Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vakantie Canarische Eilanden: de verschillen en tips!

Op zoek naar gegarandeerd zon tijdens de wintermaanden en wil je op vakantie binnen Europa? De Canarische Eilanden zijn dé bestemming! 

El Hierro Canarische eiland vakantie in de winter 2024 tips en verschillen

Op slechts 4,5 uur vliegen liggen de Canarische Eilanden Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Gomera, La Palma en El Hierro.

Ik heb bijna alle eilanden verkend, behalve La Gomera, dus wat mij betreft wordt het wel eens tijd voor een handige gids.

Want, wat is nou het warmste Canarische eiland, welk eiland is het mooist? En welk Canarische eiland is het goedkoopst? In dit artikel vind je de antwoorden.

Welke Canarische eiland is het warmst in de winter?

Een hele belangrijke vraag bij het plannen van je winterzon vakantie is natuurlijk: hoe warm is het en bestaan er temperatuurverschillen tussen de eilanden? Hier is een handig overzicht:

El Hierro, La Palma en La Gomera

Deze Canarische Eilanden brengen wat onzekerheid met zich mee wat betreft het weer (gemiddeld tussen de 15 en 20 graden).

El Hierro Canarische eiland vakantie in de winter 2024 tips en verschillen

El Hierro staat bekend om overvloedige regenval en beduidend koeler weer (vooral het noorden, in La Restinga (het zuiden) is het het warmst!).

La Palma en La Gomera delen dit onvoorspelbare karakter, dus houd rekening met variabele omstandigheden (vooral erg geschikt als je wilt gaan wandelen!).

Tenerife en Gran Canaria

Er is weinig temperatuurverschil tussen Gran Canaria en Tenerife (gemiddeld zo’n 20 tot 25 graden in de wintermaanden).

Belangrijk detail: voor zonliefhebbers is een accommodatie aan de zuidkant essentieel. In de wintermaanden kan het noorden van Tenerife koud en regenachtig zijn.

Gran Canaria - Canarische eiland vakantie in de winter 2024 tips en verschillen

Beide eilanden zijn echter toeristische hotspots, vooral in populaire strandbestemmingen zoals Maspalomas (Gran Canaria) en Costa Adeje (Tenerife) kan het in de winter druk en vol zijn.

Fuerteventura

Als je op zoek bent naar consistent goed weer, is Fuerteventura een topkeuze. Van alle Canarische Eilanden valt hier het minste regen, maar wees wel voorbereid op meer wind, waardoor het een favoriete bestemming is voor kitesurfers en windsurfers.

Lanzarote

Lanzarote is een klein eiland, maar met vergelijkbaar weer als Tenerife en Gran Canaria. Het is iets minder bekend, wat het een rustigere bestemming maakt (vooral het noorden).

Welk Canarische eiland heeft de mooiste stranden?

Hoewel de Canarische Eilanden veelal bekendstaan om zwarte stranden, vanwege hun vulkanische oorsprong, kun je op een paar eilanden toch die prachtige witte zandstranden vinden.

Fuerteventura

Mijn persoonlijke favorieten liggen op Fuerteventura en zijn Playa de Esquinzo (rechtsonder) aan de zuidkust samen met andere parels La Concha (onderste) en Grandes Playas (linksonder) in het noorden. 

Lees ook:  Golfen en zonnen bij Sheraton Gran Canaria Salobre Golf Resort

Houd er rekening mee dat het op Grandes Playas soms flink kan waaien.

La Concha mooiste stranden van de Canarische eilanden Fuerteventura winter zonvakantie in 2024

Op Lanzarote ligt Playa Blancas wat in reisgidsen/ op blogs vaak wordt vergeleken met de stranden van Fuerteventura. Maar heel eerlijk, het kan er niet aan tippen en is vele malen toeristische dan bovenstaande stranden.

Welk Canarisch eiland is het goedkoopste?

Voor de meeste vakantiegangers speelt de prijs vaak een belangrijke rol bij het kiezen van een bestemming, en een veelvoorkomende vraag is dan ook welk Canarisch eiland het goedkoopste is?

Gran Canaria en Tenerife

Gran Canaria en Tenerife, als de meest populaire bestemmingen, trekken vaak prijsvechters aan die voordelige all-inclusive pakketten aanbieden.

Tenerife

Door de jaren heen ben ik steeds meer een tegenstander van all-inclusive geworden.

Voor meer inzicht hierover, raad ik aan dit boeiende artikel van One World te lezen. Het legt duidelijk uit welke schade aan de lokale bevolking kan worden toegebracht door all-inclusive vakanties.

Op welk Canarische eiland is het meest te doen?

Als je in de wintermaanden de zon wilt opzoeken maar niet alleen maar op een strandbedje wilt liggen, dan moet je zeker Tenerife overwegen.

Tenerife

Waarom? Nou, juist omdat het eiland zo divers is. Hier kun je in één dag zowel zomer als winter ervaren. De hoogste berg van Spanje, de El Teide, bevindt zich op dit eiland.

El Teide in Tenerife tips voor een bezoek tijdens een vakantie in 2024

Dit betekent dat je in de buurt van deze vulkaan in de wintermaanden zelfs vorst kunt tegenkomen (vooral op de top van de vulkaan), terwijl je tegelijkertijd in het zuiden op het strand kan liggen.

Het zuiden is dus voornamelijk ingericht op zonliefhebber en in het noorden vind je, met het prachtige Anaga Rural Park, een waar paradijs voor wandelaars en natuurjunkies.

Masca bezoeken in het noorden van Tenerife

Lees alles over het noorden van Tenerife

Tenerife is dus ideaal als je in de winter niet alleen de zon wilt opzoeken, maar ook graag actief wilt hiken, nieuwe dingen wilt ontdekken en bezig wilt zijn.

Welk Canarische eiland is het rustigste?

Als je verlangt naar rust en wilt weten op welk Canarisch eiland je dat kan vinden, dan heb ik het antwoord voor je. Zonder twijfel is El Hierro het meest serene Canarische eiland.

El Hierro

Dit eiland ligt zo afgelegen dat het totaal niet toeristisch is, met slechts enkele hotels en restaurants, waardoor je wat moeite moet doen om er te komen.

Lees ook:  Fuerteventura: Playa de Cofete & Villa Winter bezoeken
El Hierro tips voor een vakantie in 2024

De handigste route is vliegen naar Tenerife en van daaruit een klein vliegtuigje naar El Hierro nemen.

El Hierro staat bekend als het einde van de wereld, met prachtige natuur en een buitengewone sfeer, vooral omdat het zo weinig bezocht wordt. Persoonlijk vond ik het een zeer bijzondere ervaring, maar eerlijk je moet er wel van houden!

Benieuwd geworden? Check dan zeker mijn El Hierro artikel.

Welk Canarische eiland is de leukste en mijn favoriet?

En nu zijn jullie vast benieuwd naar mijn favoriete Canarische eiland. Eerlijk gezegd, hebben alle eilanden hun eigen charme, dus het is best lastig om er één favoriet uit te kiezen.

Tenerife is echt geweldig, vooral vanwege de El Teide en de prachtige natuur in het noorden.

Lanzarote

Lanzarote vind ik heel fijn vanwege de knusse omvang en de lekkere vulkanische wijnen die ze daar maken. El Hierro is gewoon heel bijzonder vanwege dat gevoel alsof je aan het einde van de wereld bent.

Gran Canaria heb ik het minste mee, maar ik heb het noorden nog niet ontdekt, dus wie weet.

La Palma heb ik helaas te kort bezocht, maar het is zeker een paradijs voor natuurliefhebbers. La Gomera staat nog op mijn lijst, en ik kijk er echt naar uit om daar eens heen te gaan.

Fuerteventura

Tromgeroffel, na dit alles heb ik toch wel een favoriet: Fuerteventura. Dit komt mede doordat ik er drie maanden heb gewoond en daardoor veel van het eiland heb gezien.

Fuerteventura mooiste en leukste Canarische eiland in 2024 voor een winterzon vakantie

Het noorden van Fuerteventura geeft mij dat heerlijke hippiegevoel, iets wat ik echt geweldig vind! En laten we eerlijk zijn, de stranden daar zijn gewoonweg prachtig. Dus, als ik een ontspannen vakantie à la Chloe wil, dan kies ik zonder twijfel voor Fuerteventura.

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze dan gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *