Noosa: strandtent met Australische surfvibe in Zandvoort

Ze is pas 24 jaar oud, maar besloot toch het avontuur, het openen van een eigen strandtent in Zandvoord aan Zee, aan te gaan. Meerere keren zag ik de in de zomer van 2020 geopende strandtent Noosa op Instagram voorbij komen en om meer te weten te komen besloot ik zelf een keertje bij ze langs te gaan.

Noosa Beach ligt echt pal naast het station van Zandvoort. Het is dus een kwestie van de trein uitstappen, nog een paar stappen zetten en dan is daar Noosa. Op het terrein van Noosa First Wave surfschool. Wil je dus leren surfen in Zandvoort aan Zee, dan is dit the place to be. Als ik binnenstap op het terras voel ik meteen de relaxte surf vibe over mij heen komen, heel chill!

Noosa Beach van Kiki Coster geopend in 2020 nieuwe strandtent in Zandvoort

Binnen in de strandtent komt de surfvibe ook weer terug. In de kast staat het boek ‘Surf Tribe’ van Stephan Vanfleteren en in de hoek staan een aantal surfboards tegen elkaar aan. Het interieur bestaat uit houten tafels, stoelen en banken (waar witte kussens op liggen) en wat opvalt zijn de grote hoeveelheid planten (I like, as plantlover)!

Lees ook over de chille strandtent bij surfplek in Wijk aan Zee: Strandtent Timboektoe.

Ik ben nog maar net binnen als een meisje met een lichtblauw rokje, wit topje en blauwe pet naar mij toe komt. Het is de eigenaresse van Noosa, Kiki Coster, en we raken aan de praat. Ze vertelt mij dat de naam Noosa komt van het dorpje Noosa in Australie. De plek waar ze meer dan een jaar heeft gewoond en geïnspireerd raakte om ooit een eigen strandtent te openen.

Alleen dat het allemaal zo snel zou gaan, nee dat had ze niet gedacht. ‘Toen mijn oom Skyline Beachbar besloot te koop te zetten, dacht ik, dit is mijn kans! Noosa is dus het resultaat! Ik moet wel zeggen dat het niet perfect is, maar dat is ook niet wat ik wilde. We hebben het wit opgeschilderd en opgeknapt, precies zoals ik in gedachte had’.

Menu Noosa Beach

Bij Noosa Beach kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner. Voor ontbijt kun je onder andere kiezen uit Overnight Oats met mango en passievruchten, Greencolada Bowl met avocado, spinazie en banaan of een Intro the Blue Bowl met banaan, soya yoghurt, mango, berries en granola.

In de zomer van 2020 opende ook Ohana Beach haar stranddeuren. Meer weten daarover? Lees dan het artikel: Ohana Beach: nieuw in Zandvoort aan Zee

Samen met een vriendinnetje kom ik later op de dag terug om de diner kaart uit te proberen. Bij Noosa Beach werken ze met een Noosa Table kaart, waarbij het de bedoeling is dat je 2 of 3 gerechtjes besteld en deze deelt. Wij kiezen voor een Mooloolaba Bowl van zoete aardappel, broccoli, linzen, boontjes, aubergine, feta en miso dressing en Oystermushroom Shoarma met een pita broodje en paddo-knoflook saus.

Wat opvalt is dat er op de het menu van Noosa Beach redelijk veel vegan en vegetarische, maar vooral ook gezonde gerechten te vinden zijn.

Review Noosa Beach Zandvoort aan Zee

Kleine side note: uiteindelijk hebben we nog een extra broodje Oystermushroom Shoarma besteld. Dit gerecht is namelijk fantastische en een enorme aanrader.

Review: Noosa Beach Zandvoort aan Zee

Noosa Beach is zeker een aanwinst voor Zandvoort aan Zee. Meteen toen ik binnen kwam voelde ik mij relaxed, dus met die vibe zit het wel goed. Daarbij is het een groot pluspunt dat de menukaart anders is dan dat je gewend bent van de meeste strandtenten in Zandvoort aan Zee (op de lunchkaart vind je bijna geen ‘standaard’ broodjes!). Laatste pluspunt en iets wat ik zelf enorm gaaf vind is dat Kiki op 24-jarige leeftijd een strandtent heeft geopend! Je moet het maar durven, zo in deze tijd!

Kiki Coster eigenaresse Noosa Beach in Zandvoort

Een voordeel, maar ook een nadeel is de ligging. Noosa ligt echt op steenworpafstand van het treinstation Zandvoort aan Zee. Dit is natuurlijk heel fijn qua bereikbaarheid, maar dit betekent ook dat de meeste toeristen bij deze strandafgang naar benden gaan.

Ik moet toegeven dat je van die enorm toestroom van toeristen niet enorm veel merkt op het terrein van Noosa zelf, maar op het strand voor de strandtent vond ik het in het hoogseizoen iets wat te druk. Hierdoor zou ik er eerder voor kiezen om, als je in het hoogseizoen gaat, aan het begin van de avond naar Noosa te gaan om hier te dineren. De dinerkaart is namelijk het proberen meer dan waard!

Bereikbaarheid Noosa Beach

Vanaf Zandvoort station is het nog geen 5 minuten lopen naar Noosa. Tip: wil je meer zien van Zandvoort aan Zee? Huur dan op het station een OV-Fiets. Parkeren in Zandvoort aan Zee kost 2,50 euro per uur.

Noosa is iedere dag geopend van 09:00 tot 00:00 

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.