Voordelig reizen. Dit zijn de 6 budget tips!

‘Heb jij de loterij gewonnen ofzo?’ is een Instagram DM die vorige week binnen kwam naar aanleiding van een filmpje welke ik plaatste over mijn wintersport naar Saalbach-Hinterglemm. Natuurlijk moest ik een beetje grinniken om het berichtje, maar het is zeker niet de eerste keer dat is dit soort berichtjes en vragen krijg. 

Al eerder schreef ik in het artikel ‘Ik leef zuinig. Is dat gek?’ dat ik bewust met geld om ga, althans dat probeer ik. Ik smijt geen geld over de balk en denk altijd twee keer na voordat ik iets uitgeef. Daarnaast krijg ik inmiddels door mijn werk de kans om veel en voordelig te reizen, maar dat wil zeker niet zeggen dat jij niet voordelig op reis kan gaan. Hieronder 6 tips om voordeliger te reizen. 

Probeer het hoogseizoen te vermijden

Dit is de tip die echt hoog boven aan dit voordelig reizen lijstje staat. De prijs die jij betaalt voor een vakantie of reis hangt namelijk sterk af van het vraag en aanbod. Logisch, maar houd je daar wel rekening mee als je een vakantie boekt? Wist je dat hotel en vliegtickets en zelfs trein of bustickets buiten het hoogseizoen de helft goedkoper kunnen zijn? Heb je rekening te houden met schoolvakanties en ben je dus genoodzaakt om in het hoogseizoen op vakantie te gaan? Dat heb ik een andere tip. Het hoogseizoen in de zomer is maar liefst 8 weken lang en vaak zijn de eerste en de laatste week het goedkoopst om op vakantie te gaan. Check dit dus zeker van te voren. 

Vlieg met een overstap in plaats van direct naar jouw bestemming

Direct vliegen naar je vakantie bestemming is heel chill, maar wist je dat je enorm veel geld kan besparen als je met een overstap vliegt? Als ik de tijd heb en ik een goedkopere vlucht met overstap kan vinden, dan kies ik altijd voor deze vlucht. 

voordelig reizen, budget tips, bonusway

Dit deed ik bijvoorbeeld tijdens mijn rondreis naar Tanzania. Je kan direct vliegen met KLM van Kilimanjaro naar Amsterdam, maar bent met een korte overstap op Istanbul (via Turkish Airlines) veel minder geld kwijt. Ik zie overstappen, totaal niet als een probleem. De meeste vliegvelden hebben tegenwoordig een goedwerkende (en gratis) WIFI waardoor je altijd kan werken of je favoriete Netflix serie kan kijken. Wil je voordelig reizen? Check dan zeker of je met een overstap minder geld kwijt bent.

Verzamel bonussen tijdens het boeken

Ik hoor je denken, bonussen? Wat is dat? Ik geef je groot gelijk dat je dit denkt, want tot voorkort had ik ook nog nooit van deze service gehoord. Bonusway is een bonus oftewel cashback website. Boek je via Bonusway een vakantie, vlucht of koop je via de website een product ontvang je automatisch een percentage van de totale aankoopwaarde direct op je Bonusway account bijgeschreven.

voordelig reizen, budget tips, bonusway
voordelig reizen, budget tips, bonusway

Duizenden webshops zoals booking.com, D-reizen, KLM, Interrail en SkyScanner, maar ook websites als HEMA en Spartoo werken samen met Bonusway. Leuk om te weten; je kan op Bonusway winkels, vrienden en andere gebruikers volgen, en net zoals op bijvoorbeeld Pinterest verzamelingen aanmaken van favoriete producten, merken, en winkels die je met de overige bijna 400.000 gebruikers in Nederland kan delen.

Hoe werkt het precies en hoe verdien je een bonus? 

  1. Meld je aan op Bonusway.nl
  2. Kies een merk/winkel waar je wilt shoppen, of een reis en/of ticket wilt boeken. 
  3. Ga via Bonusway naar de desbetreffende website en doe een aankoop. Na de aankoop wordt de bonus binnen 15 minuten bijgeschreven. 

Meld je nu via deze link aan en ontvang bij je eerste aankoop een welkom bonus van 5 euro.

Neem eigen snacks mee tijdens het reizen 

Iets waar ik nog veel geld op kan besparen is eten en drinken. Ik heb een hekel aan vroeg opstaan en als ik in de ochtend vlieg wil ik vaak zo lang mogelijk in bed blijven liggen. Dit resulteert in enorme haast en weinig tijd om te ontbijten. Snel spring ik onder de douche en zonder te eten en of drinken ben ik al weer onderweg naar het vliegveld. Eenmaal aangekomen op het vliegveld heb ik reuze honger en ben ik genoodzaakt om op het vliegveld iets te kopen. Voor diegene die weinig vliegen; eten en drinken op Schiphol is intens duur. Een klein broodje kost al gauw 7 euro en koffie is onder de 3 euro niet verkrijgbaar. Wil je geld besparen en voordelig reizen? Doe dan een dag van te voren boodschappen en neem snacks en ontbijt mee. 

Eet local in plaats van in een fancy restaurant

In een fancy restaurant eten is misschien wel leuk voor je Instagram account, maar minder leuk voor je portemonnee. Een budget alternatief en een alternatief waar je ook de inwoners van het land waar je door reist blij mee maakt is lokaal eten. In Azië kun je echt heerlijk op straat eten (ook wel streetfood genoemd). Ben je bang om ziek te worden, van het eten, tijdens het reizen?

In het artikel ‘7 tips om niet ziek te worden tijdens het reizen naar India’ geef ik tips om niet ziek te worden tijdens je eerst volgende reis (naar bijvoorbeeld India). 

Check of je alles hebt 

Eerlijk? Door het velen reizen ben ik laks geworden met mijn koffer inpakken. Ik check zelden of ik alles heb, wat resulteert in het vergeten van bepaalde belangrijke items. Zo ben ik al meerdere keren mijn SD kaart vergeten, of lenzenvloeistof en of mijn oplader. Een ezel stoot zich toch geen tweemaal aan dezelfde steen zou je denken? Toch wel! Anyway, doordat ik deze dingen vergat was ik genoodzaakt ze te kopen op het vliegveld en of op reis. Naast dat het gedoe oplevert; ik ben wel eens in een tuk tuk in India opzoek gegaan naar een opticien, zijn dit kosten die je eigenlijk niet hoeft en wilt maken. 

Vragen over voordelig reizen?

Heb je vragen over voordelig reizen of over Bonusway? Stel ze gerust hieronder in de reacties. Zie je foutjes? Laat het ons dan ook weten! Wil je op de hoogte blijven? Dat kan via Facebook en Instagram.

Op de hoogte blijven?

MELD JE AAN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

We spammen niet!

Lees ook:  Met deze vijf Travel Musthaves overleef je iedere reis!
Chloë Sterk

Chloe (32) besloot na zes jaar haar fashionblog Fashionista Chloe aan de wilgen te hangen en het platform Daily Nonsense op te richten. Ze houdt ook enorm van reizen, kan moeilijk stil zitten, kan al helemaal niet kiezen en is altijd op zoek naar een nieuw avontuur. Oh, ze woont in een knusse studio Amsterdam en probeert daar een stabiel leven op te bouwen..

2 Reacties

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.