Zomer skiën Hintertuxer Gletscher: 23 feiten en tips!

Zomer skiën op een gletsjer stond al lang op mijn bucketlist, maar ergens kwam het er nooit van. Wie mij kent weet dat skiën iets magisch voor mij heeft en dat je mij altijd wakker kan maken voor een ski-tripje.

Afgelopen winter stond ik al vroeg in het seizoen op de latten. In december tourde ik een weekje door de Oostenrijkse Alpen en bezocht ik Sankt Anton, Ischgl en Warth. Hierna ontdekte ik het hippe skigebied Åre in Zweden, ging ik op wintersport in Noorwegen en begin februari was ik een lang weekend skien in Saalbach-Hinterglemm

Alsof het nog niet genoeg stonden er nog twee ski-tripjes op de planning, maar die werden helaas door de welbekende omstandigheden gecanceld. Door deze omstandigheden eindigde het skiseizoen sneller dan verwacht en had ik het idee dat ik pas 6 maanden later weer op de latten zou staan. Maar niets was minder waar, een kleine drie maanden later was het weer feest! Ik ging namelijk een dagje zomer skiën op de Hintertuxer Gletscher in Oostenrijk.

Zomer skiën op de Hintertuxer- piste mogelijkheden

Heb jij nou ook zin om een dagje of weekendje te gaan zomer skiën op de Hintertuxer Gletscher? Maar heb je geen idee wat je kan verwachten? Geen paniek, hieronder heb ik een aantal handige tips en feitjes voor je op een rijtje gezet.

 • In Oostenrijk zijn er negen ski-gebieden met een gletsjer waar je gedurende het zomerseizoen een bepaalde periode kan skiën. De Hintertuxer Gletscher is de enige gletsjer in Oostenrijk waar je het hele jaar door kan zomer skiën, dus 365 dagen ski plezier. 
 • Het skigebied Hintertuxer heeft drie bergtoppen; Gefrorene Wand (3250 meter), Olperer (3476 meter) en Grosser Kaserer (3268 meter). 
 • Het hoogst bereikbare punt van de Hintertuxer Gletscher ligt op 3250 meter hoogte.

Skigebied Hintertuxer Gletscher

 • De Hintertuxer Gletscher heeft in de zomer ongeveer 20km aan ski-piste is daarmee de grootste gletsjer van Europa (de Stubai gletsjer is groter, alleen is deze niet het hele jaar geopend). 
skigebied hintertuxer gletsjer zomer skien
 • Om de gletsjer, dus het zomer skigebied van de Hintertux te bereiken dien je eerst met drie gondels naar boven te gaan. Houd er rekening mee dat dit ongeveer 20 a 30 minuten (bij drukte) tijd in beslag neemt.
 • De Hintertuxer Gletscher is van 08:15 tot 16:00 geopend. Gletsjerbus 3 (deze lift moet je nemen om het dal van Hintertux te bereiken) gaat voor het laatst om 15:00 naar beneden. 
Lees ook:  Seefeld in Tirol; culinair wintersport gebied in Oostenrijk
 • De skipas prijs voor een volle dag zomer skiën op de Hintertuxer Gletscher is 47 euro. Het is ook mogelijk om een ski-pas te kopen vanaf 11:00 en 11:45, je betaalt dan iets minder.
Skipas prijs voor zomer skien op de Hintertuxer Gletsjer
 • In het dal van Hintertux zit Sport Nenner waar je ski materiaal kan huren. Dagverhuur kost ongeveer 40 euro per persoon.

Hintertux zomerski

 • Wij gingen zomer skiën op de Hintertuxer Gletscher in juli en over het algemeen troffen wij veel ski-teams die de gletsjer in de zomer gebruiken om te trainen voor het winterseizoen.  
Hintertuxer Gletscher ski teams
 • Houd er rekening mee dat sommige pistes door ski-teams kunnen worden afgesloten om te trainen. 
 • Wanneer je uitstapt uit de Gletsjerbus 3 ski je het ski-gebied in. Vanuit hier kun je richting Grosser Kaserer skien. Hier vind twee sleepliften met verschillende piste mogelijkheden (rode en blauwe afdalingen). 
 • Houd er rekening mee dat deze alle sleepliften op de gletsjer om 13:30 sluiten. Dit bekent dat je eigenlijk maar van 08:15 tot 13:30 kan skien! Kom dus VROEG als ultiem wilt genieten van het zomer skien in Oostenrijk!

Sneeuwzekerheid

 • Het skigebied Hintertuxer Gletscher is zeer sneeuwzeker en gemiddeld ligt er in de zomermaanden nog zo’n 2,5 a 3 meter sneeuw. 
 • De weersomstandigheden op de gletsjer zijn heel divers. Het kan sneeuwen, de zon kan schijnen, maar het kan ook regenen. 
 • In de ochtend zijn de piste omstandigheden op de gletsjer prima, maar als dan even de zon op de gletsjer schijnt en of het warmer wordt kan de sneeuw papperig worden. Daarom raad ik je aan om vroeg in de ochtend naar Hintertux te vertrekken en de eerste lift meteen naar boven te pakken.

Eten en drinken

 • In de zomer is het restaurant Tuxer Fernerhaus op de piste geopend voor lunch. Dit restaurant ligt onderaan de rode piste nr3. Daarnaast is de Sommerbergalm onder aan Gletsjerbus 2 ook geopend voor lunch (let op: voor dit restaurant dien je de lift te pakken, je kan hier in de zomer niet heen skiën). 
eten en drinken op de Hintertuxer gletsjer in de zomer restaurant Tuxer Fernerhaus
 • Onder in het dal, in het dorpje Hintertux zijn hotels en alle restaurants geopend.
 • Qua apres-ski is er in de zomermaanden weinig te beleven. Het is nog altijd wel mogelijk om na de lunch een biertje te gaan drinken bij de Hohenhaus Tenne.
Lees ook:  De vijf kleding tips tegen extreme kou op wintersport
Adres ski Hintertuxer gletsjer in de zomer Hohenhaus Tenne

Bereikbaarheid

 • De Hintertuxer Gletscher ligt in het Tiroolse skigebied Zillertal op 962km afstand van Utrecht.
 • De Hintertux gletsjer is te bereiken vanaf het dorpje Hintertux. Je kan dit dorpje bereiken per auto en bus. 
 • Bij het talstation in Hintertux zijn zowel een parkeergarage als een buitenparkeerplaats aanwezig. Parkeren bij de Hintertux gletsjer is gratis. 
parkeren bij de Hintertuxer gletsjer - gratis parkeren

Zomer skiën praktische tips:

Ben je van plan om een dagje te gaan zomer skiën? Dan heb ik ook nog een aantal praktische tips:

 • Vergeet niet je ski-kleding ( + ski bril) mee te nemen op reis. Ondanks dat de temperaturen aangenaam kunnen zijn in het dal, kan het op de piste waaien en of koud zijn. Daarnaast beschermt ski kleding je niet alleen tegen bepaalde weer-omstandigheden, maar ook tegen blessure als je een val maakt.
 • Smeer je altijd in met sunblock als je gaat skiën. De zon is super sterk op grote hoogte en door de weerkaatsing in de sneeuw.
Zomer skiën op de Hintertuxer- piste mogelijkheden

Zomer skiën op de Hintertuxer: mijn ervaring

Je bent na alle feitjes en tips te hebben gelezen waarschijnlijk ook benieuwd naar mijn ervaring; want wat vind ik er nou van? Laat ik beginnen met het feit dat ik echt een super leuke dag heb gehad en dat het zomer skien op een gletsjer een ervaring opzicht is.

Helaas hadden wij een beetje pech met het weer en werd daarom de sneeuw snel papperig. Daarnaast moesten we in de ochtend nog ski’s huren waardoor we ook tijd hadden verloren. Mijn advies is dus ook zeker om vroeg naar de gletsjer te gaan om alles uit je skidag te halen. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen doen door een dag van te voren al je ski’s te huren en te overnachten in Hintertux.

Zie je fouten in dit artikel of mis ik nog handige tips? Dan hoor ik dat uiteraard graag! Als je ergens vragen over hebt kun je hieronder een berichtje achterlaten. En voor nu, heel veel ski plezier! 

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.