Dit zijn de 5 redenen om op wintersport te gaan

Een zon of een wintersport vakantie. Waar kies jij voor? Zelf ben ik opgegroeid met wintersport. Jaar in jaar uit gingen we met het gezin naar hetzelfde gebied in Oostenrijk. Al was het als kind op vierjarige leeftijd niet altijd even leuk in de skiklas ( lees een hel, want ik miste mama, vond het eten vies en viel honderd keer uit de lift), ben ik nu stiekem juist enorm blij dat ik door heb gezet en daardoor goed kan skiën.

Jong geleerd is oud gedaan zullen we maar zeggen. Ergens denk ik dat op wintersport gaan je in je bloed moet zitten. Als je er niet mee opgegroeid bent kun je je misschien niet voorstellen hoe heerlijk het is om naar de Alpen te gaan en een week lang op de latten te staan. Ja van skiën krijg ik altijd een big smile op mijn gezicht. Waarom? Hieronder de redenen op een rijtje.

Dit zijn de 5 redenen om op wintersport te gaan Montgenevre

Op de piste maak je je hoofd even helemaal leeg

Eerlijk is eerlijk wanneer je aan het skiën bent vergeet je even alles. Het enige waar je naar kijkt is (mits de zon schijnt) de strakblauwe lucht, de prachtige witte afdalingen en hoge bergen. En als je je dan ergens druk over moet maken, dan is dat alleen maar de gedachte waar je op dat moment een bochtje gaat maken op de piste. Tijdens een dagje skiën maak je je hoofd echt even leeg en dat is een heerlijk gevoel.

Dit zijn de 5 redenen om op wintersport te gaan Montgenevre

Wintersport bekent actief bezig zijn ( en calorieën verbranden)

Naar de sportschool gaan is voor velen een enorme drempel. Eerlijk ook ik neem mij regelmatig in de avond voor om die dag erna naar de sportschool te gaan. Het resultaat? Ik ben de hele dag aan het werk en heb in de avond geen zin meer. Ik plof op de bank en pak een zak chips. Op wintersport hoef je hier helemaal niet meer over na te denken. Een paar uur op de latten staat namelijk gelijk aan een paar uur in de sportschool. Conclusie?  skiën is leuk en je verbrand ook nog een een paar honderd calorieën. Need I say more?

Op de piste kun je drankjes drinken en heerlijk lunchen

Een ochtendje skiën staat gelijk aan een x aantal uur sporten. Als je dan een paar uur actief bezig bent krijg je natuurlijk honger. Meestal rond de klok van een gaat de maag knorren. Geen paniek, je hoeft geen eten mee te nemen. Op de piste vind je in ieder ski-gebied namelijk diverse leuke tentjes waar je overheerlijk kan lunchen (nog een reden om een ski-vakantie te boeken). Mijn favoriete Oostenrijkse gerechten zijn; kaiserschmarrn en goulashsoep. In Frankrijk kies ik meestal voor een caesar salade of een Franse uiensoep.

Dit zijn de 5 redenen om op wintersport te gaan Montgenevre

Uitgegeten? Dan is er niks lekkerder om even neer te ploffen in een van de ligstoelen op het terras in de zon of plaats te nemen bij de warme openhaard. In Montgenevre (ski-gebied waar je zowel in Italie als Frankrijk kan skiën) is het heerlijk om een Aperol Spritz te drinken, maar in Oostenrijk kies ik sneller voor een warme Gluhwein. Een kleine tip: drink niet teveel alcohol, want je moet daarna nog naar beneden skiën of snowboarden.

In de bergen schijnt negen van de tien keer de zon.

In december heb een aantal keer in een enorme sneeuwbui gezeten, maar in de bergen schijnt veel vaker de zon dan in Nederland. En hoe je het ook wendt of keert dat is gewoon genieten. Hoe lekker is het om even jouw portie vitamine D aan te vullen? Vergeet alleen niet je gezicht een paar keer per dag in te smeren. De zon is sterk en door de weerkaatsing van de witte sneeuw verbrand je veel sneller. Het laatste wat je wilt is thuiskomen met een rode neus. Goed smeren dus!

De uitzichtjes vanaf de piste zijn echt kicken!

Met ski-lift omhoog, naar de toppen van de bergen. Dat is kicken! Soms kom je uit op zo’n 3000 meter en dat betekent regelmatig prachtige uitzichtjes. Hoe mooi is onderstaand uitzicht over de Franse Alpen? Ik kan hier altijd zo intens van genieten. Nu natuurlijk mijn brandende vraag. Hebben bovenstaande vijf redenen je overtuigd om ook op wintersport te gaan?  Wil je het liefst nu meteen richting de sneeuw? Ik zeg; meteen doen! Maar wat trek je dan aan op de piste?

Dit zijn de 5 redenen om op wintersport te gaan Montgenevre

Don’t worry, daar help ik je ook graag mee. Ik sluit dit artikel af met nog een paar kleine tips. Wat je aantrekt ligt geheel aan de periode wanneer je op wintersport gaat. Ga je van december tot en met eind januari dan kan het koud zijn (vooral hoog in de bergen). Er kunnen periodes tussen zitten waar het dagelijks -10 graden is. Als het dan ook nog een sneeuwt is het echt belangrijk om je warm aan te kleden. Ik adviseer je zeker om dan thermo-ondergoed, een extra warme col-sjaal en dikke wanten aan te trekken.

In de maanden februari, maart en eventueel april is het wat warmer (althans als de zon schijnt). Schijnt de zon en is de temperatuur boven het vriespunt? Dan kun je het thermosondergoed en de sjaal thuis laten. Het is dan een kwestie van je favoriete ski kleding aantrekken en gaan met die banaan.

Wat droeg ik zelf droeg tijdens mijn laatste skitrip? Ik koos voor een zwart ski-pak van Protest (lekker basic en ideaal te combineren) gecombineerd met een camouflage jas van Rehall. Ga jij binnenkort nog ergens skiën of snorboarden? Laat het mij vooral weten hieronder in de reacties.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP