Stijn moest door het Coronavirus in quarantaine en leeft nu in zijn busje op Ibiza.

Stijn is een vrije vogel, hij groeide op in Friesland en besloot daarna de wereld over te trekken. In de zomer woont hij op het platteland van Ibiza waar hij sup lessen geeft en in de wintermaanden rijdt hij met zijn Volkswagen T4 bus langs Atlantische kust. Hij geniet van het leven en leeft van dag tot dag. Gelukkig zijn staat bovenaan zijn to-list.

Zijn relaxte vibe trekt mij enorm aan. Ik wil hem daar graag over interviewen en dat interview komt er sneller van dan ik aanvankelijk dacht. Dit omdat Stijn op Ibiza in verband met het Coronavirus in zijn busje in quarantaine zit. Binnen Europa is Spanje, na Italië, namelijk het zwaarst getroffen land en ook op Ibiza moet iedereen thuis moet blijven, Thuis blijven betekent voor Stijn; hangen in zijn bus. Via Whatsapp Facecall besluit ik hem te bellen en hem een aantal vragen te stellen over zijn vrije leven en de huidige situatie omtrent het Coronavirus op Ibiza. 

‘Voordat we verder gaan over het Coronavirus hoe ben je in dit vrije leven gerold?’

‘Ik ben geboren in Friesland en heb vanaf mijn jeugd al best vrij geleefd. Daarnaast zijn mijn ouders erg reislustig. Net voor mijn geboorte maakten mijn ouders nog een reis naar Afrika. Mijn vader had een oude Mercedes bus en we gingen als vakantie bijna ieder jaar wel surfen in Frankrijk. De passie van reizen en vrijheid is stiekem toch wel erfelijk, denk ik.   

Na mijn middelbare school koos ik voor het CIOS Watersport in Friesland en toen ik 18 was besloot ik voor de eerste keer richting Spanje te reizen. In mijn vakantie werkte ik een maand lang als windsurf instructeur in Tarifa. Dit beviel mij enorm goed en een jaar later wilde ik dit weer doen. Mijn lerares op het CIOS was enthousiast en vond, mits ik daar iets leerde, het prima als ik wat langer weg zou blijven. Dus zo gezegd zo gedaan. Twee maanden lang ging op pas met mijn Peugeot Partner.

Stijn Wille op Ibiza - Coronavirus Ibiza - Lockdown Spanje

Ik sliep op een aantal kussens in de bus, het was niet heel comfy, maar het was toch zomer. De vrijheid die ik had vond ik fantastisch! 

Vorig jaar tijdens mijn stage besloot ik richting Ibiza te gaan en ik ben daar dus nooit meer ‘echt’ weg gegaan. Inmiddels ben ik afgestudeerd en combineer ik werken op Ibiza in de zomer met surfen in Tarifa in de winter’.

En daar was dan opeens het Coronavirus. Je zit letterlijk vast aan je bus. Hoe lang gaat dit duren?

‘Begin februari kwam ik aan op Ibiza. Er was toen natuurlijk weinig aan de hand. Het Coronavirus was volgens mij net in China, op Ibiza was het allemaal prima. Pas sinds twee weken is het leven hier opeens stil gevallen. De zorgen zijn groter en vanaf een paar dagen is er echt een zogeheten ‘lockdown’ vanuit de overheid. Inwoners moeten in hun huis blijven en omdat de Volkswagen bus mijn huis is, moet ik in mijn busje blijven.

Ik hou zelf niet van de drukte, dus ben naar een mooie en rustige plek gereden aan de zee. De lockdown op ibiza gaat rond de 15 dagen duren, maar ik denk uiteindelijk dat het veel langer gaat zijn. Constant rijdt er politie rond en je mag alleen ‘de deur uit’ voor de supermarkt en of de dokter. Op het lokale nieuws zag ik net dat wanneer je je er niet aan houdt je hiervoor wordt beboet. De boetes schijnen op te lopen tot 30.000 euro’.

‘Klinkt best wel heftig allemaal! Wat doe je dan nu zo de hele dag? ‘

‘Eigenlijk best wel weinig. Ik zag hier vanmorgen hout en touw liggen, wat tijdens de storm is aangespoeld. Hiervan ben ik van plan een schommel te gaan maken. Dus daar ga ik mijzelf denk ik de aankomende tijd mee bezig houden. Verder heb ik een onbeperkt internet abonnement afgesloten en ik heb Netflix en Disney +. Volgens mij komt Frozen 2 morgen uit op Disney + toch? Dus zoals je hoort, genoeg te doen.’

‘Jij vermaakt je wel, en hoe doe je dat met eten? Iedere dag naar de supermarkt of heb je net als de Nederlanders gehamsterd?’ 

‘Samen met mijn baas ben ik een paar dagen geleden gaan vissen. We vingen inktvissen en die liggen nu in de koelkast.

Gister avond heb ik heerlijk broccoli met aardappeltjes gemaakt en vanavond wordt het denk ik pasta met inktvis. Ik ga zeker niet hamsteren. Vrijdag ben ik waarschijnlijk weer in de supermarkt te vinden.’

‘Je verdient natuurlijk nu geen geld. Heb je een buffer opgebouwd om te overleven tijdens de lockdown?’ 

‘Ik heb vorige zomer een goede buffer opgebouwd en was aan het sparen voor een grotere bus. Dit zit er door de komst van het Coronavirus waarschijnlijk niet in. Die droom moet ik maar even verschuiven naar 2021. Daarnaast heb ik natuurlijk een creditcard, maar dat is echt alleen voor nood. Ik weet niet hoe het allemaal gaat lopen en kijk een beetje van dag tot dag. Voorlopig zit ik hier wel even. Ik kan namelijk ook niet terug naar Nederland. Dit omdat er geen boot of vliegtuig meer gaat. Eerlijk, ik kan mij er niet enorm druk om maken. Het enige is dat het wel een beetje vervelend is voor mijn inkomsten.’ 

Lees ook: MKB en ZZP in tijden van het Coronavirus. Wat nu?

Fijn dat je zo positief en nuchter kan blijven. De laatste vraag; hoe zie je jezelf in 5 jaar? 

‘Oeh, dat is een goede! Ja, ik uh, hoop dat ik dan nog steeds iets soortgelijk doe. Rondreizen en een beetje werken. Ik wil sowieso werk hebben, waarbij ik niet het gevoel van werk voel. Ik heb mijzelf altijd voorgenomen dat geluk op nummer 1 staat. Als ik mijzelf gelukkig voel, dan is het goed en ja, gelukkig, dat hoop ik nog heel lang te blijven’. 

Ik hang op en kijk naar buiten. De zon schijnt en er lopen een paar mensen op straat. De zon maakt mij gelukkig. Stijn weet met zijn positiviteit en relaxte vibe de mens anders naar de wereld te laten kijken en dat vind ik mooi. Ik besef mij dat ondanks dat we in de tijd van het Coronavirus er waarschijnlijk allemaal op achteruit gaan, het ergens mensen opeens ook veel dichter tot elkaar brengt.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP