Ohana Beach: nieuw in Zandvoort aan Zee

Zandvoort aan Zee of ook wel Amsterdam Beach door de toerist genoemd. Waar Zandvoort vroeger (dan spreek ik over zo’n 15 jaar geleden) een hippe badplaats was, met als culinair hoogstandje restaurant Albatros in het dorp, verloor het tijdens en na de crisis in 2008 een beetje zijn charme.

Maar, inmiddels, onder andere door de opening van diverse hippe strandtenten als Ubuntu, Hippie Fish, Noosa en Ohana Beach is Zandvoort aan Zee weer helemaal de place to be.

Nieuwe strandtent in 2020

Begin 2020 werd strandtent Bad Zuid omgetoverd tot Ohana Beach en hiermee ging de jarenlange wens; het hebben van eigen strandpaviljoen, van Bart Verhaak, in vervulling. Ohana betekent in de Hawaïaanse cultuur familie en is de nieuwste strandtent van Zandvoort aan Zee.

Nieuwe strandtent in Zandvoort aan Zee Ohana Beach

Omdat ik nieuwsgierig ben besluit ik begin augustus op een warme dinsdag ochtend even bij deze nieuwe strandtent langs te gaan. Ohana Beach ligt aan de Boulevard Paulus Loot 5a (net naast het Casino) en zijn de buren van strandtent Tent 6 (hier kun je op woensdag ochtend om 9 uur mee doen met ochtend yoga).

Nieuwe strandtent in Zandvoort aan Zee Ohana Beach

Ohana Beach is ruim opgezet en dat vind ik, vooral tijdens het hoogseizoen, stiekem altijd wel lekker. Want, waar het bij aankomst op het station van Zandvoort aan Zee druk en vol is, is het bij Ohana Beach heerlijk rustig.

Het interieur heeft invloeden van Bali, Ibiza en natuurlijk Hawai en bij binnenkomst voel je je meteen op een tropische vakantiebestemming. Er staat een medewerker een sapje te perzen en er hangt een relaxte sfeer.

Menu Ohana Beach

Bij Ohana Beach kun je terecht voor zowel ontbijt (vanaf 9 uur), lunch als diner. Wanneer ik de ontbijtkaart zie tijdens mijn bezoek loopt het water mij uit de mond.

Op het menu staat onder andere; Kokosyoghurt met noten, granola, vers fruit en honing, broodje met avocado spread, cherry tomaatjes en geroosterde courgette en pannenkoekjes met stroop, aardbeien, bosbessen en kaneel slagroom. Een ding is zeker: voor het ontbijt ook wel Aina Kakahiaka in het Hawaïaans genoemd, kom ik nog eens terug.

Hawai in Nederland Zandvoort aan Zee beachclubs

Op de lunchkaart van Ohana Beach staat ook weer voor ieder wat wils. Denk hierbij aan Tom Ka Kai soep, Ahi poke bowl en Beetroot salad. Heb je zin in een vette of misschien wel simpele hap, geen probleem! Op het menu staan namelijk ook burgers, tosti’s, sandwiches en kroketten op brood.

Wat opvalt is dat iedereen vriendelijk is en het ‘Ohana familie’ gevoel duidelijk zichtbaar is. Uiteindelijk plof ik neer op een stoel en bestel ik een koffie, die heerlijk smaakt en maar 2,50 euro kost. Waar ik in Amsterdam voor koffie meestal 4 euro moet afrekenen hanteren ze hier aan het strand gelukkig nog schappelijke prijzen.

Lees ook: Weekend Amsterdam: 4x lunch & diner tips! 

Hierna besluit ik een boekje te gaan lezen op het strand en geniet ik van een fijn dagje Zandvoort aan Zee. Misschien handig om te weten is dat ze bij Ohana Beach strandbedden met van die heerlijke dikke matrassen verhuren (10 euro per stuk, 20 euro voor een setje inclusief windscherm).

strandbedden huren in Zandvoort aan Zee

Is het te heet en wil je aan het water liggen? Dat kan ook! Deze strandbedjes hebben geen matras en kosten 7,50 euro per stuk.

Review: Ohana Beach Zandvoort aan Zee

In het voorseizoen ben ik meerdere keren bij Hippie Fish en Ubuntu geweest, maar ik merk dat het daar, nu zo in het hoogseizoen, steeds drukker wordt. Doordat Ohana Beach groots is opgezet heb je bij deze strandtent totaal geen last van drukte en dat is stiekem wel lekker. Ohana Beach is echt een aanwinst voor Zandvoort aan Zee en ik kan iedereen aanraden om dit strandseizoen hier een kijkje te gaan nemen.

Review: Ohana Beach Zandvoort aan Zee

Bereikbaarheid Zandvoort aan Zee

Ohana Beach is makkelijk te bereiken met het OV vanaf Amsterdam. Ieder half uur rijdt (met drukte zelfs ieder kwartier) er vanaf Amsterdam Centraal een directe stoptrein naar Zandvoort aan Zee.

Vanaf Zandvoort station is het ongeveer 10 minuten lopen naar Ohana Beach. Tip: wil je meer zien van Zandvoort aan Zee? Huur dan op het station een OV-Fiets. Parkeren in Zandvoort aan Zee kost 2,50 euro per uur.

Ohana Beach is iedere dag geopend van 09:00 tot 00:00

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.