Zo maak je in een uurtje de perfecte brownies

Al vanaf jonge leeftijd hou ik van bakken. Vroeger gezellig samen bakken met mijn mama en later ging ik steeds vaker dingen zelf uitproberen. Maar ieder pondje gaat door het mondje en na jaren lang plezier in het bakken te hebben gehad stond het mij opeens tegen.

Ik was niet meer blij met mijzelf wanneer ik in de spiegel keek en besloot in 2012 te gaan afvallen. Het was een race tegen de kilo’s en calorieën en nee dat maakte mij zeker geen gezelliger mens. Ik was geobsedeerd, kreeg een slechte relatie met eten en wilde steeds meer afvallen. Maar nu, 4 jaar later, kan ik met een gerust hart zeggen, dat ik weer de oude Suus ben. Inmiddels 22 kilo lichter, nog steeds enorm sportief, maar ik geniet weer volop van het bakken.

De perfecte brownies voor bij de koffie

Laten we voor het eerste artikel beginnen met een favorietje. Zelf ben ik dol op chocolade (je kan mij wakker maken voor Tony’s Chocolonely) en alle soorten brownies. De variaties kunnen mij niet gek genoeg, maar een goede basis is hierbij van groot belang!

Want hoe lekker je experiment ook lijkt, als de brownie zelf niet gaar wordt dan kun je het al snel in de prullenbak gooien. Want jij wilt toch ook gewoon perfecte bromnies serveren bij de koffie? Daarom deel ik vandaag met jullie mijn favoriete recept voor de basic brownie, die aan de buitenkant stevig is en aan de binnenkant nog heerlijk smeuïg. Yamm!

Wat heb je nodig? 

  • 250 gram roomboter (ongezouten)
  • 200 gram suiker
  • 130 gram bloem
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • snufje zout

Kookspullen: 

  • Bakvorm
  • Snijplank
  • Steelpannetje
  • Beslagkom

Basisrecept brownies

Stap 1: Verwarm de oven voor op 170°C.  Smelt al roerend au bain marie de suiker en de boter samen met 150 gram chocolade tot een gladde massa.  Zet dit vervolgens opzij en laat het afkoelen naar kamertemperatuur, maar vergeet niet om het nog af en toe door te roeren. Hak ondertussen de rest van de chocolade in stukjes.

Stap 2: Als het boter/chocolade/suikermengsel is afgekoeld tot kamertemperatuur voeg je hier één voor één de eieren aan toe. Roer ondertussen goed door. Zeef daarna de bloem en schep deze er luchtig doorheen. Voeg als laatste de overgebleven stukjes chocolade toe. Giet het beslag in een bakvorm bekleed met bakpapier.

Stap 3: Zet de brownie in de oven en bak hem in ongeveer 40 minuten gaar. De baktijd kan per oven verschillen, dus houd dit in de gaten.

Extra tip van Suzanne: Met een satéprikker kun je gemakkelijk testen of de brownie klaar is. Laat de brownie goed afkoelen voordat je hem in stukken snijdt, het midden hoort dus nog wat smeuïg te zijn!

Volgende keer ga ik een taart bakken, maar ik laat jullie nog even in spanning wat voor een smaak ik heb gekozen. Ik ben wel enorm benieuwd naar jouw favorietje. Laat je mij hieronder weten in de reacties welke taart of cake jij het liefst naar binnen snoept? Ik ben benieuwd!

Suzanne Cuomo
Suzanne Cuomo

Suzanne (28) is grafisch vormgever, heeft drie katten en is getrouwd met haar grote liefde Mike. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor bakken, haar eigen blog www.aangekoekt.nl en een kleine crush op de rockband Good Charlotte.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP