Zo draag je een bandana, de haartrend voor 2020

De mensen die mij volgen of wel eens een bezoekje hebben gebracht aan mijn Instagram kan het niet ontgaan zijn dat ik fan ben van bandana’s. Voor diegene die mij niet kennen. Hoi, ik ben Pip, en dol op bandana’s.

Het liefst wikkel ik elke dag een sjaaltje rond mijn hoofd en ik heb inmiddels een aardige collectie aan prints en kleuren verzameld. Voor mij is het knopen van een sjaaltje begonnen met de groeiende irritatie aan mijn omhoogvliegende pony tijdens het fietsen. Een fashionable en functionele oplossing dacht ik zo. De geschiedenis van dit stukje stof is mij eerder ontgaan, maar voor DailyNonsense.nl dook ik nieuwsgierig in de oorsprong van deze haartrend en, eerlijk is eerlijk ik ben nu nog meer team bandana.

De bandana in de jaren 90

Sinds lange tijd maakt de bandana al deel uit van verschillende subgroepen. Herinner je je A$AP Rocky’s gele variant nog? Een iconisch hiphop beeld. Of heb je ooit gehoord van de Hanky code? Deze code, ook wel de bandana code genoemd, werd voornamelijk gebruikt in de jaren zeventig door homoseksuele mannen om hun geaardheid te tonen. 

In de nineties maakte het hoofddoekje zijn entree in het modebeeld, de bandana werd hip en trendy. Sterren als Beyoncé en Christina Aguilera gooiden hun bandana vol met diamanten en combineerden het met een cropped top en een mini broekje.

Christina Aguilera bandana trend

Het doekje werd zo in een klap een cultaccessoire in de popwereld. Het is geen hogere wiskunde; vouwen in een driehoek en losjes om je hoofd binden. Done!

Gezien bij de shows van Vivienne Westwood en Dior

Het lapje stof is ook een symbool van verzet. Iets wat in onze huidige situatie relevanter is dan ooit. Een culturele referentie die het protest voor gelijkheid extra ondersteunt. Ontwerpers als Vivienne Westwood en Maria Grazia Chiuri (Dior) gebruiken de bandana’s regelmatig in hun shows. Beide designers zijn niet vies van het maken van een politiek statement en de bandana mag dus zeker niet ontbreken. 

Nu snap ik dat je denkt, leuk die bandana, die haartrend voor 2020, maar hoe ga ik zo’n doekje nou omdoen? Ik begrijp je en daarom deel ik met jullie mijn drie favorieten manieren om een bandana te dragen. Simpel, stijlvol en stiekem een beetje hip.

Geïnspireerd geraakt en wil je een bandana aanschaffen? Mijn ultieme tip is NA-KD, die webshop die je vast wel kent. Ken je hem nog niet? Check deze fijne webshop dan sowieso!

Zie je fouten in dit artikel of mis ik nog handige dag hike tips? Dan hoor ik dat uiteraard graag! Als je ergens vragen over hebt kun je hieronder een berichtje achterlaten. Voor nu heel veel shop en bandana plezier!

Pip Peters
Pip Peters

Een hoofd vol krullen en een hart voor mode. Als Fashion Editor/ stylist woont Pip Peters (21) al een paar jaar in onze prachtige hoofdstad. Ze liep onder andere stage bij Danie Bles en werkte als Fashion Editor bij Grazia. Haar droom? Carriére maken in New York. Dream big, right? Met haar bakfiets sjeest ze van hot naar her en geen avontuur is te gek. Voor DailyNonsense.nl neemt Pip je mee achter de schermen van de mode industrie en vertelt ze je alles wat je wilt en moet weten op het gebied van fashion. Are you ready?

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP