Zoet met zout: pindakaas bacon cookies

pindakaas bacon cookies Mister Kitchen

Als er als bak- en pindakaaslover plotseling een meter pindakaas bij je op de stoep staat dan kan het natuurlijk niet anders dan dat daar wat lekkers van gebakken gaat worden! Dankzij de mannen van Mister Kitchen heb ik opeens 7 nieuwe smaken pindakaas in mijn bezit en daarmee ook een flinke dosis inspiratie voor nieuwe baksels.

Deze pindakaas bacon koekjes mogen misschien wat vreemd lijken, ze smaken heerlijk

Deze wat aparte koekjes zijn mijn eerste creatie met de pindakaas. Ik moet zelf toegeven dat ik fan ben, ook al is het misschien een beetje gek om jezelf credits te geven. Hoe dan ook: deze pindakaas bacon koekjes lijken misschien vreemd, ze smaken heerlijk. De combinatie van zoet en zout is hipper dan ooit en dat bracht mij op het idee voor deze vernieuwde versie van de welbekende zandkoekjes. Nieuwsgierig geworden? Ik zou zeggen: hup de keuken in!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram bloem
  • 100 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 125 gram boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 eetlepels Mister Kitchen cranberry kaneel pindakaas
  • 250 gram biologische spekreepjes

Kookspullen:

  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Deegroller
  • Koekjesvormpjes of een klein glaasje
  • Bakplaat met bakpapier

pindakaas bacon cookies Mister Kitchen

Het recept

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm een klein beetje olie in de koekenpan en bak daarin de spekreepjes tot ze licht krokant zijn. Bak ze niet helemaal uit, want in de oven garen ze natuurlijk ook nog verder. Haal de pan van het vuur, giet het vet zoveel mogelijk af en laat de spekjes wat afkoelen.

Stap 2: Snijd de boter in stukken en doe in de beslagkom. Voeg hier de suiker, vanillesuiker, een snufje zout, 1 ei en de 4 eetlepels pindakaas aan toe. Zeef vervolgens de bloem erbij en kneed het geheel met je (schone en gewassen!) handen tot een grote bal deeg.

Stap 3: Bestuif je aanrecht met een klein beetje bloem en rol met de deegroller je deeg hierop uit tot een grote lap van ongeveer 0,5 cm dik. Steek de koekjes uit met de vormpjes of een klein glaasje en leg ze op de met bakpapier bekleedde bakplaat. Herhaal deze stap tot al het deeg op is (of snoep er lekker een beetje van ;-)).

Stap 4: Klop een ei los in een klein schaaltje en bestrijk de koekjes hier licht mee. Dep de spekreepjes met een stuk keukenpapier zoveel mogelijk droog en verdeel daarna de spekjes over de koekjes. Druk ze er lichtjes in, anders vallen ze er af na het bakken.

Stap 5: Bak de koekjes in 15 minuten gaar in het midden van de oven. Laat de koekjes goed afkoelen voor je ze opeet, je verbrandt gemakkelijk je mond aan de spekjes!

pindakaas bacon cookies Mister Kitchen

Heb jij net zo genoten van deze koekjes als ik? Of heb je nog ideeën voor andere pindakaas baksels? Laat het me hieronder weten in een reactie, ik ben erg benieuwd wat jullie er van vinden! Tot de volgende keer.

Suzanne Cuomo
Suzanne Cuomo

Suzanne (28) is grafisch vormgever, heeft drie katten en is getrouwd met haar grote liefde Mike. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor bakken, haar eigen blog www.aangekoekt.nl en een kleine crush op de rockband Good Charlotte.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP