Zo maak je een snelle paprika courgettesoep

 paprika courgettesoep

Met de herfst in aantocht is het tijd om langzaamaan weer andere maaltijden te gaan eten. Een soep is daar een goed voorbeeld van, veel te warm voor tijdens het zomerweer maar heerlijk als het kouder is. Soepen zijn ook nog eens een makkelijke manier om veel gezonde vitaminen binnen te krijgen door alle groenten die erin zitten.

Soepen zijn een makkelijke manier om veel gezonde vitaminen binnen te krijgen

Ik heb het natuurlijk niet over de soepen in zakken die in elke supermarkt te koop zijn. Op elke verpakking staat: ‘boordevol groenten!’, terwijl er in de werkelijkheid barweinig verse groenten in terug te vinden zijn. Door zelf je soepen vers te maken bepaal jij niet alleen welke groenten er in gaan, maar ook hoeveel. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een pap paprika courgettesoeprika-courgette soep, super simpel en snel gemaakt!

 

Wat heb je nodig?
– 1 liter water
– 1 kilo rode paprika’s
– 1 grote courgette
– 2 grote uien
– 1 theelepel gehakte knoflook
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1,5 eetlepel kruidenbouillon
– (gedroogde) chilipeper

*De bovenstaande hoeveelheden maken een pan soep voor 4 personen. Als je de ingrediënten verdubbeld kunnen er meer mensen mee eten!

 paprika courgettesoep

Hoe maak je de soep?
Zet een grote kookpan op het vuur en vul deze met 1 liter water, breng aan de kook. Was de paprika’s en courgette onder de kraan goed schoon. Droog alle groenten af. Snijd de paprika’s door midden en verwijder het stammetje en de zaadlijsten. Snijd de halve paprika’s in reepjes en snijd de reepjes vervolgens in blokjes. Verwijder het kroontje van de courgette en snijd hem doormidden en vervolgens in blokjes. Verwijder de schillen van de ui en snijd deze vervolgens in ringen.

Verhit wat olijfolie en de geperste knoflook in een grote hapjespan of wokpan en bak de paprika’s, courgette en uien in vijf minuten op middelhoogvuur gaar. Proef hierna even een stukje paprika, is hij zacht? Dan is hij gaar, zo niet bak ze dan nog even kort door. Haal de pan van het vuur en laat de paprika courgettemix in d de pan met kokend water glijden, pas op voor spetters! Voeg de paprikapoeder, tijm en gehakte chilipeper toe en breng opnieuw aan de kook.

Laat het mengsel zo’n tien minuten garen en haal de pan dan van het vuur. Laat de soep iets afkoelen en blend vervolgens met een staafmixer het mengsel tot een gladde donkerrode soep. Serveer de soep in een kom en sprenkel er nog wat olijfolie overheen. Eet smakelijk!

 paprika courgettesoep

Je ziet het, super snel en super makkelijk zet je een heerlijk gezonde paprikasoep op tafel. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van een aantal voorgemaakte ingrediënten (lees de kruiden en geperste knoflook). Als je tijd hebt om uitgebreid te koken raad ik zeker verse ingrediënten en kruiden aan, heb je dat niet dan is dit een prima alternatief. Laat je me weten of je het recept gaat uitproberen? En of je het lekker vond? Tot de volgende keer!

Yvette Koedam
Yvette Koedam

Yvette (26) is een echte happy girl. Ze viel 30 kilo af en leerde enorm veel over voeding, sport en gezondheid. Ondanks de fithype besloot ze dat geluk het allerbelangrijkste is en je daar geen maat aan kan koppelen. Ze verhuist binnenkort naar Den Haag om daar samen met haar lieve vriend Jordy en twee katten Bean en Indy een nieuw avontuur te beginnen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP