Dailynonsense
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotel Belmond El Encanto in Santa Barbara

Santa Barbara, ook wel de Amerikaanse Riviera genoemd, en de eerste stop tijdens mijn West Amerika rondreis. Deze stad en de omgeving staat bekend om haar mediterraanse klimaat en heeft gemiddeld zo’n 300 dagen per jaar zon. Hoe lekker is dat?

Na een overnachting dichtbij het vliegveld Los Angeles LAX en een trip van ongeveer 2 uur (kleine stop in Malibu) kwamen we aan bij Belmond El Encanto. Dit Forbes vijf sterren resort biedt gehele ontspanning en enorme luxe tijdens een bezoek aan Santa Barbara. Bij aankomst werden wij vriendelijk ontvangen en voelde ik mij even een klein prinsesje.

Belmond El Encanto in Santa Barbara

De kamers van Belmond El Encanto zijn een soort van kleine luxe bungalows en onze bungalow had een prachtig uitzicht over Santa Barbara. We waren na aankomst erg moe en besloten daarom eerst even te ontspannen aan het zwembad. De temperatuur in Santa Barbara is perfect (niet te warm en niet te koud) waardoor je van allerlei dingen kan ondernemen.

Belmond El Encanto in Santa Barbara

Na een paar uurtjes aan het zwembad was het tijd om Santa Barbara te ontdekken. Santa Barbara en omstreken is een bekend wijngebied en met meer dan 23.000 beplante hectare wijngaarden en 220 wijnhuizen moesten wij hier natuurlijk meer van weten. Vanuit de stad zelf kregen we een uitnodiging om deel te nemen aan de bekende Urban Wine Trail. Dit is een tour die je langst twaalf verschillende “wine tasting rooms” brengt kriskras door Santa Barbara. Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel: West Amerika rondreis: reisroute voor 2 weken + tips.

Belmond El Encanto in Santa Barbara

Naast een zwembad beschikt Belmond El Encanto over een restaurant, spa en wordt er vanuit het hotel ook allerlei activiteiten en ervaringen aangeboden. Iets wat ik niet snel zou vergeten is het fantastische en smaakvolle ontbijt bij Belmond El Encanto. Wentelteefjes, vers rood fruit, smoothie, croissantjes, verse yoghurt, wat was dat smullen!

Belmond El Encanto in Santa Barbara

Ik vond het heerlijk om in het Belmond te verblijven, niet alleen vanwege de service of het uitzicht over de oceaan, maar ook vanwege het verhaal. Als je een beetje bekend bent met de geschiedenis van Hollywood, wil je graag weten dat je door in het Belmond te verblijven in de voetsporen treedt van acteur Clark Gable, actrice Carole Lombard en van de Amerikaanse staatsman Franklin Delano Roosevelt die te gast waren in het luxueuze Belmond El Encanto in Santa Barbara.

Lees ook:  West Amerika rondreis: reisroute voor 2 weken + tips

Santa Barbara ligt op ongeveer 1,5 uur rijden van Los Angeles. Wil je graag die stad en omgeving bezoeken en heb je geen idee waar je precies heen moet? Lees dan ter inspiratie het artikel: Vakantie naar Los Angeles. Dit zijn de bezienswaardigheden en tips!

Heb je vragen na het lezen van dit artikel? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes en of heb je extra tips? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Dit is Chloe!

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Categorieën

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *