Koffiebars in Amsterdam. Dit zijn de beste 10!

Koffiebars, koffietentjes, koffiecafés, of hoe je ze ook wil noemen. Ze zijn er anno 2019 in overvloed. Aan cafeïne dus geen gebrek. Maar je drinkt toch veel liever een lekker bakje koffie, dan eentje waar je gezicht van samentrekt!? Juist ja. Ik woon nu bijna een jaar in Amsterdam, weet inmiddels goed de weg, maar heb geen idee waar je nou precies de beste koffie van Amsterdam drinkt.

Daarom vroeg ik Sám Lasaroms van Koffietje.nl om mij te helpen. Sám schrijft dagelijks over de beste koffiebars in Nederland en Europa en haar mening  geeft over de koffiebars die ze (samen met haar vriend) heeft bezocht. Daarnaast vertelt ze welke koffiebars je zeker zou moeten bezoeken, maar ook welke je beter kunt vermijden. Ander leuk weetje; deze maand houdt houdt ze een koffiemarathon door heel Nederland, met als doel 100 koffiebars in 30 dagen te bezoeken. Maar nu eerst deelt ze hier haar top 10 van beste en leukste koffiebarretjes in Amsterdam.

Trakteren (oud-west)

Koffie drinken is meer dan alleen de koffie zelf. Het gaat voor mij vooral om de gehele ervaring. Van koffie tot uitstraling en gezelligheid. En laat nu net alles perfect in balans zijn bij koffiebar Trakteren. Als je dit kleine koffiebarretje eenmaal hebt gevonden vlakbij het Vondelpark, word je vast verrast door de enorme gezelligheid. Ons kent ons. Geen massa’s toeristen, maar vaste klanten die hier dag in dag uit komen om, naast heerlijke koffie, met elkaar en Edward en Erik (de eigenaren) te kletsen.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar Trakteren

Jan Pieter Heijestraat 119-A, 1054 MD Amsterdam

Monks Coffee Roasters (oud-west)

Veel hipper en moderner is Monks, gelegen in de Da Costabuurt. De uitstraling van deze koffiebar is geweldig en wordt sinds 2016 gerund door Patrick en Margriet. Naast lekkere koffie (van Bocca, ook uit Amsterdam), hebben ze hier regelmatig zelfgemaakte Pastéis de Nata. Vergeet die vooral niet te proberen!

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar Monks Coffee Roasters Da Costabuurt Amsterdam

Bilderdijkstraat 46, 1052 NB Amsterdam

Public Space (noord)

Zelf hou ik van strak, modern en industrieel. En laat dat nu net zijn wat Public Space is. Bij uitstek de vetste koffiebar in Amsterdam-Noord! Beton, hout, planten en koffie. Meer is er gewoon niet nodig. Mocht je er nog niet zijn geweest, wacht dan niet te lang. Deze koffiebar in Amsterdam-Noord is namelijk nog redelijk on-ontdekt door het grotere publiek, dus juist nu moet je er naar toe. Oh ja, de koffie die ze serveren komt bij Friedhats / Fuku vandaan.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Amsterdam Noord Public Space

Bercylaan 301, 1031 KP Amsterdam

Bocca Coffee (centrum)

Waarschijnlijk de bekendste koffiebar in Amsterdam is Bocca Coffee. Naast goede koffie en strakke latte art, kun je hier ook workshops volgen. Dus mocht je je barista skills willen verbeteren, ben je hier aan het juiste adres! Deze koffiebar in Amsterdam zelf is strak en modern ingericht. De toonbank neemt een centrale plek in, precies in het midden van deze koffiebar. Bocca Coffee brandt zelf haar eigen bonen. Deze zie je dan ook regelmatig terug in andere koffiezaken/horeca in Amsterdam en heel Nederland.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Amsterdam. Bocca Coffee

Kerkstraat 96HS, 1017 GP Amsterdam

FUKU (Bos & Lommer)

Ben je in de buurt van de steeds hippere wijk Bos en Lommer (ook wel BoLo genoemd onder de hipsters), ga dan vooral even naar koffietent Fuku. Deze koffiebar wordt gerund door Dylan Sedgewick en Lex Wenneker, 2e op het World Barista Championship (en misschien wel knapste barista van Nederland). De koffiebar is vrij minimalistisch ingericht, maar wordt opgeleukt door kenmerkende illustraties. Ben je overigens verslaafd aan WiFi, kom dan vooral niet. Hier praten mensen met elkaar.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Bos & Lommer Amsterdam koffietent Fuku. Dylan Sedgewick en Lex Wenneker

Bos en Lommerweg 136, 1055 ED Amsterdam

Rum Baba (oost)

In Amsterdam Oost vind je koffiebar Rum Baba. Misschien ligt dit koffiebarretje niet in het centrum, maar het is zeker geen onbekende in de Amsterdamse specialty coffee scène. Hier geen strak en moderne inrichting, maar vooral gezellig en huiselijk. Naast zelf gebrande koffie, vind je bij Rum Baba dagelijks een ruime keuze aan vers gebakken taarten en cakes. Trust me, je kunt er beter langsgaan op je cheat-day!

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Amsterdam Oost. koffietent Rum Baba

Pretoriusstraat 33, 1092 EX Amsterdam

De Koffieschenkerij (centrum)

Midden tussen de Wallen, in De Oude Kerk, vind je De Koffieschenkerij. Zodra je de koffiebar binnenstart, waan je je even terug in de tijd door de retro inrichting. Teruggetrokken uit de drukte van de stad, kun je hier op het terras in de ochtendzon ontspannen en genieten van een heerlijke koffie, cappuccino of latte.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Amsterdam centrum. De Wallen. De Koffieschenkerij.

Oudekerksplein 27, 1012 GX Amsterdam

White Label Coffee (de Baarsjes)

White Label Coffee is wederom geen onbekende in de koffiewereld. De koffie smaakt er altijd heerlijk en is geweldig in balans. Binnen valt vooral de lage tafel voorin op en de zitplaatsen achterin. Het interieur wordt gekenmerkt door hout en tapijt en veel verschil in hoogtes. Wanneer je achterin zit, lijken de mensen voorin op de grond te zitten. Helemaal achterin kun je zelfs op een stoel bovenin gaan zitten, zodat je de hele koffiebar kunt overzien.

Jan Evertsenstraat 136, 1056 EK Amsterdam

Coffee & Such (centrum)

Vriendelijkheid en gezelligheid, dat kenmerkt Coffee & Such. Het was eigenlijk de bedoeling hier een pannenkoekrestaurant van te maken, maar de koffie beviel beter. Gelegen aan het einde van de Haarlemmerdijk kun je bij Coffee & Such terecht voor prima koffie, gebrand door White Label Coffee. Mocht je honger hebben, of later op de middag zin in iets anders, dan ben je ook hier aan het juiste adres.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Amsterdam centrum.Haarlemmerdijk - Coffee & Such

Haarlemmerdijk 182, 1013 JK Amsterdam

Espressofabriek Westergasfabriek (west)

Last, but definitely not least, vind je op het Westergasterrein Espressofabriek. Deze koffiebar is industrieel, modern en ruimtelijk ingericht. Als je binnen komt, loop je bijna tegen een Giessen koffiebrander aan. Hierdoor weet je dat de koffie zelf gebrand wordt en dus vers is. En dat proef je! De koffie smaakt goed en ook hier is de latte art in je cappuccino Instagram-waardig.

Koffiebars in Amsterdam. de beste koffie koffiebar van Amsterdam centrum. Espressofabriek Westergasfabriek

Pazzanistraat 39, 1014 DB Amsterdam

Vragen over dit artikel of mis jij nog een goede koffiebar? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Opzoek naar een minder toeristische bestemming? Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP