Downtown: Het leukste lunch tentje van Nijmegen

DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7
DOWNTOWN NIJMEGEN HOTSPOT WAAR ETEN IN NIJMEGEN OLYMPUS PEN E-PL7

De honderdste Vierdaagse komt eraan en dat betekend dat ik weer even terug ben in Nijmegen. Wanneer ik terug ben in mijn geboortestad wil ik natuurlijk altijd even de nieuwste spots proberen.  Alweer bijna twee jaar geleden schreef ik over het lunch tentje Barrio Alto welke is gevestigd net achter de Grote Markt in Nijmegen. Voormalig model Marleen de Kort richtte dit op, maar was altijd opzoek naar meer. Jarenlang verzamelde ze inspiratie voor een nieuwe spot en een paar maanden geleden opende ze deze spot. DOWNTOWN is een echte spot waar creatievelingen bijeenkomen om inspiratie te delen, te ontbijten of te lunchen. Waar Barrio Alto pas om 10 uur haar deuren opent kun je bij DOWNTOWN al vanaf half 9 terecht. Op de kaart staan daarom ook echte ontbijt gerechten als Acai bowl, huisgemaakte wafels, gezonde brownies en heerlijke Chai Tea Latte. SMULLEN!

Hier moest ik natuurlijk meer van weten en omdat mijn lieve vriendinnetje Janneke net terug is uit Barcelona besloot ik met haar bij DOWNTOWN te lunchen. Wanneer we binnen komen moeten we even wachten en kunnen daarna meteen aan tafel. Bijna alle gerechten op de kaart zijn gezond en stiekem kan ik niet kiezen (zoveel lekkers!). Doordat ik niet echt heb ontbeten besluit ik te kiezen voor een wrap met kip, paprika en bruine bonen. Janneke daar in tegen heeft minder honger en kiest daarom voor de Acai bowl. De zon schijnt heerlijk naar binnen en door de grote hoeveelheid aan ramen is het lekker licht bij DOWNTOWN. Ik moet toegeven dat er wel weinig tafels zijn, dus wil je lunchen wees dan vroeg of juist laat. Later op de middag (rond een uur of 2) is de spits voorbij en is er voldoende ruimte. Buiten zitten is ook mogelijk, maar daar was het nu helaas een beetje te koud worden.

Na twee koppen Chai Tea Latte en een goede lunch maak ik nog snel even een paar foto’s met mijn Olympus PEN E-PL7 en is het weer tijd om aan het werk te gaan. Ik fotografeer sinds kort mijn hotspots met een nieuwe lens (de 17 MM) en ben erg te spreken over deze lens (later meer hierover). Als we buiten staan komt eigenaresse Marleen ook nog even gedag en dit leggen we natuurlijk vast. Want hey, zoals ik al eerder schreef: ondanks dat ik een voor liefde heb voor Amsterdam zou ik dit stukje Nijmegen nooit willen missen.

DOWNTOWN – Kannenmarkt 16 – Nijmegen

( all pictures made with my Olympus PEN E-PL7 – 17 MM lens)

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP