De 10 après-ski hits die je moet kennen tijdens je volgende wintersport

Ik sta te springen met een onbekende ski-leraar op de tafel in een klein kroegje in Kitzbühel. Het refrein wordt ingezet. Uit volle borst zingen we mee. Verdammt ich lieb’ Dich, ich lieb’ Dich nicht. Verdammt  ich brauch’ Dich, ich brauch’ Dich nicht. Verdammt ich will Dich, ich will Dich nicht. Ich will Dich nicht verlier’n. De adreline stroomt door mijn lijf. Wat hou ik toch van après-ski. Geen gedoe, gewoon in je ski-kleding, meeblerren met alle Duitse nummer die ieder jaar weer voorbij komen. Ik besluit een taxi later te pakken, we gaan nog lang niet naar huis. 

Ik heb altijd het gevoel dat je twee soorten wintersport fanaten hebt. Je hebt aan de ene kant de skiër/snowboarden die na de laatste afdaling de welness in duikt om vervolgens daarna enorm lekker te gaan eten en prachtige wijnen drinkt in een luxueus restaurant. Aan de andere kant heb je skiër/snowboarder die na de laatste afdaling (of eerder) de après-ski hut binnen loopt (soms met ski/snowboard schoenen nog aan) en hierna (vaak rond de klok van 9) een typische Wienersnietzel naar binnen werkt.

Trofana Alm Ischgl Apres Ski Oostenrijk wintersport

Ik val duidelijk binnen de tweede groep. Begrijp mij niet verkeerd, ik geef om goed eten, maar mijn hart gaat sneller kloppen van après-ski muziek. Je kunt zeggen dat het een echte guilty pleasure van mij is.

Mijn hart gaat sneller kloppen van après-ski muziek, het is echt een guilty pleasure

Na vele malen wintersport weet ik het ook zeker. Naast alle andere eisen die ik aan mijn droomman heb (vandaar dat ik waarschijnlijk de prins op het witte paard nog steeds niet heb gevonden) moet hij sowieso van après-ski muziek houden. Ik wil uren met hem op de tafels staan springen met de ski-schoenen nog aan, terwijl we samen schnaps drinken.

Goed, even terug naar de werkelijkheid. Ga jij binnenkort in Oostenrijk skiën (misschien wel voor de eerste keer) dan moet je van te voren even een playlistje maken zodat ook jij (mits jij ook in de après-ski hut voor goud gaat) heerlijk kan meeblerren op alle bekende après-ski nummers. Daar komen ze aan!

 • Glasperlenspiel – Geiles Leben (niet enorm bekend, maar mijn favoriete nummer 1 van dit ski-seizoen. Deze moet je sowieso in jouw playlistje hebben staan)
 •  Tim Toupet –  So Ein Schöner Tag (Fliegerlied) (een gouden oude. Heb je de tekst onder de knie? Google dan ook even het dansje en je hoort er helemaal bij in de après-ski hut)
 • Andreas Gabalier – Hulapalu ( deze is een lastige, maar als je Hodi odi ohh di ho di eh meezingt kom je al een heel end)
 • Axel Fischer – Traum von Amsterdam (Hey, als iets over Amsterdam gaat moeten we die sowieso mee kunnen zingen. Oefenen maar)
 • DJ Ötzi – Anton aus Tirol (een gouden oude uit de jaren 90! Die moet je kennen!)
 • Kerstin Ott – Die Immer Lacht. (Even voor de duidelijkheid het is Die Immer Lacht, Die Immer Lacht  en niet Himalaaaa, Himalaa. En ja, dit is een veelvoorkomende fout onder de groentjes).
 • Helene Fischer – Atemlos Durch Die Nacht ( deze vrouw drinkt voor ieder optreden eerst een pul bier en sluit dit Ischgl ski-seizoen af met een concert op de Idalp piste. Haar meest bekende nummer moet je sowieso kennen).
 • Matthias Reim – Verdammt, Ich Lieb Dich (weer een gouden oude. Een Duits liefdes nummer die zeker niet mag ontbreken aan jouw après-ski lijst).
 • Mickie Krause – Nur noch Schuhe an ( Vergeet bij deze niet dat je zingt dat je alleen nog maar schoenen aan hebt. Handig om te weten!)
 • Puhdys – hey, wir woll’n die Eisbären sehn ( Ik ski al vanaf mijn vierde jaar (zie foto hieronder) en ja dit was mijn ultieme favoriet als kind. Dus die mag in jouw playlist zeker niet ontbreken).

Ik ben natuurlijk benieuwd of jij dit seizoen op wintersport in Oostenrijk gaat en of je dan van après-ski muziek houdt. Of ben jij er totaal niet van en ga je liever skiën in Frankrijk en Italië? Of mis ik misschien  nog een heel belangrijk nummer? Laat het mij weten hieronder in de reacties. Voor nu Auf Wiedersnietzel! (ps. check nog even de video hieronder)

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Cooldown heeft van verdammt een nieuwe versie gemaakt. Hier zit ook een stuk in verwerkt van de Aha take on me en schijnt nu de hit te worden tijdens de après ski in 2018. Heb m al zo vaak voorbij horen komen
  Geweldige nieuwe versie lig

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP