Lunchen bij Barrio Alto Nijmegen

Bairro Alto eigenaresse Marleen de Kort
Bairro Alto Nijmegen
lunch bij Bairro Alto Nijmegen
Free water at Bairro Alto Nijmegen
Bairro Alto Nijmegen
Coffee art latte bij Bairro Alto Nijmegen
Samen met Anneloes bij Bairro Alto Nijmegen
Cake at Bairro Alto Nijmegen
fresh mint tea and cake at Bairro Alto Nijmegen
Bairro Alto Nijmegen

Na diverse hotspot posts in Amsterdam is het vandaag weer eens tijd voor een hotspot in Nijmegen. Ik ben geboren in Nijmegen en het is natuurlijk altijd leuk om net dat ene plekje waar je heerlijk kan zitten met jullie te delen. Heb ik nou eigenlijk een favoriete plek in Nijmegen? Ik moet eerlijk toegeven dat ik meerdere favorieten plekjes heb om heen te gaan. Voor zakelijke meetings ga ik natuurlijk ergens anders zitten dan wanneer ik gezellig koffie ga drinken met vriendinnen. Maar toch heel stiekem heb ik een favoriete plek. Dit werd bevestigd toen ik vorige winter iedere keer na het outfit foto’s maken ergens anders met mijn vader (hij is de man achter mijn outfit foto’s) even op ging warmen. We hopte van lunch tent naar lunch tent en creëerde onbewust onze mening. Dan keek hij mij aan en zei hij “dat andere tentje had toch betere broodjes dan hier”. Zo hopte we wat af, maar ik schreef hier nooit over. Nu mijn blog steeds persoonlijker wordt besluit ik er toch eens aandacht aan te besteden.

Waar toeristen en outsiders als horde bijen neerstrijken op een van de terrassen op de Grote Markt loop ik liever nog even wat verder. Daar net om de hoek voorbij het leuke vintage winkeltje Porch People popt opeens het lekkerste lunch tentje van Nijmegen, Bairro Alto, op. Drie jaar geleden richtte toenmalig model Marleen de Kort Bairro Alto op. De naam Bairro Alto ook wel hoog gelegen wijk is gelijk aan die van de meest gezellige wijk van Lissabon. Ik weet nog goed dat ze haar modellen carriere aan de wilgen hing en vol enthousiasme koos voor deze zaak. Om eerlijk te zijn was ik altijd diegene die zei: “maar Marleen, je bent zo mooi lang en je hebt de perfecte maten voor een modellen bestaan.” Toch volgde Marleen haar hart en dat resulteerde in Bairro Alto.

Vorige week hopte ik weer even langs voor een heerlijk broodje gegrilde groenten met humus en geitenkaas. Inmiddels heeft het lunch- krijtbord achter in de zaak plaats gemaakt voor een super groot raam. Hierdoor valt er opeens meer natuurlijk licht naar binnen en is het nu ook aangenaam vertoeven in de zomer. Daarnaast valt mij op dat er een terras buiten staat. “Wauw, Marleen een terras geweldig.” Marleen straalt, “ja goed he, maar je kan nog steeds heerlijk picknicken op het gazon”. Naast de verrukkelijke  broodjes staat deze zaak bekend om zijn koffie. Vorig jaar won Marleen het Brabants Latte Art kampioenschap en zet hiermee de koffie art in Nijmegen op de kaart.

Na ons broodje delen we nog snel even een kokos bananen cake wat zeker een aanrader is. We genieten en ik ben blij dat ik weer even langs het leukste zaakje van Nijmegen ben gehopt. Ondanks dat ik een voor liefde heb voor Amsterdam zou ik dit stukje Nijmegen nooit willen missen.

Bairro Alto Kannenmarkt 6 Nijmegen

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP