Mijn spanningsboog van een visstick maakt werken op reis lastig

 

Na een lange dag open ik mijn laptop. Ik plof op bed. De Wifi connectie geeft twee streepjes aan. Ik begin al te zuchten, dit wordt wat. Ik probeer mijn mail te openen en langzaam komen de eerste mails binnen druppelen. Ondertussen open ik mijn Facebook en check mijn updates. Ik heb mijzelf voorgenomen om tenminste een blogpost te typen deze avond. Ondertussen krijg ik een LinkedIn melding, ik ben weer afgeleid. Altijd die prikkels. Ik baal. Ik ga naar WordPress en open een nieuw bericht. Inspiratie genoeg, maar mijn ogen vallen bijna dicht. Ik typ de eerste zin, maar voel mijn ogen alleen maar zwaarder worden. De wijn deze avond heeft ook niet veel goeds gedaan. Dit heeft geen zin. Morgen weer een dag.

Hierboven staat een fragment dat regelmatig voorkomt als ik op reis ben. Ik irriteer mij eraan dat het gebeurt, maar het gebeurt. En zo ontstond ook deze post. Een post over het feit dat ik eerlijk toegeef hoe lastig ik het vind om tijdens mijn reizen nog artikelen te schrijven op mijn website.

reizen column Tunesië

Hoe het komt dat het mislukt? Er zijn diverse redenen. Een van de voornaamste redenen is dat ik echt een spanningsboog van een visstick heb. Ik ben super snel afgeleid en ben overgevoelig voor prikkels. Als er bijvoorbeeld een mail binnenkomt terwijl ik een blogpost typ switch ik alweer naar een andere pagina. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Daarnaast ben ik een gezelligheidsdiertje. Gezelligheidsdieren zijn leuk, maar het zijn ook vaak de mensen die toch nog even mee gaan wat drinken en tot het laatste blijven. Is er een afterparty tijdens een reisje, dan ben ik erbij! De tijd om iets te typen op reis is er dus meestal wel, maar als ik na al dit bovenstaande op bed plof is het vaak de energie die ik mis.

Meestal begin ik vol goede moed, maar als de omstandigheden (lees slechte WiFi) dan ook nog eens niet mee zitten zakt de moed mij al gauw in de schoenen. In Gambia was de WiFi connectie enorm slecht, ik kon geen whatsapp bericht binnen halen, laat staan een post typen. Hier in Tunesië zit de connectie ook niet mee en daarnaast kreeg mijn laptop ook nog eens keuren. Help, wat nu?

Je reisjes zijn toch gewoon net een vakantie? Wat klaag je

Nu hoor ik je denken. Je reisjes zijn toch gewoon net een vakantie? Wat klaag je. Ho Ho, ik snap je. Ik klaag zeker niet, ik ben enorm dankbaar dat ik dit werk kan en mag doen en geniet van ieder moment. Gister crosten we door Tunesië met een quad, terwijl het zonnetje op mijn bolletje scheen had ik echt weer even dat besef momentje. Het besef momentje hoe blij ik eigenlijk ben met de keuze om een nieuw platform op te richten. Door mijn nieuwe platform kan ik namelijk nog meer laten zien van de wereld en dat is wat ik wil.

reizen column Tunesië

Waar een wil is, is een weg zeggen ze. Alleen ik moet nog wel iets doen aan mijn spanningsboog van een visstick, beter keuzes leren maken, tijd beter te managen en vaker eerder naar mijn hotelkamer gaan. Al met al er is nog  een lange weg te gaan. Maar weetje soms moeten we iets meer in het nu leven en dat is wat ik nu weer even ga doen. Snappen jullie wel toch?

Mijn collega Marieke in het busje haalt het spel van BNN met BNN maak je vrienden (durf jij te kiezen) tevoorschijn. “Laten we dit spelen”, haar enthousiasme is van haar gezicht af te lezen. ‘Ik doe mee hoor” en wil mijn laptop alweer dichtdoen. Op het moment van schrijven zit ik in het busje onderweg naar de hoofdstad van Tunesië. Ik ben trots dat het mij toch gelukt is om een kleine post te schrijven. Ik doe mijn laptop dicht en besef dat reizen naast jezelf regelmatig tegen komen ook iets anders met je doet.

Door reizen leer je in het nu te leven. Te genieten van ieder moment. Of ik morgen echt ga veranderen? Dat is weer een vraag voor morgen. Nu eerst een spelletje spelen en de rest van Tunesië ontdekken. 

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

Nog geen reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP