Harry Potter Studio Tour in London bezoeken. Dit zijn alle tips!

Een paar weken geleden kreeg ik met de post een schattig koffertje waar een retour ticket naar Groot Brittannië in zat. Groot Brittannië komt tot leven in de zomer en er is dus geen beter moment om dit land juist nu te bezoeken. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Begin juni reisde ik naar New Castle om via Alnwick, Durham, North York Moors National Park en York uiteindelijk in Londen uit te komen. Mijn reis stond geheel in het teken van Harry Potter (a dream come true voor mij als Harry Potter fan!). Ik bezocht diverse Harry Potter filmlocaties in Groot Brittannië, sliep in een Wizard Harry Potter kamer in Londen en bracht een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in Watford. De plek welke 10 jaar lang thuis was van Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Wemel) en Emma Watson (Hermelien Griffel).

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Platform 9.3 Hogwarts Express. Harry Potter in London.

Lees ook: Harry Potter reis door Engeland; een 7-daagse reisroute 

De Warner Bros Harry Potter studio ligt in Watford, op zo’n 32 kilometer vanuit London, en is op diverse manier bereikbaar. Meer hierover weten? Lees dan verder bij het kopje Harry Potter Studio London bereikbaarheid onderaan in het artikel.

Hoeveel kost een kaartje voor de Harry Potter Studio Tour London?

Het is mogelijk om een entreebewijs voor de Harry Potter Studio’s los te kopen of een bus-arrangement (vervoer + entree) aan te schaffen. De prijs voor een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London bedraagt 49,95 pond per persoon (prijs in 2022). Tickets kunnen aan de kassa worden gekocht, maar wegens de enorme drukte is het verstandiger om van te voren online een entreebewijs aan te schaffen.

Boek een bezoek aan de Harry Potter Studio’s London.

Voor mij was er een busarrangement geboekt dus ik stond om half 9 netjes te wachten bij Victoria Coach Station in Londen. Op dit station vertrekken de meeste tourbussen richting de Harry Potter Studio in Watford. De busrit duurt ongeveer een uurtje en bij aankomst krijg je meteen je entreebewijs overhandigd.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen

Wanneer je online een los ticket koopt dan krijg je een exacte starttijd van je tour. Heb je een busarrangement geboekt (zoals ik) dan is dit niet het geval Wij werden rond 09:20 afgezet en moesten om 14:20 weer terug bij de bus zijn. Dit betekent dat je +/- 5 uur de tijd hebt in de Warner Bros Harry Potter Studios.

Let op: voordat je de Harry Potter Studio Tour kan beginnen moet je eerst door de beveiliging heen en dit kan even duren. Eenmaal binnen heb je nog de mogelijkheid om voordat Harry Potter Studio Tour echt begint gebruik te maken van het toilet, je jas op te hangen, wat te drinken of eten en/of een digitale gids aan te schaffen.

De kosten van een digitale gids (je krijgt dan een headphone mee) bedragen 4,95 pond per persoon en bij groepen van meer dan 10 personen betaal je 3,50 pond per persoon.

Waneer is de beste tijd om Harry Potter Studio Tour London te bezoeken?

Mijn advies is om bij binnenkomst meteen bij de Harry Potter Studio Tour naar binnen te gaan. Dit omdat het later op de dag enorm druk wordt (vooral met schoolkinderen) en geloof mij deze groepen wil je echt voor zijn. Je moet namelijk na de entree nog eerst in een rij staan voordat je de echte studio in kan. Het beste kan je de Harry Potter Studio Tour op een doordeweekse dag al vroeg in de ochtend (rond 10:00) bezoeken.

Nadat je jouw entreebewijs hebt laten zien word je via een rij (dit kan even duren als het druk is) in groepen verdeeld om vervolgens de bioscoop in te gaan. Bioscoop? We gingen toch naar de Harry Potter Studio Tour? Ja dat klopt, maar voordat de studio tour begint krijg je eerst nog een korte film te zien waar je welkom wordt geheten door diverse Harry Potter acteurs en JK Rowling herself. Ik vond dit erg leuk om te zien.

Hierna gaat het doek omhoog en verschijnt de bekende deur van de grote zaal; die je vast ook wel kent uit alle Harry Potter films! Ik was zo excited op dit moment!

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. De grote hal vanuit de Harry Potter films

In eerste instantie dacht ik dat je steeds in groepjes overal door heen wordt geleid, maar dit is niet het geval. Nadat je in de de grote zaal bent geweest kun je heel relaxed en vooral in je eigen tijd langs alle filmdecors, props, kostuums en andere film attributen lopen en ze bewonderen.

Lees ook:  North York Moors; de verborgen parel van Noord Engeland.

Hoeveel tijd heb je nodig voor een bezoek aan de Harry Potter studio’s?

Houd er rekening mee dat de Warner Bros Harry Potter studio’s groot zijn. Er is veel te zien en bij sommige filmdecors hangt ook een tv waar een filmpje met meer informatie wordt afgespeeld. Juist die filmpjes vond ik echt als Harry Potter fan enorm interessant. Hierin wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe ze bepaalde filmdecors hebben gebouwd of bepaalde scenes hebben gefilmd.

Als je dit allemaal wilt zien, bekijken en beleven heb je minimaal 3,5 uur nodig in de Harry Potter studio’s. Mijn advies is daarom om meteen bij aankomst naar binnen te gaan zodat je voldoende tijd hebt en niet aan het einde moet haasten (dit is echt zonde).

Wat is er te zien in de Harry Potter studio’s?

De Warner Bros Harry Potter Studio Tour is opgedeeld in twee delen. Tussen het eerste en de tweede gedeelte vind je een restaurant en is er gelegenheid om gebruik te maken van het toilet.

In het eerste gedeelte kun je diverse filmdecors, kostuums en andere attributen bewonderen. Je ziet onder andere de gemeenschappelijke ruimte van Griffoendor, Perkamentus kantoor, de tafel waar de dooddoeners en de heer Voldemort aan zitten in Villa Malfidus, de hut van Hagrid, de bekende deur naar de Geheimen kamer, het mierzoete roze kantoor van Dorothea Omber, lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten en nog heel veel meer.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Slaapkamer Griffoendor, Harry Potter

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Perkamentus kamer, dooddoeners tafel

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. kantoor van Dorothea Omber, lerares Verweer tegen de Zwarte Kunsten

Hierna loop je door het Forbidden Forest naar een nieuwe ruimte (dit is nog steeds voor het restaurant, dus in het eerste gedeelte). Ik heb hier geen foto’s gemaakt, maar dit is vooral leuk als je de Harry Potter studios met kinderen bezoekt. Je hebt door de geluiden en de rook en de licht effecten namelijk echt het idee dat je door het verboden bos loopt.

Platfrom 3/4 en Zweinstein express

Hierna kom je uit bij platform 3/4 en zie je dan eindelijk de Zweinstein express. Je kan zelfs in de Zweinstein express stappen en een foto maken met het wagentje bij de muur van platform 3/4. Op King’s Cross station (in Londen) is het ook mogelijk om een foto te maken bij platform 3/4. Echter staat daar altijd een enorme rij. Hier was dat gelukkig niet het geval!

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Platform 3/4 en Hogwarts Express

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Platform 3/4 en Hogwarts Express Ron Wemel

Wat ik vooral leuk vind is dat ze de scene waar Harry Potter al het snoepgoed in de Zweinstein express koopt voor zijn vrienden (deze scene komt uit Harry Potter en de Steen der Wijzen) laten zien in deze ruimte.

Het huis van de Duffelingen

Net na het restaurant begint het tweede gedeelte met de buiten film locaties. Hier staat onder andere het huis waar Harry Potter opgroeide. Het is ook mogelijk om naar binnen te gaan in het huis van de Duffelingen aan de Privet Drive. Daarnaast vind je hier ook de paarse collectebus, die Harry in het derde jaar vanaf Privet Drive naar de Lekker Ketel bracht.

Hierna vervolgt de route naar binnen waar het tweede gedeelte begint. In dit gedeelte kom je te weten hoe de magische wezels in de Harry Potter films tot stand zijn gekomen. Je ziet onder andere de maskers van de goblins en leert hoe Dobby kan bewegen in alle films.

Visual en special effects uit de Harry Potter films

Tijdens de Harry potter studio tour kom je ook te weten hoe bepaalde scene’s door middel van visual effects zijn opgenomen. Ik vond dit echt heel erg interessant om te zien. Hieronder zie hoe ze door middel van een groene achtergrond een scene opnamen (rechter scherm). Ze filmden vervolgens op een locatie ergens in Groot Brittannië het buitenbeeld. Hierna verplaatsten ze het groene scherm met de computer voor het gefilmde buitenbeeld in Groot Brittannië. Het is natuurlijk wel een beetje jammer om er achter te komen dat het dus niet allemaal zo magisch is, zoals we misschien wel dachten toen we klein waren.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Visual en special effects uit de Harry Potter films

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Visual en special effects uit de Harry Potter films

Het is ook mogelijk om tijdens een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London zelf zo’n visual effect foto te maken. Je kan onder andere foto’s maken op een bezemsteel, maar ook in een coupe van de Zweinstein express. De kosten hiervan zijn 14 pond per foto.  Je kan ook een video laten opnemen op een bezemsteel terwijl je meedoet met een zwerfbal toernooi. Dit kost 20 pond per video.

Lees ook:  Uniek overnachten in een Harry Potter kamer in London.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Privet Drive, Het huis van de Duffelingen.

Maar er is meer. Je kan je tijdens je bezoek aan de Harry Potter Studio Tour even een tovenaar voelen tijdens een toverles (gratis). Dit is natuurlijk vooral heel erg leuk voor kinderen.

Gringotts Wizarding Bank

Sinds april 2019 is de Gringotts Wizarding Bank (de Goudgrijp) in de Harry Potter Studios geopend. Dit is de nieuwste attractie en echt een aanwinst. De Gringotts Wizarding Bank is prachtig gemaakt en als je er door heen loopt heb je echt even zo’n wauw momentje. Alles lijkt levensecht.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Nieuwste attractie Gringotts Wizarding Bank

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Nieuwste attractie Gringotts Wizarding Bank

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Nieuwste attractie Gringotts Wizarding Bank

Na de Gringotts Wizarding Bank kom je uit op de Diagon Alley. Dit is tevens de laatste filmset van de Harry Potter Studio Tour. Hierna loop je de merchandise shop in, waar je als Harry Potter fan je hart kan ophalen. Je kan het zo gek niet bedenken, maar alles is te koop.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Nieuwste attractie Gringotts Wizarding Bank

Een leuk weetje; er worden ongeveer 1000 toverstaffen a 32 pond per dag verkocht.

Eten en drinken tijdens de Harry Potter Studio Tour

In de Harry Potter Studios is er genoeg te vinden wat betreft eten en drinken. Aan het begin bij de entree is een Starbucks en een restaurant. Daarnaast is er tussen het eerste en tweede gedeelte een restaurant waar je salades, wraps, burgers, frietjes en sandwiches kan kopen. Je mag niet eten en drinken tijdens de Harry Potter Studio Tour.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Eten en drinken

Maar, vergeet een ding niet. Je kan de Harry Potter Studio Tour natuurlijk niet verlaten zonder butterbeer te hebben geproefd. Ik was ergens een beetje sceptisch, maar het drankje is echt zo gemaakt als in de film.

bezoek aan de Harry Potter Studio Tour in London. Dit de beste tips voor een dagtrip vanuit Londen. Eten en drinken. Butterbeer drinken

Het proeft zoet en het schuim (wat eigenlijk slagroom is) bubbelt echt zoals in alle films.

Bereikbaarheid Harry Potter Studios London.

De Harry Potter Studio Tour is bereikbaar met de auto, per trein of per tourbus. Het dichtstbijzijnde vliegveld is London Luton (17 miles) gevolgd door London Heathrow (23 miles), London Stansted (47 miles) en London Gatwick (58 miles). Parkeren bij de Harry Potter Studios is gratis (mits je een geldig entreebewijs hebt).

Met de trein vanuit Londen

Heb je geen auto tot je beschikking dan kan je per trein vanuit London naar de Harry Potter studios reizen. De trein vertrekt vanaf London Easton station naar Watford Junction. Deze reis duurt ongeveer 20 minuten (en je kan hiervoor je Oyster card gebruiken). Vervolgens kun je vanaf hier met een shuttle bus naar de Harry Potter Studios afreizen. De kosten van deze rit bedragen 2,50 pond per persoon (cash only) en de rit duurt ongeveer 15 minuten.

Met een tourbus vanuit Londen

Het is ook mogelijk om van te voren een Harry Potter studio arragement tour te boeken. Deze bussen vertrekken vanaf Victoria Coach station in Londen en brengen je direct naar de Harry Potter studio in Watford. Boek je een vroege bus dan ben je echt als eerste binnen en dit is ideaal.  De kosten van zo’n package deal liggen rond de 98 pond per persoon.

Tip: Via deze website vindt de beste aanbiedingen!

Mijn mening over een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour

Een ding is zeker een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour is een must-do voor een Harry Potter fan. Een entreebewijs voor de Harry Potter Studios is niet heel goedkoop, maar je krijgt er wel heel veel voor terug. Het allerleukste is natuurlijk om een overnachting in een Harry Potter kamer te combineren met een bezoek aan de Harry Potter Studio Tour. Dit hotel ligt om de hoek van Victoria Coach station waar de meeste tourbussen naar de studio vertrekken. Ideaal dus!

Vragen? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Lees hier meer over een vakantie naar Engeland

Chloë Sterk

Chloe (34) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt enorm van reizen en wil op een gegeven moment naar Spanje verhuizen. Op dit moment woont ze nog in een knusse studio in Amsterdam en probeert daar een gezonde balans in de welbekende rat race te vinden.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.