Het Zalmhuis: de beste zalm en sushi van Rotterdam

Net buiten de drukte van Rotterdam, aan de voet van de Van Brienenoordbrug vind je het volledig gerenoveerde en zeer verrassende Zalmhuis. Wat een plaatje, zowel vanbinnen als vanbuiten. De ruime entree en het trappenhuis naar het restaurant zijn alleen al een hele belevenis. Mijn enthousiasme en nieuwsgierigheid naar deze prachtige locatie wordt steeds groter.

Het Zalmhuis Rotterdam review

De naam zegt het al, maar wanneer ik tijdens mijn vintage weekend Rotterdam restaurant het Zalmhuis bezoek waan ik mezelf daadwerkelijk in een paradijselijke zalmkleurige onderwaterwereld en merk dat ik ogen te kort kom. Wat hebben ze dit thema smaakvol en tot in de puntjes toegepast.

Eenmaal binnen worden we zeer hartelijk ontvangen en krijgen we een prachtig plekje aangeboden. We bestellen alvast een verse jus, genieten van de boten die voorbij varen en ik vraag mezelf af of onze smaakpapillen net zo geprikkeld gaan worden als ons zicht.

Het Zalmhuis Rotterdam review

De geschiedenis van het Zalmhuis gaat terug naar 1863. Het begon allemaal met een overdekte markt voor de afslag en verkoop van o.a. (je raadt het al) zalm. Deze markt is later uitgegroeid tot de grootste zalmafslag van Nederland. Ik ben gek op plekken met een mooie historie en het is fantastisch dat tot op heden het zalmthema aan deze plek verbonden is.

Op verschillende plekken zijn de treffende woorden, #denkmorgenaanvandaag, terug te lezen. Dit slaat wat mij betreft de spijker op zijn kop, want deze plek is zo indrukwekkend, daar kun je niet anders dan later met een glimlach aan terugdenken.

Het Zalmhuis Rotterdam review

We kletsen nog wat verder over de zelf gerookte zalm en gestookte gin. Geweldig toch, al die huisgemaakte producten? Ons wordt aangeraden om zeker zelf eens te proeven. Dus, wie ben ik om dat aanbod af te slaan? Let’s try!

Menukaart het Zalmhuis

Vervolgens krijgen we uitleg over de menukaart, mijn soort ‘literatuur’. Het Zalmhuis is een visrestaurant, maar ze hebben ook voldoende keus uit vlees- en vegetarische gerechten. Ideaal voor mijn vriend, want hij houdt niet van vis. We laten ons adviseren en besluiten om de ‘Sharing is caring’ (12 stuks sushi geselecteerd door de chef), de Schotse biologische ‘Wester Ross’ zalm (huisgerookte zalm gemarineerd in de ‘Brak’ Zalmhuis Gin met Tsar kaviaar) en de Poké bowl tofu te gaan proeven.

beste sushi van Rotterdam

De gerechten worden geserveerd en het ziet er werkelijk prachtig uit. De smaak is fenomenaal. Dit is ver uit de beste sushi die ik ooit heb geproefd. Zo vers en zo smaakvol. Ook de zalm en de poké bowl zijn uitzonderlijk lekker. Het is een culinair feestje!

Het iconische Zalmhuis. Een plek waar rivieren samenstromen en mensen samenkomen om herinneringen te maken. Het Zalmhuis heeft zes geweldige zalen beschikbaar voor het organiseren van een diner, borrel, vergadering of feest. Wij zaten in het prachtige Grand Café, wat de gehele dag toegankelijk is voor iedereen. Een mega aanrader!

Het Zalmhuis Rotterdam review

Helaas zit onze tijd bij het Zalmhuis er alweer op. We vertrekken vanaf de ruime parkeerplaats, die bij het Zalmhuis hoort, weer terug naar huis. Hier kom ik zeker nog eens terug, want het Zalmhuis is voor mij pure perfectie. Hier wil je uitgebreid eten, drinken, het leven vieren en gezellig samenzijn. Een lust voor al je zintuigen!

Citytrip Rotterdam

Hou jij, net als ik, van pracht en praal? Van unieke plekken zoals het Zalmhuis als unieke items voor in je kledingkast? Van plekken met een verhaal en van kledingstukken met een verhaal? Kijk dan ook zeker eens naar mijn ‘vintage route’ die ik tijdens deze citytrip heb uitgestippeld in Rotterdam centrum. Hopelijk inspireert het jou net zoals mij!

Wil je er een compleet weekendje weg in Rotterdam van maken en niet alleen eten op een bijzondere locatie zoals het Zalmhuis, maar ook slapen op een bijzondere locatie? Dan kan ik je ‘Hostel ROOM Rotterdam enorm aanraden. Ik verbleef daar in de traditionele kloktoren en ben er, zoals je in mijn blog kan lezen, ontzettend lovend over. Aanradertje!

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel / deze blog? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Maartje van Hout

Maartje (32) is lerares in het Voortgezet Speciaal Onderwijs en heeft het bruisende Nijmegen verlaten om met haar gezinnetje weer terug te keren naar het mooie Gemert. Ze woont daar samen met haar vriend Geert, haar dochtertjes Loa & Holly en hondje Beer. Ze heeft een grote voorliefde voor unieke vintage vondsten. Kringloopwinkels, rommelmarkten en secondhandshops struint ze af, op zoek naar dat ene pareltje. Haar gouden tips deelt ze graag door erover te schrijven.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.