Wereldwonder Petra in Jordanië bezoeken. Dit zijn de tips!

Petra, een van de moderne wereldwonderen oftewel een oude stad in het huidige Jordanië. Deze oude stad is een plek, die bij velen waarschijnlijk hoog op hun reisbucketlist staat en die ik tijdens mijn reis naar Taba in Egypte bezocht.

Petra ligt in Jordanië en is zeker een aanrader om te bezoeken tijdens een rondreis door Jordanië. Ikzelf bezocht het wereldwonder vanuit het Egyptische Taba, maar vanwege de strenge grensovergangen (waardoor je lang moet wachten) is dit geen ideale situatie. Wij zijn, door al het wachten, en de lange busrit, maar +/- 2,5 uur bij Petra geweest en geloof mij dit is echt veel te kort. Wil jij het beter doen dan ik het heb gedaan? Lees dan onderstaande tips goed door voordat je dit moderne wereldwonder gaat bezoeken.

Trek voldoende tijd uit voor je bezoek aan de bezienswaardigheden van Petra.

Petra is dus echt een stad en niet maar een bezienswaardigheid. Binnen in Petra zijn naast de bekende Treasury, diverse andere bezienswaardigheden om te bezoeken. Daarnaast vind op maandag, woensdag of donderdag Petra by Night plaats, dit is een speciale lichtshow en zeker gaaf om te bezoeken. Wil je alle bezienswaardigheden en een avond Petra by Night bezoeken dan heb echt minimaal twee dagen nodig voor je bezoek.

Heb ik echt twee dagen nodig, zou je misschien nu denken? Ja zeker, want het meest bekende bezienswaardigheid, weet je wel van die foto die altijd ziet op Instagram, Al Khazneh (Treasury), ligt namelijk al op minimaal 60 minuten lopen vanaf de hoofdingang. Wil je Al Khazneh bezoeken dan wandel je eerst langs een of twee andere bezienswaardigheden door een hele smalle canyon genaamd El Siq. Geloof mij dit wil je niet gehaast doen.

Wil je overnachten dichtbij Petra? Kies dan voor een van de vele hotels in de stad Wadi Musa (naast de ingang)

Zorg voor een goedgevulde portemonnee.

Wat mij meteen opviel tijdens mijn bezoek aan Jordanië, is dat dit land prijzig is. Natuurlijk logisch, want hordes toeristen komen dagelijks naar het moderne wereldwonder en daar probeert iedereen natuurlijk een slaatje uit te slaan. Voor een dag Petra betaal je ongeveer 63 euro. Ga je meerdere dagen dan ben je goedkoper uit, voor 2 dagen betaal je 69 euro en voor 3 dagen 75 euro. Daarnaast is eten en drinken ook redelijk aan de prijzige kant. Wil je geld besparen? Neem dan je eigen lunch mee om onderweg op te eten.

Laat je niet vervoeren door een ezel of een paardenkoets.

Dieren worden bij Petra helaas niet alleen zwaar ingezet om bezoekers te van A naar B te verplaatsen, maar ook als toeristische attractie. Wees er bewust van dat dit dierenmishandeling is en ik adviseer je ook om dit niet te doen. De enige manier om dierenmishandeling op toeristische plekken te stoppen is dat op een gegeven moment niemand meer een ritje op een ezel en of in een paardenkoets boekt. Op deze manier wordt er niet meer aan dieren toerisme verdiend en is het niet meer rendabel om het aan te bieden.

Wil je hier meer over weten? Lees dan het artikel: Dit moet je niet meer doen; stop dierenleed op toeristische plekken.

Draag comfortabele kleding en schoenen.

Zoals hierboven al geschreven is Petra groot. Daarnaast liggen de bezienswaardigheden ver uit elkaar en zijn er ook in de oude stad diverse ‘hiking trails’, welke enorm cool zijn om te bewandelen. De wandelroutes lopen uiteen van 1,5 tot 7 uur en verschillen in hoogte. Bij sommige routes moet je flink omhoog klimmen en geloof mij dan heb je liever makkelijke kleding en schoenen aan. Hieronder alle hiking trails in Petra op een rijtje.

Wereldwonder Petra in Jordanië bezoeken. map van Petra met alle hiking routes

Lees ook over de Piramides van Gizeh; het enige overgebleven oude wereldwonder in Egypte.

Verdiep je van te voren in de geschiedenis van Petra.

Ben je van plan om dit moderne wereldwonder te bezoeken, verdiep je dan van te voren in de geschiedenis van deze oude stad. Kijk een documentaire over Petra of lees een paar artikelen op het internet. Een bezoek aan Petra is met voorkennis echt vele malen interessanter.

Wereldwonder Petra in Jordanië bezoeken.

Wereldwonder Petra in Jordanië bezoeken. Dit is mijn ervaring.

Ik ben heel blij dat ik Petra heb bezocht, maar had voor mijn bezoek aan deze stad echt veel meer tijd willen hebben. Bij aankomst werd ik enorm verrast door de grote van Petra en hierdoor raakte ik een beetje in paniek.

Waar moest ik beginnen en wat kon ik zien in korte tijd? Help! Door deze stress, die ik kreeg door tijdsgebrek, heb ik veel minder genoten van Petra, wat natuurlijk jammer is. Nu natuurlijk de vraag; wil ik deze oude stad nog een keer bezoeken? Eerlijk? Niet perse, ik heb het nu gezien en dan geloof ik het wel. Desalniettemin zou ik altijd iedereen aanrader om dit wereldwonder wel te bezoeken, maar dan tijdens een rondreis door Jordanië, en alleen als je veel tijd hebt.

Heb je vragen over een bezoek aan Petra? Of wil je misschien nog iets weten over mijn reis met Sunweb naar Taba? Laat het dan gerust weten en of stel je vragen hieronder in de reacties. Leuk om te weten; de meeste foto’s in dit artikel zijn gemaakt door Sunfield Photography. Zie je foutjes in dit artikel? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Chloë Sterk
Chloë Sterk

Chloe (30) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

3 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Hallo, binnenkort reis ik eveneens af naar Taba en ik ben eveneens van plan om enkele dingen te bezoeken zoals de Mosesberg en bijhorend bezoek aan het St-Catherina klooster en een bezoek aan Petra. Mijn vraag is hoe naar Petra bent gegaan via Israël of Jordanië met de boot ?

Jouw dagelijkse bron van informatie!

VOLG ONS OP