te starten.

Club Atelier: Hotspot op het industrieterrein in Amsterdam

Eenmaal aangekomen wordt snel duidelijk waar we Club Atelier kunnen vinden: het gebouw en terras zijn beide enorm groot. We lopen het terras op en algauw wordt duidelijk dat dit een bijzondere plek is: de sfeer die er hangt is bijna on-Nederlands.

Niet dat het in Nederland niet gezellig kan zijn, we hebben het woord immers uitgevonden, maar Club Atelier heeft meer een soort alternatieve, internationale allure.

Berlijn meets Brooklyn

Denk aan Berlijn meets Brooklyn. Auto’s, paspoppen en kleine lichtjes versieren het terras en een bandje speelt live muziek: ja, dit is leuk.

Club Atelier - hotspot Amsterdam terras en sitdown feestjes

Lees: IJland: restaurant en stadsstrand in Amsterdam Noord

Al snel worden we verwelkomd door Charly, een van de eigenaren van Club Atelier. Hij vertelt ons dat hij met Club Atelier een plek wilt creëren waar werk en pleasure elkaar ontmoeten.

Yoga, salsa, bokslessen, uiteten, culturele activiteiten, sitdown feestjes en meer

“Club Atelier bestaat eigenlijk uit drie ruimtes: het atelier, de studio en het terras. Hier komt horeca, feesten, salsa, yoga, bokslessen, cultuur en al het andere samen. Overdag zitten flexwerkers hier te vergaderen en lunchen, ’s avonds wordt er gedineerd en zijn er (corona proof) feestjes.” Een unieke plek dus, waar voor ieder wat wils is en je bij wijze van spreke van ’s morgens vroeg tot in de late uurtjes kunt blijven. 

Lees ook:  Cocktails en pizza bij Paradise Pizza Bar Amsterdam

Als we aan ons tafeltje zitten (naast het opblaaszwembad, super gezellig) komt de chef aan onze tafel. Wij bestellen de hoofdgerechten, maar voor de bijgerechten laten we ons graag door hem verrassen. We nemen er een speciaalbiertje bij: het is immers weekend. 

uiteten in Amsterdam Zuid - nieuwe hotspot

De gerechten verschijnen al snel aan onze tafel en we zijn niet teleurgesteld.

Menu Club Atelier

Mijn vriend kiest voor de steak met chimichurri, ik ga voor de zeebaars. Als bijgerechten krijgen we courgette salade met parmezaanse kaas en basilicum en geroosterde spitskool met amandel. Dat laatste gerecht wordt na de eerste hap meteen mijn favoriet: wat een smaaksensatie!

De chef legt uit dat het komt door de geklaarde boter, die een hele bijzondere en bijna romige smaak aan de groente geeft. Ook de steak en zeebaars smaken voortreffelijk. “We willen hier graag lekker eten serveren, zonder al te veel poespas. Geen ingewikkelde gerechten met moeilijke namen: gewoon goed eten met een uitstekende kwaliteit”, legt de chef uit.

uiteten in Amsterdam Zuid - nieuwe hotspot

Lees: FC Hyena: bioscoop, restaurant & wijnbar in Amsterdam Noord

Deze filosofie wordt zeker waargemaakt: alles smaakt heerlijk. Als verrassing krijgen we als toetje een sgroppino en cheesecake- je kunt me haast niet gelukkiger maken dan met deze combinatie. Ook hier worden we niet teleurgesteld: de cheesecake smaakte alsof hij uit New York komt en, tsja… met een sgroppino zit je eigenlijk nooit fout.

Met volle buiken en tevreden gezichten zitten we nog even na te borrelen. We bestellen nog een biertje en kletsen nog even met Charly. “We hebben nog heel veel plannen voor de toekomst.

Club Atelier - hotspot Amsterdam terras en sitdown feestjes

Ik denk dat dit gedeelte van Amsterdam nog veel meer zal uitbreiden en een soort verlengde van Amsterdam-Zuid gaat worden. De ligging is misschien nu nog wat afgelegen, maar dat gaat snel veranderen.”

Review Club Atelier 

Ik denk dat hij gelijk heeft, maar zelfs als dit nog even op zich laat wachten is Club Atelier een hele goede reden om een stukje om te fietsen of rijden. Of je nu komt om te eten, te borrelen, te werken of om te sporten: deze hotspot in Amsterdam maakt alle verwachtingen waar!

Restaurant Club Atelier zit op de Anthony Fokkerweg 3 in Amsterdam en is iedere dag geopend tussen 08:00 tot 23:00. In het weekend opent Club Atelier om 11:00 en sluiten ze rond 04:00.

Lees ook:  FC Hyena: bioscoop, restaurant & wijnbar in Amsterdam Noord

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Nikita Foe

Nikita (27) is PR en social media specialist in de hospitality. Twee jaar lang woonde- en werkte ze in de magische wereld van Disneyland Parijs, nu woont ze in de gezellige Baarsjes met haar vriend en Franse Bulldog Bob. Ze is een hopeloze romanticus (en feministe in wording) met een gezonde dosis zelfspot. Verder is ze gek op reizen, schrijven, dansen, dieren en verslaafd aan koffie. Post ook gedichtjes op Instagram (instagram.com/quotablesbynikita).

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.