De zon op je huid is heerlijk, maar pas op!

Ik open mijn gordijnen. De lucht is blauw en de zon staat hoog aan de hemel. Ik open de deur van mijn kamer naar buiten. De warmte valt als een deken op mijn lichaam. Wat is het toch heerlijk om de winterzon in Gambia op te zoeken. Snel trek ik mijn bikini aan, ren naar het strand, bestel een verse kokosnoot en plof neer op een van de strandbedden. Dit gaat een paar fantastische dagen worden. 

Gambia Ocean Beach Hotel Cape Point De zon op je huid is heerlijk, maar pas op! Aruba Aloe

Laten we eerlijk wezen. Niks kan een mens zo goed doen als de zon. “Ik heb even Vitamine D nodig” is een uitspraak die ik meerdere malen voor hoor komen in ons Nederlandse kikkerlandje. De kou, de regen, de donkere dagen, soms hebben we hier helemaal geen zin in. Niks fijner is het dan om gewoon even een weekje richting de zon te gaan.  Ik ben een zonaanbidder en als de zon schijnt zit ik buiten. Heerlijk vind ik het. Maar pas op met teveel zon. Je kan nog zo lekker genieten van de warmte, maar voordat je het weet is je neus zo rood als een tomaat of is je rug zo verbrand dat je er in de avond niet meer op kan slapen.

Verbranding verhoogt de kans op huidkanker

Naast dat dit alles behalve prettig is, verhoogt verbranding ook de kans op huidkanker. Pas hier dus mee op en smeer je regelmatig in. En vooral tijdens zo’n winterzon vakantie moet je extra oppassen. In de winter is je huid niet meer gewend aan de zon en is  de kans op verbranding groter. Goede bescherming van de huid is daarom belangrijk.

Gambia Ocean Beach Hotel Cape Point De zon op je huid is heerlijk, maar pas op! Aruba Aloe

Een tijdje geleden maakte ik kennis met Aruba Aloë. Ik probeerde diverse crèmes tijdens mijn reis naar India en ontdekte zo ook de zonproducten van dit merk. Een van de pluspunten van Aruba Aloë vind ik is dat zij ook al hun producten in “travelsize” aanbieden. Reis je alleen met handbagage dan kun je dus gewoon je favoriete crèmes mee op reis nemen. Ideaal!

Smeren met SPF30 betekent niet dat je niet meer bruin wordt

De suncreams van Aruba Aloe zijn verkrijgbaar met SPF8, SPF15, SPF30 en SPF50. Voor na het zonnen is er een aftersun en een extra cooling lotion (voor als je toch verbrand bent). Tijdens deze reis nam ik een kleine suncream SFP 30 mee. Dit vooral omdat ik maar een paar dagen echt op het strand lig (ik heb dan dus genoeg aan een kleine verpakking).

Alle producten van Aruba Aloe bevatten Aloë vera en dat heel erg fijn. Aloë vera heeft namelijk naast de hydraterende werking ook nog als voordeel dat het dode huidcellen afbreekt, littekens kan verminderen en zorgt voor reukvermindering van muggenbulten.

Nu ben ik natuurlijk enorm benieuwd of jij jezelf altijd goed insmeert op vakantie? Oh en heb je na deze foto’s ook zin om op reis te gaan? Laat je dan inspireren door alle geschreven reisverhalen. En als je nog op reis gaat dan wens ik je bij deze een hele fijne vakantie.

Gambia Ocean Beach Hotel Cape Point De zon op je huid is heerlijk, maar pas op! Aruba Aloe

Deze post is geschreven in samenwerking met Aruba Aloe 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (29) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze is single, houdt van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh en ze wil binnenkort gaan verhuizen, waarheen weet ze nog niet.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP