Wild Café: vegan & flexitarian restaurant in Marbella

Tijdens mijn reis door zuiden van Spanje kom ik in contact met Wild Restaurant & Cafe in Estepona (net buiten het hippe Marbella). Ze nodigen mij uit om eens langs te komen en kennis te maken met hun flexitarian concept. Hier wil ik natuurlijk weer eens meer van weten, dus ik besluit langs te gaan.

Wild restaurant & cafe werd is in de zomer van 2019 geopend en zit aan de weg tussen het zonnige Estepona en Marbella. Ik heb voor een lunch/brunch afgesproken dus sta rond de klok van half 1 voor de deur bij Wild Cafe (parkeren kan naast de deur en is gratis!).

restaurants Marbella en omgeving, Wild Estepona

De lucht is strak blauw, de zon schijnt en het groen van de palmen, het gras en de planten in de tuin lijken hierdoor nog feller (en daardoor heel mooi voor het oog). Als ik langs de tuin van Wild loop, besef ik dat deze plek mij doet mij denken aan een hip restaurantje in Malibu of LA. Mijn hart maakt meteen een sprongetje.

Eenmaal binnen waan ik mijzelf in planten heaven, overal staan en hangen prachtige planten en ja daar ga ik goed op als planten liefhebber. Verder is er veel gewerkt met hout, marmer en zijn de tafels gedecoreerd kleurijk bloemen.

restaurants Marbella en omgeving, Wild Estepona
healthy hotspot bij Marbella

Dan ontmoet ik de eigenaren Suyai en Fran, een Argentijn stel die na 10 jaar midden in de stad van Barcelona te hebben gewoond, het roer volledig omgooide.

Suyai is al jaren vegan, wat met, uiteten gaan, regelmatig irritatie bij Fran (geen vegetariër) opwekte. Tot een paar jaar geleden betekende vegan uiteten gaan vaak een saaie, suffe en niet echt smaakvolle avond. Het was altijd weer een ‘struggle’ waar ze nu weer moest eten. Dat moest toch anders kunnen?

De familie van Suyai heeft al jaren een Argentijns restaurant in Marbella en vertrekken uit de grote stad Barcelona stond al langer op de planning. Het Argentijnse stel besloot hun banen op te zeggen, verkochten hun huis is Barcelona en investeerde in een farmhouse net buiten Estepona. Hier leven ze een simpeler leven, met een eigen moestuin. Hun leven is in kwaliteit veel rijker geworden en het was een van de beste beslissingen uit hun leven.

owner Wild Cafe & Restaurant Marbella Estepona

Met Wild restaurant, wat niet geheel gericht is op vegans, maar juist op flexitariers hopen ze deze happy lifestyle door te geven aan hun gasten. Ze willen een community opbouwen waarbij iedereen welkom is.

Over welkom gesproken, als ik binnen stap voel ik mij enorm welkom. Deze plek is echt ideaal om te ontspannen, een boekje te lezen, of om wat te werken op je laptop. Daarnaast ligt Wild Cafe op 5 minuten lopen van het strand, dus er is echt voor ieder wat wils.

De menukaart van Wild restaurant & cafe bestaat 80% uit vegan/ vegetarische gerechten en 20% uit hoofdzakelijk vis, maar ook vleesgerechten. Ik begin met een sapje met grapefruit, kokosnoot, tijm en gember.

Hierna krijg ik drie verschillende gerechtjes bestaande uit geroosterde aubergine met verse munt en verse yoghurt, smoothie bowl met acai en heel veel fruit en avocado kroketjes met sweet chili saus. Alle gerechten zijn prachtig opgemaakt en het smaakt ook verrukkelijk. Kan ik hier niet iedere dag komen brunchen?

menu Wild Cafe & Restaurant Marbella

Na het eten ontmoet ik binnen bij Wild Restaurant & Cafe het Nederlandse stel Helen en Yoann, die samen naar Spanje kwamen om droom te verwezenlijken.

Ze gingen Tai Chi/Chi Kung studeren bij Master Choy in de bergen van Spanje. Inmiddels helpen zij hem ook samen met een groep studenten om een nieuwe Tai Chai, Chai Kung school & Holistic Health Center in de bergen van Zuid Spanje (Cortes de la Frontera) te openen. Als ik ze tref zijn ze aan het werk op hun laptop. Ze vertellen over Happinization Centre en dat ze daarnaast ook hier bij Wild Restaurant iedere dinsdag een Tai Chai les samen met Master Choy geven.

Naast dit alles, vinden er ook maandelijks marktjes met live muziek en andere evenementen plaats bij Wild Cafe. Als ik aan het eind van de middag naar huis loop heb ik de volste vertrouwen in dit concept. Die comminity gaan ze wel opbouwen, mij hebben ze in ieder geval al overtuigd. Nu jij nog! Ben je opzoek naar een leuk restaurant in de buurt van Marbella? Ga dan zeker langs bij Wild Cafe Estepona.

Wild Café & Restaurant – Calle del Mare Nostrum, s/n, 29689 – Estepona

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP