3x culinair uit eten in Ischgl

Vanaf mijn vierde jaar ga ik al op wintersport. Ieder jaar was het vaste prik en verbleven we in hetzelfde hotel op basis van half persion. Als gezin is dit natuurlijk super makkelijk. Na het skiën de kids in het zwembad en daarna schoon en fris aan tafel. Maar als je dan wat ouder wordt merk je toch dat het ook hartstikke leuk is om een of twee avonden erop uit te gaan. Na het skiën de ski-kleding uit, heerlijk een sauna pakken, douchen, je mooi aankleden en dan hup naar een culinair restaurant om heerlijk te gaan eten.

In veelal de meeste Oostenrijkse wintersport gebieden worden de traditionele gerechten als brätwurst, schnitzel of kartoffelsalade voorgeschoteld, maar in Ischgl staat de culinaire keuken hoog in het vaandel. Zin om helemaal culinaire in de watten te worden gelegd? Dat kan! Ischgl kent diverse hoogstaande restaurants. In deze post deel ik drie culinaire restaurant voor zowel lunch en diner.

Restaurant Alpenhaus – VIP lounge (Idalp afdaling)

De meeste culinaire restaurants vind je in het dorp, maar op de piste is een tent waar je echt heen moet als fijnproever. Op de eerste verdieping van restaurant Alpenhaus vind je Vip Lounge. Laat dus vooral het restaurant op de begane grond (selfservice) links liggen en loop meteen de trappen op. Wanneer je binnenkort valt je mond letterlijk op. Het is hier namelijk prachtig. Openhaardje aan, schepenvelletjes op de stoelen, werkelijk aan alles is gedacht. En dan praat ik nog niet eens over het adembenemend uitzicht over het skigebied van Ischgl. Ga hier niet heen om even snel te lunchen, maar neem echt de tijd om van alle wijnen en gerechten te genieten .

Bij Alpenhaus VIP Lounge wordt aandacht besteed aan de wijnen. Let op je natte ski-schoenen zijn niet toegestaan. Geen paniek, deze kan je van voren netjes opbergen in de voorverwarmde ski-garderobe. Tijdens de lunch krijg je van het restaurant heerlijke warme slofjes om je voeten warm te houden tijdens de lunch. Wat wil je nog meer? De perfecte plek om op te warmen of te schuilen wanneer er een sneeuwstorm opkomst is.

Restaurant Alpenhaus - VIP lounge Ischgl Culinaire restaurants Ischgl

Restaurant Alpenhaus - VIP lounge Ischgl Culinaire restaurants Ischgl

Schlossherrnstube (in Schlosshotel ***** Ischgl)

De gezellige Schlossherrnstube met zijn rustieke Tiroolse charme neemt je mee in een wereld van lekkernijen. Start de avond in de lounge met een heerlijk wijntje en een aperitief. Daarna kan het culinaire eetfeest in de stube beginnen. Het restaurant is gezellig ingericht en de gerechten zijn met liefde bereid. Niet voor niks dus dat dit restaurant maar liefst drie Gault Millau kostmutsjes ontvingen.

Schlossherrnstube Ischgl Culinaire restaurants Ischgl

Schlossherrnstube Ischgl Culinaire restaurants Ischgl

Paznaunerstube (in Trofana Royal hotel ***** Ischgl)

Ischgl kent diverse hoogstaande restaurants, maar een uitblinker is toch echt Paznaunerstube. Ben je met een grote groep en wil de ene helft gaan après-skien en de andere helft culinair gaan eten. Dan is dit restaurant de place to be. Het restaurant ligt namelijk in het Trofana Royal hotel welke op steenworp afstand is van de bekende après-ski gelegenheden als Trofana Alm en Champagnerhütte. Zet je après-skie vriendjes dus gewoon af en ga zelf genieten van al het lekkers bereid door Michelinster chef Martin Gieberer. Dit restaurant heeft drie Gault Millau koksmutsen en is een must-go als je in Ischgl bent en van lekker eten houdt.

Paznaunerstube Ischgl Culinaire restaurants Ischgl

Paznaunerstube Ischgl Culinaire restaurants Ischgl

Geen zin om culinair uit eten te gaan in Ischgl en wil je liever drankjes drinken en dansen in een après-ski hut? Dat kan ook! Dit zijn de après-ski hutten in Ischgl waar je sowieso geweest moet zijn en dit zijn de tien après-ski hits die je moet kennen. Heel veel ski en après-ski plezier.

Van plan om in maart/april en mei nog te gaan skiën?

Lees dan het artikel: Drie dagen zomer skiën in Ischgl.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP