Zo is het om te slapen in een Tibetaans klooster in India

Het is 05:15, ik trek mijn warme kleding aan en strik de veters van mijn Timberland schoenen. De koude douche sla ik dit keer over, omdat het vreselijk koud is in de bergen van Dirang. Als ik buiten ben loop ik snel richting het klooster waar de monniken al bezig zijn met hun eerste ceremonie. Aangekomen bij het klooster zie ik mijn groepsgenoot uit Rajasthan al druk foto’s maken. “This is so awesome”. Zijn enthousiaste blik, zijn overdreven harige muts en grote lach op zijn gezicht maken mij meteen vrolijk. Dit is inderdaad pretty awesome. Tijd om naar binnen te gaan en voor het eerst in mijn leven een monniken gebed bij te wonen.

Slapen in een klooster hoog in de bergen van Arunachal Pradesh India. Hoe is dat nou echt? Laten we beginnen met het feit dat je geen boeddhist hoeft te zijn om hier te overnachten, iedereen is welkom.

 Thupsung Dhargye Ling Arunachal Pradesh India

Tijdens de tweede nacht in Arunachal Pradesh overnachtte ik in Thupsung Dhargye Ling, een klooster in het Himalaya dorp Dirang. Meteen bij aankomst werden we enorm hartelijk binnen gehaald, werd er gekookt voor ons en kregen we warme Chai (thee in Hindi). Het klooster is naast een tempel ook een instituut voor Tibetaanse boeddhisme. Dit omdat deze regio tot 1959 bij Tibet hoorde. Een ander leuk feitje: afgelopen jaar bracht de Dalai Lama een bezoek aan dit klooster. Wat een enorm grote eer is, in het boeddhisme.

 Thupsung Dhargye Ling Arunachal Pradesh India

 Thupsung Dhargye Ling Arunachal Pradesh India

 Thupsung Dhargye Ling Arunachal Pradesh India

Voor 1500 Indian roepies (omgerekend ongeveer 20 euro) boek je een twee-persoonskamer. Verwacht niet teveel luxe en ga vooral voor de ervaring hierheen. Want zeg nou zelf, hoe gaaf is het om s’morgens wakker te worden en het eerste gebed van de monniken bij te wonen?

Foto’s zeggen dit keer echt meer dan woorden. Voor mij was slapen in een klooster in de bergen van Noord-Oost India echt een unieke ervaring. Zou jij willen slapen in een klooster en/of zou je India een keer willen bezoeken? Laat het weten hieronder in de reacties.

 Thupsung Dhargye Ling Arunachal Pradesh India

 Thupsung Dhargye Ling Arunachal Pradesh India

Lees hier al mijn artikelen over India 

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

6 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hallo,

  Ja ik geloof echt dat ik dit ook nog mag gaan doen. Al een paar jaar lang word ik voor zonsopgang wakker. Soms weet ik dat ik de berg op mag, voor een wandeling en ik word verwacht dan zie ik mag ik de zonsopgang bekijken en een ontmoeting met een ree buizerd Koekkoek vonkje hebben, horen zien beleven. Heb zelfs gedroomd over de monnik. En het voelt bijna als een roeping om hier naartoe te gaan. Ik zou niets liever willen.

   1. Graag gedaan Chloë, hor ben jij gaan reizen? En wat was jou inspiratie motivatie om naar India te gaan? En helemaal om een mooi klooster te bezoeken? Ben erg benieuwd.

    Hartelijke groet,
    Kristel

  1. Hey, bedankt voor deze post.
   Ik vroeg me af of je tips/adviezen hebt om een reis te starten naar India om fast boedhisme voor enkele weken te leren? Waar zou ik beginner?

   Groetjes,

   Robin

 2. Zo prachtig verhaal!!

  Heel het coronaverhaal heeft mij zo aan het nadenken gezet… ik voel mij niet thuis in dit huidig systeem en ik ben opzoek naar innerlijke rust.

  Ik zou heel graag voor een maand in een klooster leven. Heb je enkele tips/ adviezen?

  Dankjewel