Dit zijn mijn vijf grootste irritaties tijdens de feestdagen

Ik kan echt genieten van de maand december. Ik houd ervan om lekker te ‘cocoonen’. Op een regenachtige en koude zondagmiddag kruip ik dan met een warme chocomel met slagroom op de bank. Maar december is ook de maand van kerstmis. En of dat nou altijd even leuk is? Begrijp mij niet verkeerd er zijn genoeg dingen die ik leuk vind aan kerst. De kerstboom versieren, het huis vol met gezellige kaarsjes, een warme chocomel drinken op één van de vele kerstmarkten en vooral veel gezelligheid met vrienden en familie.

Maar hey, er zijn ook een paar dingen waar ik mijzelf aan kan irriteren tijdens de feestdagen, en die deel ik graag (op een sarcastische manier) met jullie. Daar komen ze. Laat je mij weten of het herkenbaar is?

Dit zijn mijn 5 grootste irritaties tijdens de feestdagen

‘All I want for Christmaaaaasss….”
Al vanaf begin december komt ze weer door je radio geknald; mijn grote vriendin Maria Carey. Dit nummer kan ik na 2 dagen al niet meer aanhoren. En wat dacht je van het nummer ‘Driving home for Christmas’? Echt hoor, dat nummer kan ik al helemaal niet meer aanhoren. Het is gezellig die kerstmuziek, maar ik ben blij als er af en toe ook even een ‘normaal’ nummer gedraaid wordt op de radio. En juist die nummers, die zing ík dan weer super hard mee. Want all I want for christmas…. Is minder kerstmuziek op de radio. Mijn dank is groot.

Een rustig dagje shoppen is onmogelijk geworden
Ik woon 5 minuten fietsen van de stad en ben daar dan ook regelmatig te vinden. Lekker lunchen met vriendinnen, een koffietje doen of even shoppen. Daar kan ik enorm van genieten. In december is dat opeens niet meer zo ‘gezellig’. Ik kan echt chagrijnig worden van die overvolle straten. Mensen rennen door de stad, omdat ze zoveel mogelijk cadeautjes moeten scoren en de leukste kerstoutfit willen vinden. Er staan dikke rijen bij de kassa’s. Iets passen hoef je ook niet te proberen want je staat uren in de rij voor de paskamers. Mijn liefde voor shoppen is groot, maar rond de kerst shop ik liever vanaf de bank.

Zeg maar gedag tegen je fitte lifestyle
Het hele jaar doe ik nog enigszins mijn best om in shape te blijven. Ik probeer te letten op wat ik eet, en ga regelmatig sporten. Maar rond de kerst gaat dat dus gruwelijk mis. Ik sport omdat ik van eten houd. Alles vind ik lekker, maar vooral de dingen die meteen naar je heupen gaan. Kerstkransjes, appelbollen en warme chocomel met slagroom. Daarbij heb ik ook nog eens een moeder die ontzettend lekker kan koken. Dus tijdens het kerstdiner eet ik mijzelf dan ook tonnetje rond. Met een foodbaby duik ik dan mijn bed in, en de volgende ochtend heb ik de puf niet om te gaan sporten. Ja ik sport om te kunnen eten, niet omdat ik nu zo’n enorme fitgirl ben. Dus als ik geen zin heb, dan ga ik niet. En tijdens kerst heb ik écht geen zin.  Herkenbaar?

Je moet een compleet nieuwe garderobe aanschaffen.
Meerdere etentjes tijdens kerst betekent ook meerdere outfits. Want een ware fashionista draagt natuurlijk geen twee dagen hetzelfde. Want geef toe, het zijn toch altijd die verwachtingen van mensen. Naast het feit dat ik hier enorme outfitstress van krijg, houd ik ook eigenlijk niet zo van al die glitterjurkjes. Tijdens kerst is het koud en daarom draag ik dan het liefst gewoon een dikke gebreide trui. Eerlijk ik vind het enorm vervelend dat er toch verwacht wordt dat je een mooie outfit aan doet. Laat mij maar gewoon lekker in mijn onesie aanschuiven bij het kerstdiner. Die zit makkelijk en er is genoeg ruimte voor mijn foodbaby.

Last but not least …. De kerstborrel !
Kerstdiners met familie is niet het enige ‘verplichte’ op de kerstagenda. Alle werkgevers organiseren ook de jaarlijkse kerstborrel. Bij het ene bedrijf is dat heel gezellig en bij het andere bedrijf is het een stijf gebeuren. Heb je het geluk dat jullie kerstborrel vaak gezellig is, dan is er altijd wel die ene collega die veel te veel drinkt en lallend om iedereen heen gaat hangen. De volgende dag moet je dan gewoon werken, en dat is dan toch best akward. Maar toch wil je die borrel ook niet missen. Want de volgende dag heeft iedereen het er over, en het is toch wel fijn om daar gezellig over mee te kunnen praten.

Anyway, kerst is een gezellige en knusse tijd en heeft onwijs veel fijne momenten. Maar ik ben echt wel blij als het weer voorbij is en we weer ‘normaal’ mogen doen. Voor nu toedels, ik ga nog even een warme chocomel drinken op een ‘Weihnachtsmarkt’. Ik ben benieuwd naar jullie irritaties tijdens kerstmis. Laat je het weten in een reactie? Tot de volgende keer.

Nicky de Bar
Nicky de Bar

Nicky (30) woont in de mooiste stad van Nederland, Eindhoven, en ja daar is ze enorm trots op. Vroeger wilde ze naar de mode academie, maar uiteindelijk besloot ze om naar de Pabo te gaan en is nu een fulltime juf. Goedgekleed uiteraard, en volgens de laatste trend, want die liefde voor mode is nooit verdwenen. Nicky schrijft ook op haar eigen blog PinkConfetti, waar ze haar liefde voor mode en eten met jullie deelt.

4 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Zo herkenbaar! Ik houdt van de december maand en kerst maar al dat commerciele geleuter er omheen hoeft van mij niet hoor. Ze beginnen vaak al in oktober/november in de winkels en reclames op tv/radio. Niet te vergeten de films en liederen die je ieder jaar een paar keer per dag te horen of zien krijgt. Verschrikkelijk!! Maar verder hou ik wel van kerst. De gezelligheid, het samen zijn met de mensen om wie je geeft.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP