Yoga retreat in Spanje: Silvana Mallorca

Ik word wakker en het enige wat ik hoor is het geluid van vogels, ik stap de tent uit en het enige wat ik zie zijn de bergen van Mallorca. De zon voelt heerlijk warm in mijn gezicht. Ik kan niet wachten tot de yoga retreat in Spanje begint.

Nadat ik in mei samen met mijn man Ralph op vakantie in Mallorca was en verbleef in het plaatsje Galilea, vloog ik begin september samen met een vriendin weer naar mijn favoriete eiland. Dit keer voor een 3-daagse ‘No Agenda’ retreat bij Silvana Mallorca.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Silvana Mallorca is een kleine self-catering locatie met de optie om het uit te breiden met een yoga retreat. Silvana Mallorca ligt in het midden van het nog ongerepte deel van Mallorca.

Van Airbnb tot yoga retreat in Spanje

In 2016 werd de droom van de Engelse Jaqueline en Martin werkelijk en openden ze een kleine Airbnb op Mallorca. Ze woonden tot dat moment in Engeland en gingen van het drukke werkleven in een keer naar helemaal “niks”. Omdat ze toch meer wilde dan alleen een Airbnb besloot het stel in 2017 de kleine Airbnb om te dopen tot yoga retreat ‘Silvana Mallorca’. Later in 2018 voegden ze hier ook nog de optie voor het huren van de ‘Geodome’ aan toe.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Hoe dichter je, na de landing op het drukke Palma de Mallorca, bij Silvana Mallorca komt hoe rustiger en vrediger de omgeving wordt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Jacqueline en Martin hebben gekozen voor de naam ‘Silvana’. De naam betekent namelijk, Silva (houtland/natuur) en Vana (diepe rust/vrede). Dit is dan ook precies wat ze met dit plekje hebben weten te creëren; natuur, rust en vrede.

Zie ook: ‘Vakantie op mallorca. Dit zijn de verborgenplekjes van het eiland

Tijdens je verblijf bij Silvana Mallorca kan je kiezen voor verschillende yoga en relax arrangementen. Dit kan zijn voor een dag, voor meerdere dagen, voor groepen (geheel georganiseerd van a-z ) of zoals wij hebben gedaan in de vorm van een 3-daagse ‘No Agenda’ retreat.

3-daagse ‘No Agenda’ retreat

Een ‘No Agenda’ retreat is zoals de naam het al zegt een verwennerij van ontspanning en dat alles zonder agenda. Jij bepaalt wat je doet en wanneer je dat gaat doen. Dit gaat uiteraard wel in overleg, maar ook naar eigen behoefte. Tijdens ons verblijf hebben gebruik gemaakt van deze ‘No Agenda’ retreat.

Yoga weekend met massages & meditatie op Mallorca

Tijdens een ‘No Agenda’ retreat heb je de keuze uit verschillende opties en kan je de elementen kiezen die bij je passen.

Wij kozen er tijdens onze retreat voor om elke dag te starten met een 2-uur durende Yoga sessie. Daarnaast kozen we voor een fijne full body massage, twee keer een cursus meditatie voor beginners en hebben we ook nog 2 uur doorgebracht in echte stilte. Geen telefoon, geen boek, niet praten. Dit voelde een beetje als een stilte retraite en was heel fijn. 

Na een dag ‘no agenda retreat; voel je je totaal zen. Dat gevoel wat je krijgt samen met de geluiden van de vogels zorgen ervoor dat je alles even helemaal vergeet. Steeds weer had ik het gevoel alsof ik alleen op de wereld was; of zoals ze bij Silvana Mallorca zelf zeggen in een ‘Oase of Peace’.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Prijzen yoga retreat Spanje

Bij een 3-daagse ‘No Agenda’ retreat heb je de keuze uit twee pakketten. Het basis pakket’ en het ‘uitgebreidere pakket’.

Het basis pakket, €495,- voor 2 personen:
3 x nacht in de Geodome met ontbijt
1 x Yoga les
1 x meditatie workshop
1 x licht dans, meditatie dans
1 x holistische therapie
1 x stilte onder begeleiding, geen boek, geen telefoon, niet praten

Het uitgebreidere pakket, €595,- voor 2 personen:
1 x het basis pakket
1 x extra yoga les
1 x workshop bewustwording van omgang met energie

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Bijzonder overnachten op Mallorca

Steeds meer mensen willen graag bijzonder overnachten tijdens hun vakantie; een coole plek midden in de natuur, aan zee of in de bergen. Daarnaast is het natuurlijk ook hartstikke gaaf om in een boomhut, blokhut, luxe tent op een camping, of geodome te slapen.

Geodome; slapen onder de sterrenhemel

Een geodome is een ronde tent met grafische vormen. Het unieke aan een geodome is dat het dak van de tent open kan, zodat je kan slapen onder de sterrenhemel.

De geodome van Silvana Mallorca ligt midden in de natuur en totaal afgelegen van de andere accommodatie. Hierdoor heb je een enorme privacy en kun je dan ook volledig tot rust komen.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca
Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

De geodome is geschikt voor 2 personen. Ben je met meerdere en wil je toch in de geodome slapen? Geen probleem, het is mogelijk om er een extra bed bij te plaatsen zodat je er met 3 of eventueel 4 personen kunt overnachten.

De geodome bestaat uit een slaapgedeelte en een kleine zithoek. Daarnaast heb je buiten de tent beschikking over een kleine keuken met een koelkast en twee zitjes vanaf waar je kunt genieten van de warme opkomende en ondergaande zon.

De prijzen voor het huren van de geodome variëren van € 50,- tot €80,- per nacht. Huur je voor 3 nachten? Dan betaal je tussen de €100,- en €220,- voor 3 nachten.

Appartement; luxe en comfort onder een dak

Boek je een verblijf in de geodome dan heb je geen eigen douche en toilet. Deze voorzieningen bevinden zich in het hoofdgebouw. Vind je dit vervelend dan zou je ervoor kunnen kiezen om in het appartement van Silvana Mallorca te overnachten.

Het appartement bestaat uit een woonkamer met uitzicht op de tuin en is geschikt voor maximaal 6 personen. Voordeel is dat je altijd betaalt voor het aantal mensen die van het appartement gebruik maken. Heb je genoeg aan één slaapkamer? Dan betaal je ook maar voor één slaapkamer.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Boek je één slaapkamer dan beginnen de prijzen vanaf €100,- per nacht, voor twee slaapkamers vanaf €130,- en bij drie slaapkamers vanaf €160,-. Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren per seizoen. Wanneer je een slaapkamer boekt, worden de andere slaapkamers niet meer verhuurd en heb je de hele accommodatie tot je beschikking.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Naast de woonkamer beschikt het appartement over een badkamer, ruime keuken en dakterras. Over dat dakterras; hier wil je eigenlijk de hele dag blijven zitten. Kopje koffie of een glaasje wijn en verder helemaal niks!

Hoe bereik je ‘Silvana Mallorca’?

Zin in een yoga weekend en ben je geïnteresseerd in deze yoga retreat in Spanje? Yoga retreat Silvana Mallorca ligt midden op het eiland; vlakbij de kleine dorpjes Inca en Selva. Vanaf het vliegveld Palma is het met de auto ongeveer 30 minuten rijden.

Heb je geen zin om een auto te huren dan is er ook de mogelijkheid om met het openbaar vervoer reizen. Silvana Mallorca is bereikbaar vanaf Palma met bus 1 ( ongeveer 20 minuten). Bus 1 arriveert op het treinstation en vanuit daar pak je de trein naar Inca, welke ongeveer 30 minuten onderweg is. Vanaf Inca kun je een taxi boeken naar Silvana Mallorca.

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Houd er rekening mee dat Silvana erg afgelegen ligt en je dus eigenlijk nergens heen kunt als je geen huurauto hebt. Dit was voor ons heerlijk, want zo kwamen we echt even tot rust. Mocht je toch een keer ergens uiteten willen, dan kan ik een huurauto zeker adviseren.

Mijn ervaring; Yoga retreat in Spanje: no-agenda retreat

Wanneer mag ik terug? Dat zegt eigenlijk al genoeg toch? Voor mijn vriendin en mij was het echt een te gekke ervaring en het is echt heerlijk om even een moment voor jezelf te hebben. Door de ‘no agenda retreat’ kwamen we volledig tot rust. Kortom we waren helemaal zen en we komen graag nog een keertje terug!

Yoga retreat Spanje: Silvana Mallorca

Vragen over een vakantie op Mallorca, bijzonder overnachten in een geodome of over een yoga retreat in Spanje? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Lonneke Stevens
Lonneke Stevens

Lonneke (35) woont in Assendelft, heeft MS, houdt van reizen, en is inmiddels al bijna 15 jaar samen met Ralph. Daarnaast heeft ze een zoontje van 7, een leuke hond genaamd Lana en zit ze thuis omdat werken helaas niet meer kan. Toch probeert ze het beste uit haar leven te halen.

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP